Näytön peilaus ja sen käyttö Samsung TV:ssä

Voit katsella älypuhelimen näyttöä TV:stä. Tällä tavalla voit katsella suosikkiohjelmiasi älypuhelimesta ja jatkaa niiden katselemista suurelta näytöltä, kun tulet kotiin.

Tietoa näytön peilauksesta

Näytön peilaus on tekniikka, joka mahdollistaa mobiililaitteen näytön lähettämisen TV-ruutuun sellaisenaan ja katsomisen TV:n suurelta näytöltä. SmartThings- ja Smart View -sovellus mahdollistavat Samsung Smart TV:n nopean ja helpon yhdistämisen, mutta voit myös yhdistää Wi-Fi- tai HDMI-yhteyden kautta. Vuoden 2020 malleista alkaen voit lisäksi peilata puhelimesi helposti koskettamalla sillä TV:tä. Älypuhelimesi sisältö, kuten valokuvat, videot ja sovellukset, näytetään suurella näytöllä, jolloin ne ovat vaikuttavampia.

Näytön langaton peilaus vaatii Wi-Fi-yhteyden TV:hen. Jos TV ei ole älytelevisio, tarvitset toistolaitteen, kuten Samsung AllShare Cast, Chromecast tai Amazon Firestick.

Näytön peilaus Sisustus

Huomautus: näytön jakaminen TV:hen riippuu sekä TV:n että laitteen merkistä ja mallista. Seuraavat ohjeet koskevat minkä tahansa mobiililaitteen jakamista Samsung TV:hen.

Yhdistäminen käyttäen SmartThings-sovellusta

SmartThings on Samsungin keskus kotisi älylaitteiden hallintaan. Voit ladata sen sekä Android- että iOS-laitteisiin. SmartThings tunnistaa automaattisesti useimmat Samsungin TV:t valmistusvuodesta 2016 alkaen. Jos TV on vanhempi, kokeile yhdistämistä Smart View -sovelluksella.

Vaihe 1. Yhdistä Samsung Smart TV ja laitteesi samaan Wi-Fi-verkkoon.

Vaihe 2. Lataa SmartThings-sovellus laitteeseesi.

Huomautus: Jos käytät Samsung-laitetta, SmartThings-sovellus voi olla jo asennettuna siihen. (Päivitys vaaditaan)

Vaihe 3. Avaa SmartThings-sovellus.

Vaihe 4. Napauta Lisää Laite.

Näytössä näkyvät kaikki käytettävissä olevat laitteet. Jos et näe omaa laitettasi, varmista, että se on kytketty päälle. Jos sitä ei vieläkään näy, kytke se pois päältä ja uudelleen päälle. Käynnistä SmartThings-sovellus uudelleen.

Peilaus SmartThings-sovelluksella vaihe 1

Vaihe 5. Valitse TV:si tai etsi lähellä oleva TV.

Vaihe 6. Napauta omaa televisiotasi ja yhdistä se laitteeseesi.

TV on nyt yhdistetty SmartThings-sovellukseen ja voit käyttää laitettasi TV:n toisena kaukosäätimenä. Voit käyttää myös Smart View -sovellusta laitteen valokuvien, videoiden ja musiikin peilaamiseen.

Vaihe 7. Napauta yhdistettyä TV:tä ja napauta Lisää vaihtoehtoja.

Vaihe 8. Valitse Peilinäyttö (Smart View).

Peilaus SmartThings-sovelluksella vaihe 2

Huomautus: Varmista, että puhelimesi on lähellä TV:tä, jotta yhteys muodostuu.

Yhdistäminen Smart View -sovelluksella

Samsung Smart View -sovelluksen avulla voit nauttia mobiililaitteeseen ja tietokoneeseen tallennetusta sisällöstä Samsung Smart TV:stä. Voit myös ohjata TV:tä käyttäen laitetta kaukosäätimenä.

Vaihe 1. Yhdistä laite/PC ja TV samaan Wi-Fi-verkkoon.

Vaihe 2. Vieritä puhelimesi pikavalikkoa ja kytke Smart View päälle.

Vaihe 3. Näet kaikki käytettävissä olevat laitteet. Napauta omaa televisiotasi.

Peilaa käyttäen Smart View -sovellusta

Huomautus: Jos oma TV:si ei näy, napauta päivityssymbolia ja hae uudelleen. Jos TV ei vieläkään näy, varmista, että se on kytketty päälle ja yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon kuin laitteesi.

Vaihe 4. Valitse Omat valokuvat, Omat videot tai Oma musiikki.

Vaihe 5. Valitse sisältö, jonka haluat toistaa TV:ssä.

Laitteesi ja TV on nyt yhdistetty. Yhteys jää muistiin ja muodostetaan aina, kun avaat Smart View -sovelluksen. Voit nyt ohjata televisiota Smart View -sovelluksen kautta ja toistaa sisältöä laitteestasi.

Jos peilattu kuva näyttää pieneltä näytössä, voit muuttaa kuvasuhdetta.

Vaihe 1. Avaa Smart View > napauta Lisää vaihtoehtoja (kolme pystysuorassa olevaa pistettä).

Vaihe 2. Napauta Asetukset > Puhelimen kuvasuhde.

Vaihe 3. Saat koko näytön valitsemalla yhdistetystä laitteesta Koko näyttö.

Huomautus: Laitteestasi riippuen sinua voidaan pyytää sallimaan yhteys tai antamaan PIN-koodi.

Yhdistäminen käyttäen AirPlay-sovellusta

Valokuvien ja videoiden katsominen AirPlay-sovelluksen kautta

Vaihe 1. Avaa Valokuvat-sovellus.

Vaihe 2. Etsi valokuva tai video, jonka haluat jakaa.

Vaihe 3. Napauta jakamiskuvaketta näytöstä alavasemmalta.

Vaihe 4. Napauta AirPlay.

Vaihe 5. Napauta TV:tä, jonka haluat yhdistää.

Vaihe 6. Anna pyydettäessä TV:ssä näkyvä koodi Apple-laitteeseesi.

Äänen toistaminen AirPlay-sovelluksen kautta

Vaihe 1. Avaa Apple-laitteesi musiikkisoitin.

Vaihe 2. Valitse kappale.

Vaihe 3. Napauta AirPlay-kuvaketta.

Vaihe 4. Napauta TV:tä, jonka haluat yhdistää.

Vaihe 5. Anna pyydettäessä TV:ssä näkyvä koodi Apple-laitteeseesi.

AirPlay-asetusten hakeminen

Vaihe 1. Siirry kohtaan Asetukset.

Vaihe 2. Siirry kohtaan Yleiset.

Vaihe 3. Valitse Applen AirPlay-asetukset.

Huomautus: TV ja Apple-laite täytyy olla samaan Wi-Fi-verkkoon yhdistettyinä.

Yhdistäminen Tap View -toiminnolla

Tap View -toiminto on uusi ominaisuus vuonna 2020. Napauta TV:tä puhelimella, se peilataan heti.

Etukäteen valmisteltavat asetukset

Tarkista, onko TV:n Smart View -toiminto kytketty päälle (Asetukset > Yleiset > Ulkoisen laitteen hallinta > Laitteen yhteyden hallinta > Käyttöilmoitus)

Tap View -toiminnon käyttöönotto puhelimessa

Vaihe 1. Avaa puhelimessasi SmartThings-mobiilisovellus ja napauta sitten valikkokuvaketta (kolme vaakaviivaa).

Vaihe 2. Napauta Asetukset-kuvaketta ja siirry sitten kohtaan Napautusnäkymä, Napautusääni. Ota toiminto käyttöön napauttamalla kytkintä.

Vaihe 3. Vie puhelimesi lähelle TV:tä ja napauta sitten Allow phone presence detection (Salli puhelimen tunnistus) -ilmoitusta, kun se ilmestyy puhelimen näyttöön.

Peilaus Tap View -toiminnolla

Huomautus:

• Saatavilla vain mallissa TU7000 ja sitä uudemmissa TV-malleissa (mukaan lukien Lifestyle/Outdoor TV) sekä Samsung Galaxy -malleissa lanseerauksesta lähtien. (Android 8.1 ja uudemmat)

• Päivitä SmartThings-sovellus versioon 1.745 tai sitä uudempaan versioon, jotta voit käyttää Tap View -ominaisuutta. Se on ladattavissa Google Play Storesta tai Apple App Storesta.

• Kun käytät peilausta, sinun on peruutettava virransäästötila Power mode (Virtatila) -kohdassa.

Yhdistäminen HDMI-adapterin kautta

Jos sinulla on ongelmia langattomassa yhdistämisessä, voit käyttää HDMI-adapteria laitteen yhdistämisessä TV:hen. Viralliset Samsung HDMI-adapterit myydään erikseen, ja ne tukevat laitteita, joissa on USB-C-portit.

Jos käytät vanhempaa laitetta, jossa ei ole USB-C-porttia, voit etsiä yhteensopivan kolmannen osapuolen adapterin, mutta sen suorituskykyä ei voida taata.

Vaihe 1. Yhdistä HDMI-kaapeli HDMI-adapteriin.

Vaihe 2. Yhdistä HDMI-kaapelin toinen pää TV:n HDMI-porttiin.

Vaihe 3. Yhdistä HDMI-adapteri laitteesi USB-porttiin.

Vaihe 4. Kytke TV päälle ja vaihda tulo käyttämääsi HDMI-porttiin.

Näytön suoratoisto Netflix- ja YouTube-sovelluksissa

Joissakin sovelluksissa, kuten Netflix ja YouTube, on sisäänrakennettu suoratoistotoiminto, jonka avulla voit jakaa katsomasi pienen ja ison näytön välillä.

Vaihe 1. Yhdistä laite ja TV samaan Wi-Fi-verkkoon.

Vaihe 2. Lataa yhteensopiva sovellus laitteeseen ja TV:hen.

Vaihe 3. Kirjaudu sisään tai luo tili. Kirjaudu samalle tilille sekä TV:ssä että laitteessa.

Vaihe 4. Avaa sisältö, jota haluat katsella laitteestasi.

Vaihe 5. Napauta Suoratoisto-kuvaketta.

Huomautus: Suoratoisto-kuvakkeen sijainti riippuu käyttämästäsi sovelluksesta ja puhelimen suunnasta.

Vaihe 6. Valitse laite, jossa haluat katsella sisältöä.