Smart TV Samsung 2023 kapusuqniykipi kaq Barra de Juego nisqapa musuq funcionninkunata disfrutay

Last Update date : 2023-07-27
Person playing a racing game while using the Game Bar features on a 2023 Samsung Smart TV

Videojuego nisqata pukllaptiyki, awqasqayki pukllaqta atipanaykipaqqa utqayta hinallataq allin qawaytam necesitanki. Qipay utaq pisikamalla rikuy atiy sasachakuykunaqa atipanakusqayki pachaqa sasachakuymanmi apasunkiman. Aswan allinpaqmi, inteligente kaq Samsung 2023 nisqa televisorkunapi kaq Barra de Juego nisqaqa tukuy rikchaq herramientakunata qukun chaynapi pukllayniykikunata alli allinta aprovechanaykipaq. Kayhinam kanman, actualización nisqa kunan pachakuna hayka tiempomanta rurakusqantam qawachinqa utaq yaykunapaq llumpay qiparqusqanta utaq mana qiparqusqantam qawachinqa. Chaynallataqmi pantallapa relación de aspecto kapuqnin cambiayta uyasunki, chaynapi mana rikunayki detallekunata rikuy atinaykipaq.

The Game Bar displayed on a 2023 Samsung Smart TV, with a Samsung Smart Remote next to it

Inteligente kaq Samsung 2023 nisqa televisorkunaqa retraso de entrada nisqahina, resolucionhina, FPS (fotogramas por segundo kaq) nisqahina, HDR (Alto Rango Dinámico kaq) nisqahina hinallataq VRR (Frecuencia de Actualización Variable kaq) nisqahina pukllaykunapa alli allin rendimientonkupaq necesitakuq llapan informacionta qawachiq Barra de Juego nisqayuqmi kanku, chaynallataqmi pukllaypa funcionninkunaman, opcionninkunaman hinallataq preferenciankunaman utqayman yaykunata uyakun. Modo Juego nisqa ON nisqapi utaq AUTO nisqapi configurasqa kachkan chayqa, control remoto Samsung Smart chaypi kaq Reproducir/Pausa nisqa botonta ñitirayay chaynapi Barra de Juego nisqata kichanaykipaq.

The different settings and options on the Game Bar
1 Modo de Imagen del Juego nisqa: EPukllay ima género kasqanmanhina Modo de Imagen del Juego nisqata churay. Imagenpa imayna rikukusqanta munasqaykimanhina churanaykipaq, Personalizado niqta akllay.
2 Relación de Pantalla nisqa: Pantallapa relación de aspecto kapuqninta cambiay.
3 Zoom de Minimapa nisqa: Minimapa nisqapa maypi kananta hinallataq sayayninta cambiay.
4 Game Motion Plus nisqa: Kuyuypa suavidadninta hinallataq yaykunapaq retrasakusqanta mejoray chaynapi rol nisqamanta hinallataq aventura nisqamanta pukllaykunahina kuyuspa pukllaykunata optimizanaykipaq.

●     Sichus Game Motion Plus nisqa activasqa kachkan chayqa, VRR nisqaqa desactivakunqam.

●     Sichus VRR nisqa activasqa kachkan chayqa, Game Motion Plus nisqaqa desactivakunqam.

5 Configuración del Modo Juego nisqa: Modo Juego nisqapa Configuración kaq menunta kichay.
6 Configuración del Modo Juego nisqa: Modo Juego nisqapa Configuración kaq menunta kichay.
7 Salida de sonido nisqa: Qapariy lluqsinan dispositivota (televisorpa altavoznin, barra de sonido nisqa, Bluetooth kaq auricularkuna, hukkuna) cambiay.
8 Guía de ayuda nisqa: Menú nisqapa sapakama elementonta imayna usanamanta detallekunata hinallataq kamachiykunata qaway.
6 Visualización del estado actual nisqa

●     Retraso de entrada nisqa: Pukllayman yaykunapaq retrasakusqanpa imayna kasqantam qawachin.

●     Resolución nisqa: Pukllaypa fuente kapuqninpa resolucionnintam qawachin.

●     FPS nisqa: Sapa segundopi chiqan pachapi hayka fotogramas nisqakuna kasqantam qawachin. Sichus VRR nisqa activasqa kachkan chayqa, fotogramakunapa velocidadninkuqa hukmanmi kanqaku.

●     HDR nisqa: Juego HDR nisqata pukllasqaqa ACTIVADO nisqahinam rikukun.

●     VRR nisqa: FreeSync nisqa utaq VRR nisqa activasqa kachkaptinkuqa tupaq chanintam qawachin.

Samsung PC displaying Ultrawide GameView during a game

Ultrawide GameView nisqata PC kapusuqniykipi usanaykipaq hamuq kamachiykunata qatiy:

1 Barra de Juego nisqata qallarichinaykipaq Reproducir/Pausa nisqa botonta ñitirayay.
2 Barra de Juego nisqapa pantallanpa relación de aspecto de pantalla kapuqninta 21:9 tupuqman utaq 32:9 tupuqman cambiay.
The Game Bar displaying a pop-up notification reflecting a Screen Ratio change during a game
3 21: 9 tupuq utaq 32: 9 tupuq relación de aspecto de pantalla nisqaman chayllaraq cambiaspaykiqa, PC nisqapa pantallanpa resolucionnintam churanayki.
  • 21:9: Ajusta la resolución del PC a 2560 x 1080 o 3840 x 1600 (60 Hz/120 Hz */144 Hz **).
  • 32:9: Ajusta la resolución del PC a 3840 x 1080 (60 Hz/120 Hz */144 Hz**).
Display menu opened on a PC

21: 9 tupuq utaq 32: 9 tupuq relación de aspecto de pantalla nisqaman chayllaraq cambiaspaykiqa, PC nisqapa pantallanpa resolucionnintam churanayki.

Yuyanakuna:

(*) Yaqam 120 Hz tupuqkunaqa modelomanhina mana uyasqachu kanmanku.

(**) 144 Hz tupuqwan tupaq modelokuna: QN900C, QN95C, S95C, S90C hinallataq QN90C (50 pulgadayuq modelokuna hinallataq aswan taksakunapas).

32: 9 tupuq relación de pantalla nisqaqa resolución Ultrawide nisqata uyaq PC nisqapa pukllaykunallanwanmi tupan .

4 Resolución Ultrawide nisqa uyaq pukllayta qallarichiy.
A game displayed with a Samsung Smart Remote next to it, with the Volume buttons being pressed

Pukllaqkunaqa Samsung Smart nisqa control remotopi kaq wichay lawman utaq uray lawman richiq botonkunata utilizaspankum pantallapa maypi kasqanta hanayman utaq urayman kuyuchinmanku chaynapi ñawinkupa maykama aypasqanwan tupaylla tupananpaq.

Sichus Ultrawide GameView nisqata configuraptiyki ima sasachakuypas kapusunki chayqa, kay ichiykunata qatiy:

1 Pukllay chay Ultrawide (21:9 tupuq utaq 32:9 tupuq) nisqa resolucionwan tupaq kasqanta watiqay.
2 PC nisqapa pantallanpa resolucionninta 21:9 (3840 x 1600 utaq 2560 x 1080) tupuqpi utaq 32:9 (3840 x 1080) tupuqpi churay.

Yuyana: PC nisqapa resolucionninta huk kutillaraq configurarqusqaykipa qipantaqa, Ultrawide GameView nisqatam barra de juegos nisqamantapacha configurawaq.

3 Sichus pukllaypa pantallan hinallataq qapariynin mana normalchu kanku chayqa, chay pukllaymanta lluqsiy. Chaymanta, Ultrawide GameView nisqata configuray hinaspa pukllayta kaqmanta qallariy

Yuyanakuna:

●      Pukllay pachapi relación de pantalla nisqata cambiayqa manam uyasqachu.

●      Wakin pukllaykunapaqqa, yaqam pukllaypa resolucionninta Ultrawide Game View nisqapaq relación de pantalla nisqawan tupachinayki kanman. (Configuración del Juego niqta akllay chaymanta Proporción de pantalla niqta akllay).

●      Pantallapa maypi kananta cambianaykipaq, Canal arriba nisqa utaq Canal abajo nisqa botonta llapiy.

The Minimap Zoom function displayed during a game

Minimapa del juego nisqaman yaykuyqa pukllaqkunapaqqa ancha chaniyuqmi kanman. Zoom de Minimapa sutiyuq funcionwanqa, huy ubicaciontam asuykachiwaq. Hamuqpim Zoom de Minimapa sutiyuq funcionwan tupaq resolucionkunata tarinki:

●    Zoom de Minimapa nisqapaq relación de aspecto de pantalla 16:9 nisqawan tupaq resolucionkuna: 3840 x 2160 (60 Hz/120 Hz) tupuq

●     Zoom de Minimapa nisqapaq relación de aspecto de pantalla 21:9 nisqawan tupaq resolucionkuna: 3840 x 2160 (60 Hz/120 Hz) tupuq hinallataq 2560 x 1080 (60 Hz/120 Hz) tupuq

●     Zoom de Minimapa nisqapaq relación de aspecto de pantalla 32:9 nisqawan tupaq resolucionkuna: 3840 x 1080 (60 Hz/120 Hz) tupuq

Yuyanakuna:

●     Yaqam actualización nisqa hayka tiempomanta rurakusqanqa modelomanhina mana tupanmanchu.

21:9 tupuq hinallataq 32:9 tupuq Zoom de Minimapa nisqaqa Samsung Smart TV nisqaman huk PC nisqata conectasqallam uyasqa kanman hinallataqmi señalpaq fuente nisqahina utilizasqa kanman.

1 Zoom de Minimapa sutiyuq funcionta usanaykipaqqa, ñawpaqtaqa Reproducir/Pausa nisqa botontam ñitirayanayki
2 Zoom de Minimapa niqta akllay hinaspa munasqaykita akllay:

●     16:9 tupuq relación de aspecto de pantalla nisqawan lluqi lawman utaq paña lawman

●     21:9 tupuq utaq 32:9 tupuq relación de aspecto de pantalla nisqawan hanay lawman utaq uray lawman

3 Mando a distancia nisqapa 4 lawman richiq botón direccional nisqawanmi Zoom de Minimapa nisqapa maypi kananta kuyuchiwaq.
The Minimap Zoom function displayed during a game with a Samsung Smart Remote next to, with the 4-way directional buttons being pressed
4 Chaynallataqmi Zoom de Minimapa nisqa maymanta maykama kasqanpa sayayninta akllawaq mando a distancia nisqapa Seleccionar nisqa botonninta llapispa.
The Minimap Zoom function displayed during a game with a Samsung Smart Remote next to, with the Select button being pressed
The Virtual Aim Point feature displayed during a game

Punto de Puntería Virtual sutiyuq funcionqa primera persona nisqapi disparaspa pukllaykunapaqmi diseñasqa kachkan. Pukllaqkuna punto de mira nisqata rikuy atinankupaqmi yanapan chaynapi alli allinta disparanankupaq.

1 Barra de Juego nisqata qallarichinaykipaq Reproducir/Pausa nisqa botonta ñitirayay.
2 Activanaykipaq Punto de Objetivo Virtual niqta akllay. Llimpinpaqqa munaspaqa Rojo niqta, Azul niqta utaq Blanco niqtam akllawaq.
Selecting the color of the Virtual Aim Point, with options for Off, Red, Blue, or White
3 Punto de Objetivo Virtual nisqa maypi kananta matipayta munaspaqa, Editar posición niq menú nisqatam utilizawaq.

Samsungmanta dispositivo movilniykiwan, tabletniykiwan utaq wearablesniykikunawan sasachakuyniykikuna kachkan chayqa Samsung Members aplicacionpim huk tapukuyta apachimuwankikuman.

Kaymi imam kachkan chayta aswan hichpallanmanta qawananchikpaq yanapawanchik. Datos nisqakunaqa mana pipapas sutinwan sutichasqam kanku hinallataqmi investigación nisqa rurakusqan pachallapi waqaychakun. ¿Imaynatam Samsung Members nisqa aplicacionta llamkachina? chaynintakama imaynatam pantaymanta willakuy qillqa apachinamanta aswan achka willakuyta chaskiy.

Sasachakuy hinalla kaptinqa,

Sasachakuy hinalla kaptinqa,

amahina kaspa Chat nisqa utaq 080077708 chaynintakama asuykamuwayku chaynapi yanapakuqkuna yanapaykusunaykipaq.

Gracias por tus comentarios

X
Estimados clientes

A partir del 22 de julio del presente año, se iniciará la tercera fase del Registro Nacional de Equipos Terminales Móviles para la Seguridad (Renteseg) y, con ello, todo celular reportado como robado y/o con IMEI alterado, será bloqueado en la red móvil nacional.

Para mayor información acerca de la norma, visite:

https://sociedadtelecom.pe/landing/bloqueodecelulares/