¿Imaynatam allichana televisorpa pantallanpi llipikyaymanta sasachakuykunata?

Last Update date : 2022-10-11

Sichus televisionta qawachkaptiyki pantallan qunqayllamanta llipikyan chayqa, yaqam tapukuwaq dispositivoykipi imapas mana allin kasqanta. Kusikunapaqmi, yaqa llapan kutipi, atiylla iskay-kimsa ichiykunallawan chay sasachakuyta qawapawaq hinallataq allinyachiwaq. Pisi-pisimanta ima ruranaykita yachay chaynapi televisorniykipa llipikyaq pantallanta allinyachinaykipaq.

Analógicos kaq televisorkunamantaqa, señal de transmisión nisqa pisi kallpayuq kaptinqa digitales kaq televisorkunaqa  llipikyanmankum utaqmi sayarqunmanku.

1 kaq método. Sasachakuyta allinyachinaykipaq aswan atiylla kaq método nisqawan qallariy. Antenapa conexionninta pasaypata desconeytay chaymanta kaqmanta conectay.

Yuyana: Sichus televisorniyki wayrantakama antenaman sapaqninpa conectasqa kachkan chayqa, antenata matinaykipaq, señalpa kallpan yapanaykipaq hinallataq canal HD nisqapa chaskiyninta allinyachinaykipaqmi señalpa kallpanmanta informacionta usawaq.

2 kaq método. Canal digital nisqapa señalninpa kallpanta qawapay

Sichus antenapa señalninkunapa hayka kasqan tawamanta aswan pisi utaq SNR nisqa iskay chunkamanta aswan pisi chayqa, señal de transmisión nisqam mana kallpayuq, chayraykum transmisión por cable nisqa qususqayki compañiata tapukunayki.

1 ichiy. Inicio kaq botonta ñitiy hinaspa Configuración niqman riy.

2 ichiy. Soporte > Cuidado del Dispositivo niqkunata akllay.

3 ichiy. Autodiagnóstico niqta akllay.

4 ichiy. Menú chaypi Información de Señal niqta akllay.

Yuyana:

●      Kay funcionqa canales digitales nisqakunallapaqmi disponible kachkan.

●    Maypi kasqanmanhinam kay funcionqa yaqa mana yaykuq kanman.

1 kaq método. Decodificador nisqantakama televisionta qawaspayki, HDMI nisqahina, sapaq kaq cable de entrada nisqa allinninpa conectasqa kasqanta qawapay.

Sasachakuykuna hinalla kaptinkuqa, señal de transmisión nisqapi utaq sapaq kaq dispositivopa señalninpi mana allinkuna kasqankuraykum kanman. Señalta qawapanaykipaq cable qusuqniyki empresata qayakuy.

2 kaq método. Conectasqa kaq cable HDMI nisqa alllin kasqanta chiqaqchay.

1 ichiy. Inicio kaq botonta ñitiy hinaspa Configuración niqman riy.

2 ichiy. Soporte > Cuidado del Dispositivo niqkunata akllay.

3 ichiy. Autodiagnóstico niqta akllay.

4 ichiy. Menú chaypi Solución de problemas de HDMI niqta akllay.

Actualización de Software niqta maskay

Televisorniyki aswan allinta llamkananpaq firmware nisqata aswan qipa musuq versión nisqaman actualizay.

1 ichiy. Control remotopi Inicio kaq botonta ñitiy hinaspa Configuración niqman riy

2 ichiy. Soporte > Actualización de Software. niqkunaman riy

3 ichiy. Actualizar Ahora niqta akllay.

Yuyana:

●      Samsung Smart TV kapususqaykiwan sasachakuykuna kachkasunki chayqa, software nisqapa actualizacionkuna disponible kaq kachkankuchus chayta qawapay, sasachakuynikipaqmi allinyachiy kachkanman.

●      Capturas de pantalla nisqakuna hinallataq dispositivopa menús kapuqninkunaqa dispositivopa modelonmanhina hinallataq software nisqapa versionninmanhinam hukman kanmanku.

Sasachakuy hinalla kaptinqa,

Sasachakuy hinalla kaptinqa,

amahina kaspa Chat nisqa utaq 080077708 chaynintakama asuykamuwayku chaynapi yanapakuqkuna yanapaykusunaykipaq.

Gracias por tus comentarios

X
Estimados clientes

A partir del 22 de abril de este año se iniciará la tercera fase del plan de bloqueo de celulares reportados como robados y con IMEI alterado, con el fin de desincentivar el robo y comercio ilegal de equipos móviles.

Les compartimos el landing oficial que el Ministerio de Transportes y Telecomunicaciones del Perú preparó con la información necesaria:

Visite la sección Notas https://sociedadtelecom.pe/landing/bloqueodecelulares/