¿Imaynatam Samsung televisorpa internetman conectividadwan sasachakuyta allichana?

Last Update date : 2022-03-17

Samsung Smart TV kapusuqniykipi red Wi-Fi nisqatakama internetpa conecioninmanta sapa kuti sasachakuykuna imayna qawapanata hinallataq allichanata riqsichisqaykiku.

Red nispaqa estadonta watiqay

Smart TV kapusuqniykita Internetman conectanaykipaq sasachakuy kasuptiykiqa, Estado de la red nisqata qawariykuy. Internet conexionniykipa configuracioninta qawapawaq hinallataq conexión maypi sasachakusqanta rikuwaq.

internet1

Yuyaykuna: kaq artículo nisqaqa Samsung yachayniyuq televisorkunamantam (kay ninanmi, Internetman conectasqakuna). Imagenkunaqa modelonmanhina hinallataq televisorniykipa firmware nisqanmanhinam hukniraq kanmanku.

Red nisqapa estadontakama sasachakuykunata allichay

Estado de la red nisqa pantallapi, televisorpa conexioninpa estadonta, enrutador nisqata hinallataq Internet nisqata rikuyta atinki. Anqas ruyruchakunaqa huk conexión nisqa ninanmi hinallataq huk puka X kaq conexión nisqa mana kanchu ninanmi.

1 caso kaq. Sichus televisor nisqa hinallataq enrutador nisqa mana conectasqachu kachkanku chayqa, televisorta hinallataq enrutador nisqata watiqanayki. Kayta qawapaykuy.

●     Enrutador nisqaman conectasqa llapan cablekuna alli-allin conectasqa kasqankuta watiqay.

●     Enrutador nisqata reiniciay. Alimentación nisqata desenchufay, 1 minuto ima suyay hinaspa kaqmanta conectay.

●     Enrutadorman sapaq dispositivota conectapaykuy. Funcionaptinqa, televisorpa sasachakuyninmi, mana  funcionaptinqa, enrutadorpa sasachakuyninmi.

internet2

2 caso kaq. Sichus enrutador nisqa mana Internetman conectasqa kaptinqa, Internetpa proveedorninwan sasachakuymi.

●     Llamkachisqayki Internetpa proveedorninta rimapayay.

internet3

Internetman conexionpaq aswan huk consejokuna

Internet conexionwan sasachakuyniyki kaptinqa, Estado de la red nisqa tapuymantapas kanmi aswan hukmanpakuna allichanapaq. Kaykunatam recomendaniku.

Sichus conexión inalámbrica nisqata llamkachichkanki chayqa, módem utaq enrutador nisqakunamanta televisormanqa 15,2 metro ukullapim kanan, hinallataq chaykunapa chawpinpi imapas harkaq mana kananchu. Sichus chaykunapa chawpinpi imapas harkaq kan utaq 15,2 metrosmanta masyan chayqa, huk amplificador inalámbrico nisqatam necesitakun.

●     Verifique la configuración de IP. Puede verlos en Configuración> Red> Configuración de red> Configuración de IP niqpim rikuwaq.

●     Actualización de software nisqata maskay. Kaytam Configuración> Soporte> Actualización de software> Actualizar ahora niqpi rikuwaq.

●     Autodiagnóstico del televisor nisqa funcionta ruraykuy. Kaytam Configuración> Soporte> Autodiagnóstico niqpi rikuwaq.

●    Sichus conexionwan huk sasachakuy kanraq chayqa, restablecimiento de fábrica nisqa ruranatam necesitan.

1 ichiy. Televisorniykipa control remotonpa INICIO kaq botonpi clic nisqata ruray.

2 ichiy. Configuración niqman riy hinaspa control remotoykiwan akllay

internet4

3 ichiy. General kaq menupi Red niqta akllay.

internet5

4 ichiy. Estado de la red niqta akllay.

internet6

5 ichiy. Chaynallataq, IP nisqapa configuracioninta qawapawaq hinallataq kaqmanta conectapakuwaq..

internet7

Huk restablecimiento de fábrica nisqa rurasqapa qipanmanqa,  Internetman kaqmantan conetakunayki kanqa. Smart TV kapusuqniykita Internetman conectanaykipaq iskay formakunam kan, conexiones inalámbricas nisqa hinallatq cable nisqantakama. Método de conexión nisqaqa kay hamuqmi.

1 ichiy. Televisorniykipa control remotonpi INICIO kaq botonninta clic nisqata ruray.

2 ichiy. Configuración nisqaman riy hinaspa control remotoykiwan akllaykuy.

3 ichiy. Red (wakin televisorkunapiqa General niqmi punta kaq)  niqta akllay.

4 ichiy. Abrir configuración de red niqta akllay.

internet8

5 ichiy. Conexión inalámbrica kaqta utaq cablentakama kaqta akllay. Sichus cable chaynintakama conexionta akllanki chayqa, Internetmanmi conectakunqa. Inalámbrica nisqa kaptinñataq, mayqanman conectakuy munasqayki redta akllay.

Yuyaykuna: cablentakama conexionman conectakuyta munaspaqa red nisqapa cablen televisorniykipa qipa lawninman allin conectasqa kasqanta watiqay.

Yuyaykuna: Pantallapa capturankuna hinallataq dispositivopa menú nisqan inglespi qawanallapaqmi kanku; chaynallataq mama llaqtaykipa siminpipas disponiblem kachkanku.

Sasachakuy hinalla kaptinqa,

Sasachakuy hinalla kaptinqa,

amahina kaspa Chat nisqa utaq 080077708 chaynintakama asuykamuwayku chaynapi yanapakuqkuna yanapaykusunaykipaq.

Gracias por tus comentarios

X
Estimados clientes

A partir del 22 de julio del presente año, se iniciará la tercera fase del Registro Nacional de Equipos Terminales Móviles para la Seguridad (Renteseg) y, con ello, todo celular reportado como robado y/o con IMEI alterado, será bloqueado en la red móvil nacional.