Як синхронізувати Галерею з хмарою за допомогою облікового запису Google
Хмарна синхронізація Галереї Samsung із Google — це двостороння синхронізація, яку спільно надають Галерея Samsung та Google Фото. Після прив’язування облікового запису Google фотографії та відео, додані, відредаговані або видалені в Галереї, відображаються в Google Фото, а також у програмах Галерея на всіх пристроях, підключених до того самого облікового запису, що дає змогу зберігати однакові фотографії та відео на кількох пристроях. Усі синхронізовані медіафайли зберігаються у сховищі вашого облікового запису Google, і їх можна переглядати безпосередньо в Google Фото.
Примітка:
- Ця функція доступна на One UI 9.0 або новішої версії, а підтримка попередніх версій з’являтиметься з часом. Доступність може відрізнятися залежно від пристрою, країни, оператора або версії програмного забезпечення.
- Відповідно до умов використання Google ця служба недоступна в деяких країнах.
Прив’яжіть свій обліковий запис Google
Ви можете розпочати прив’язування облікового запису безпосередньо через налаштування програми «Галерея» або за допомогою картки з підказкою, яка може з’явитися в програмі.
* Якщо ви ще не ввійшли у свій обліковий запис Samsung, дотримуйтесь підказок на екрані, щоб увійти та надати необхідні дозволи. Після входу знову торкніться Синхронізувати фото й відео, щоб завершити пов’язування свого облікового запису Google.
Після налаштування за замовчуванням завантажуватиметься лише альбом Камера. Ви можете змінити альбоми для завантаження, перейшовши до Галерея > Меню > Налаштування > Синхронізувати фото й відео > Альбоми для синхронізації і вибравши потрібні альбоми.
Примітка: Шляхи можуть відрізнятися залежно від пристрою та версії програми.
Перевірити з’єднання
Після завершення зв’язування в налаштуваннях програми «Галерея» в меню Синхронізувати фото й відео з’явиться й буде ввімкнено кнопку синхронізації.
Крім того, ви можете перевірити, чи було посилання виконано за наведеним нижче шляхом:
Примітка:
- Під час використання кількох пристроїв фотографії та відео в Галереї синхронізуються між пристроями Samsung, на яких виконано вхід в один і той самий обліковий запис Samsung, пов’язаний з одним і тим самим обліковим записом Google на кожному пристрої.
- Якщо пристрій не підключено до мережі, синхронізація Галереї не відображатиме зміни в хмарі. Якщо синхронізовані фотографії редагуються, видаляються або додаються, коли пристрій від’єднаний, вони автоматично синхронізуються з хмарою після повторного підключення до мережі.
- Коли синхронізацію вимкнено, раніше синхронізовані фотографії та відео залишаються в безпеці у сховищі вашого облікового запису Google. Однак елементи, наявні лише в хмарі, більше не відображатимуться в програмі «Галерея» (їх приховано, а не видалено). Створення, редагування або видалення елементів не оновлюватиметься у сховищі облікового запису Google, доки синхронізацію вимкнено.
Відв’язати свій обліковий запис Google
Якщо ви хочете використовувати інший обліковий запис, перед прив’язуванням іншого потрібно від’єднати наявний прив’язаний обліковий запис Google.
Примітка:
- Від’єднання облікового запису означає, що фотографії та відео в хмарному сховищі (без локальних оригіналів) більше не відображатимуться в програмі Samsung Gallery.
- Наявні фотографії та відео все ще можна переглядати в програмі або на вебсайті Google Photos, а повторне прив’язування облікового запису дасть змогу знову переглядати той самий вміст у програмі Gallery.
Обмеження розміру та формату файлів: можна завантажувати фотографії розміром до 200 МБ і відео розміром до 20 ГБ. Підтримувані формати фотографій: AVIF, BMP, GIF, HEIC, ICO, JPG, PNG, TIFF, WEBP і деякі RAW-файли. Підтримувані формати відео: 3GP, 3G2, ASF, AVI, DIVX, M2T, M2TS, M4V, MKV, MMV, MOD, MOV, MP4, MPG, MTS, TOD і WMV.
Примітка: Формати та розміри файлів можуть змінюватися відповідно до політик завантаження Google.
SD-картки: Функція синхронізації недоступна для SD-карток, оскільки вони є зовнішніми накопичувачами. Щоб синхронізувати фотографії та відео, що зберігаються на SD-картці, перемістіть їх у внутрішнє сховище та виберіть у розділі Альбоми для синхронізації.
Захищена папка: Якщо перемістити фотографії та відео, які є на поточному пристрої та синхронізовані з хмарою, до Захищеної папки, локальні файли буде переміщено до Захищеної папки, а синхронізовані оригінали залишаться в сховищі облікового запису Google і надалі відображатимуться в додатку «Галерея».
Натомість фотографії та відео, що зберігаються лише в хмарі й не мають оригінальних файлів на поточному пристрої, не можна перемістити безпосередньо до Захищеної папки. У такому разі перед переміщенням потрібно завантажити оригінальні файли на пристрій.
Видалення або відновлення елементів
Видалення синхронізованої фотографії в Галереї або Google Фото призводить до її видалення з обох місць і переміщення до Кошик на 30 днів.
Примітка: Видалення елементів у Галереї Кошик назавжди видаляє оригінальні файли зі сховища облікового запису Google.
Керування та розширення сховища
Ви можете використовувати синхронізацію з Галереєю Samsung із 15 ГБ безкоштовного хмарного сховища, що входить до кожного облікового запису Google, без оформлення платного тарифного плану сховища Google. Якщо потрібен додатковий простір для зберігання, ви можете оформити підписку на тарифний план Google One. Наявні передплатники Google One можуть увійти за допомогою свого облікового запису Google і продовжити користуватися поточним тарифним планом.
Щоб звільнити місце у сховищі облікового запису Google, скористайтеся функцією керування сховищем Google One, щоб видалити непотрібні файли. Однак зверніть увагу, що видалення синхронізованих фотографій у додатку Google Photos також видалить їх із вашого пристрою Samsung і додатка «Галерея».
Примітка: Перехід на нижчий тариф або скасування вашого плану сховища Google One не призведе до негайного видалення раніше збережених даних. Однак деякі сервіси Google можуть бути обмежені (наприклад, надсилання та отримання електронних листів у Gmail), а якщо не вжити заходів протягом понад 2 років, дані можуть бути видалені.
Хмарна синхронізація Галереї Samsung із Google — це окремий сервіс, відмінний від резервного копіювання Google Фото, і для використання синхронізації Галереї не потрібно встановлювати застосунок Google Фото.
Якщо ви використовуєте той самий обліковий запис Google для обох служб, синхронізація Галереї Samsung і резервне копіювання Google Фото використовують спільне місце в сховищі облікового запису Google.
Якщо ви вже створюєте резервні копії фотографій і відео за допомогою Google Фото, фотографії та відео, резервні копії яких раніше було створено в Google Фото, залишаться без змін, а після інтеграції фотографії та відео в Галереї автоматично синхронізуватимуться з Google Фото.
Фотографії, уже завантажені за допомогою функції резервного копіювання, не відображатимуться як дублікати. Навіть якщо одночасно використовувати резервне копіювання Google Фото і синхронізацію Галереї, однакові фотографії не буде завантажено двічі.
Однак, якщо ви використовували режим економії сховища в Google Фото під час використання обох функцій, фотографії, збережені у сховищі Google через синхронізацію Галереї, все одно зберігатимуться в оригінальній якості.
Примітка: У Samsung Gallery відображатимуться лише фотографії та відео, синхронізовані через Галерею після ввімкнення служби синхронізації. Фотографії та відео, збережені в сховищі облікового запису Google до цього, залишаться в сховищі, але не відображатимуться автоматично в Samsung Gallery.
Умови та політики
Для використання синхронізації галереї потрібно попередньо прив’язати обліковий запис Google. Фотографії та відео, синхронізовані через сервіс, зберігаються в сховищі облікового запису Google і захищені заходами конфіденційності та безпеки сховища облікового запису Google. Політики застосовуються відповідно до конкретних категорій, як зазначено нижче:
Елементи, до яких застосовуються правила Samsung Gallery:
- Дані, що відображаються в застосунку Галерея
- Функція, яка синхронізує дані із застосунку Галерея зі сховищем Google
Елементи, до яких застосовуються Умови й Політики Google:
- Керування та видалення збережених даних
- Обробка даних, які тривалий час не використовуються
- Дані, що зберігаються в сховищі облікового запису Google
- Придбання платного місця для зберігання даних
Дякуємо за відгук!
Надайте відповіді на всі запитання.