Millä eri tavoin voin avata Galaxy-puhelimeni?

Galaxy-puhelimessasi on valittavana erilaisia lukitsemistapoja tietojesi ja henkilötietojesi suojaamiseen. Alla on kerrottu erilaisista tavoista lukita ja avata älypuhelimesi näyttö.

Lukitus- ja avausmenetelmät

Huomaa: Käytettävissä olevat lukitusmenetelmät riippuvat laitteesi mallista ja käyttöjärjestelmästä. Vanhemmissa malleissa ei ole käytettävissä kaikkia menetelmiä.

Älypuhelimeesi määritetyt asetukset saattavat myös rajoittaa lukitsemistapoja (esim. vain PIN-koodi ja salasana). Näin voi olla, jos Galaxy-puhelimessasi on käytössä tiettyjä toimintoja (esim. VPN-laitesalaus, Exchange-palvelin, tiettyjä sovelluksia).

Lukitustavan määrittäminen

Asetus löytyy hieman eri sijainnista riippuen laitteesi mallista ja käyttöjärjestelmästä.

Uudemmissa laitteissa löydät lukitusnäytön asetukset näin:

1 Avaa "Asetukset".
2 Valitse "Lukitusnäyttö ja suojaus" tai "Lukitusnäyttö".
3 Napauta "Näytön lukituksen tyyppi".

Huomaa: Vanhemmissa laitteissa, joissa on Android-versio 4.4 tai vanhempi, lukitusnäytön asetukset löytyvät seuraavasti: "Asetukset" > "Lukitusnäyttö" > "Näytön lukitus".

Biometriset lukitusmenetelmät

Biometriset lukitusmenetelmät hyödyntävät yksilöllisiä fyysisiä ominaisuuksia, kuten iiristä tai sormenjälkeä Galaxy-puhelimesi tehokkaaseen suojaamiseen.

Ennen biometrisen lukitusmenetelmän käyttöä on asetettava kuvio, salasana tai PIN-koodi. Tätä vaihtoehtoista lukitusmenetelmää tarvitaan tietyissä tilanteissa, kuten jos laite käynnistetään uudelleen tai ennen lukitusnäytön tyypin vaihtamista.

Voit rekisteröidä biometriset tiedot kohdasta "Asetukset" > "Lukitusnäyttö ja suojaus" tai "Lukitusnäyttö" > "Näytön lukituksen tyyppi" > "Biometriset tiedot".

Tai kohdasta "Asetukset" > "Biometriset tiedot ja suojaus".

IiristunnistusNapsauta Laajentaaksesi

Tämä toiminto on käytettävissä seuraavissa Galaxy-älypuhelimissa:

S8/S8+, Note8, S9/S9+, Note9

Iiriksesi muoto ja kuvio ovat yksilöllisiä. Käyttäessäsi silmiesi yksilöllisiä ominaisuuksia laitteesi avaamiseen varmistat Galaxy-laitteen erittäin vahvan suojauksen.

Iriksesi tietoja voidaan käyttää myös useisiin muihin tunnistustoimintoihin, kuten Samsun Pass (Samsung-tilin tunnistautuminen ja verkkokirjautuminen) ja Suojattu kansio.

Iiristunnistimen anturit sijaitsevat puhelimesi etupuolen yläosassa. Pidä kasvosi merkkien kohdalla ja avaa älypuhelimesi iiriksen tiedoilla noudattamalla annettuja ohjeita.

Huomaa: Käyttäessäsi iiristunnistusta pidä laitteesi noin 20–35 senttimetrin etäisyydellä kasvoistasi. Iiristunnistin ei välttämättä toimi oikein, jos laitteessasi on näyttösuoja, sinulla on silmälasit tai jos olet hiljattain ollut silmäleikkauksessa.

KasvojentunnistusNapsauta Laajentaaksesi

Tämä toiminto on käytettävissä seuraavissa Galaxy-älypuhelimissa:

A8 (2018), A6/A6+, J4/J4+, J6/J6+, S8/S8+, Note8, S9/S9+, Note9, A7 (2018), A9

Kasvojentunnistus tunnistaa kasvonpiirteesi ja vertaa niitä rekisteröityihin tietoihin puhelimen avaamiseksi.

Älypuhelin tunnistaa kasvot etukameralla. Pidä kasvosi näytöllä näkyvien merkkien kohdalla. Jos kasvoja ei tunnisteta, sinulta pyydetään automaattisesti PIN-koodia, salasanaa tai kuviota.

Älykäs skannausNapsauta Laajentaaksesi

Tämä toiminto on käytettävissä seuraavissa Galaxy-älypuhelimissa:

S9/S9+, Note9

Älykäs skannaus käyttää sekä kasvojasi että iiriksiä älypuhelimen avaamiseen lisäten suojausta ja helpottaen käyttöä. Tällä ominaisuudella voi avata näytön helposti myös erittäin pimeässä tai kirkkaassa ympäristössä.

SormenjälkitunnistusNapsauta Laajentaaksesi

Tämä toiminto on käytettävissä seuraavissa Galaxy-älypuhelimissa:

Kotipainikkeessa: S6/S6+ (Edge), S7/S7+ (Edge), A5 (2017)

Taustapuolella: A8 (2018), A6/A6+, S8/S8+, Note8, S9/S9+, Note9, A9

Oikeassa reunassa: J6/J6+, A7 (2018)

Voit käyttää sormenjälkitietoja samoin kuin iiriksen tietoja älypuhelimen avaamiseen sekä tunnistautuessasi Samsung Pass- ja Suojattu kansio -toimintoihin.

Mallista riippuen sormenjälkitunnistin sijaitsee puhelimen taustapuolelle kameran alla tai vieressä tai puhelimen oikeassa reunassa. Vanhemmissa malleissa tunnistin on Kotipainikkeessa.

Voit rekisteröidä enintään neljä sormenjälkeä.

Perinteiset lukitusmenetelmät

Huomaa: Jos vaihda näytön lukitustavaksi "Pyyhkäisy" tai "Ei mitään", biometriset tietosi poistetaan. Jos haluat käyttää biometrisia tietojasi sovelluksissa tai toiminnoissa kuten Samsung Pass, sinun on rekisteröitävä ne uudelleen.

Ei mitäänNapsauta Laajentaaksesi

Ottaa nykyisen näytön lukituksen ja rekisteröidyn lukitusnäytön pois käytöstä.

Huomaa: Tämä vaihtoehto ei suojaa puhelintasi. Siksi suosittelemme valitsemaan lukitustavan, joka suojaa paremmin henkilötietojasi.

Pyyhkäise Napsauta Laajentaaksesi

Avaa laite pyyhkäisemällä lukitusnäyttöä.

Huomaa: Tämä vaihtoehto ei suojaa puhelintasi. Siksi suosittelemme valitsemaan lukitustavan, joka suojaa paremmin henkilötietojasi.

KuvioNapsauta Laajentaaksesi

Tällä menetelmällä voi luoda kuvion, jonka piirtämällä näytölle laite aukeaa.

Käytettävissä on kenttä, jossa 3x3 pistettä, jotka voit yhdistää toisiinsa haluamallasi tavalla (kutakin pistettä voi koskettaa vain kerran).

Huomaa: Ole varovainen käyttäessä kuviota julkisilla paikoilla, sillä se on helppo nähdä ja kopioida.

SalasanaNapsauta Laajentaaksesi

Käytä mitä tahansa kirjainten, numeroiden ja erikoismerkkien yhdistelmää ja luo salasana, jossa 4–16 merkkiä.

Valitse vahvan suojauksen varmistamiseksi salasana, jossa on sekä kirjaimia että numeroita.

Huomaa: Käytä isoja ja pieniä kirjaimia valitessasi lukitustavaksi salasanan. Suosittelemme tietojen kirjoittamista muistiin erilleen (salasana, kuvio, PIN-koodi).

PIN-koodiNapsauta Laajentaaksesi

Anna mikä tahansa numeroyhdistelmä. Puhelimesi PIN-koodissa on oltava vähintään neljä numeroa.

Huomaa: Ole varovainen käyttäessä PIN-koodia julkisilla paikoilla, sillä se on helppo nähdä ja kopioida.

Huomaa: Jos et saa puhelintasi avattua ensisijaisella lukitusnäytön tyypillä, käytä asetuksiin määrittämääsi toissijaista menetelmää.

Jos et saa puhelintasi avattua tälläkään menetelmällä, voit poistaa lukitusnäytön käytöstä Samsung-tililläsi ja avata puhelimesi.

Kiitos palautteestasi

Et löydä etsimääsi? Olemme täällä auttamassa.

Verkossa

Facebook Messenger

Olemme täällä sinua ja sinun Samsung-laitteitasi varten
Ma-pe | 07:00–21:00
La | 08:00–17:00
Su | 08:00–17:00

Live Chat

Live chat on avoinna
Ma-pe | 07:00–21:00
La | 08:00–17:00
Su | 08:00–17:00

Lähetä Meille Sähköpostia

Vastaamme tuotteisiin liittyviin kysymyksiisi esim.

Jos tarvitset apua vianmäärityksessä tai huollossa niin pyydämme sinua olemaan yhteydessä puhelimen tai chatin välityksellä.

Tiedotus

Vallitsevan COVID-19-tilanteen vuoksi, joka tunnetaan myös nimellä Corona-virus, puhelinlinjallamme voi olla ajoittain pidempi jonotusaika kuin normaalisti.
Emme tällä hetkellä voi taata, että puhut suomalaisen asiakaspalvelijan kanssa, mutta pohjoismaiset kollegamme voivat auttaa sinua englanniksi.

Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa ja toivomme ymmärrystäsi tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Soita

Yleinen Tuki

0306227515

Olemme täällä sinua ja sinun Samsung-laitteitasi varten
Ma-pe | 07:00–21:00
La | 08:00–17:00
Su | 08:00–17:00

Otathan yhteyttä puhelimitse, jos tarvitset apua huollon tilaamiseen tai vianmäärityksen suorittamisessa. Huomaathan, että näissä tapauksissa sinun on pystyttävä antamaan sarjanumero sekä mallikoodi. Ilman näitä emme pysty käsittelemään huoltopyyntöä.

Johtuen vallitsevasta tilanteesta Covid-19 eli koronaviruksen suhteen, haluamme muistuttaa asiakkaitamme joille on avattu tai ollaan mahdollisesti avaamassa huolto, että tarkkailette omaa terveydentilaanne teknikon käyntiä varten sekä käydessänne valtuutetussa huoltopisteessämme.
Lue lisää

Kampanjatuki

0306227512

Ma-pe | 07:00–21:00
La | 08:00–17:00
Su | 08:00–17:00

Mikäli sinulla on kysyttävää meneillään olevista kampanjoista ystävällisesti vierailkaa: https://www.samsung.com/fi/offer/ saadaksenne lisäinfoa.