Miten käytän Laitteen ylläpito -toimintoa Samsung Smart TV:ssä

Jos sinulla on ongelmia TV:n käytössä, saatat pitää parhaana ratkaisuna nollaamista ja uudelleen aloittamista. Vaikka se voikin olla yksi tapa ratkaista ongelma, se ei ehkä ole välttämätöntä. TV:ssäsi on myös useita sisäisiä itsediagnoositoimintoja, jotka auttavat sinua videon, kuvan, äänen ja monen muun ominaisuuden vianmäärityksessä.

Optimoi TV:si Laitteen ylläpito -toiminnon avulla

Laitteen ylläpito on TV:n diagnostiikkaohjelmisto, joka perustuu TV:n tietoihin ja näyttää nykyisen TV:n toimintatilan yhdellä silmäyksellä. Kun siirryt Käynnistä Laitteen ylläpito -valikkoon, Laitteen ylläpito diagnosoi TV:si ja näyttää luettelon ongelmista sekä TV:si nykyisen tilan. TV:n toimintatila ilmoitetaan kahdessa vaiheessa, ja se jaetaan tiloihin Good (hyvä) ja Moderate (Kohtalainen). Voit siirtyä Laitteen ylläpito -toimintoon Asiakastuki-valikossa.

Lisäksi voit tarkistaa ja puhdistaa tallennustilasi, diagnosoida ongelmat itse tai pyytää teknistä tukea. Kun TV:n diagnoosi on valmis, välimuisti tyhjennetään ja käyttämättömät taustasovellukset suljetaan muistitilan vapauttamiseksi. Noudata seuraavia ohjeita, kun suoritat Laitteen ylläpito -skannauksen Samsung TV:ssä.

qled Laitteen ylläpito -pääpaneeli
Notification of TV Status

Luokka

Kunto

Kohtalainen

vapaa Flash-muisti 0 % (kuten näytetty käyttöliittymässä), alle 70 MB vapaata RW-muistia

Hyvä

Kaikki muut kuin Kohtalainen-tilan tapaukset

① Käynnistä Laitteen ylläpito

Käynnistä Laitteen ylläpito -toiminto skannaa TV:n sen optimoimiseksi ja sen ongelmien, kuten sumean näytön tai tallennustilan puutteen diagnosoimiseksi. Paina näytön keskellä olevaa Käynnistä Laitteen ylläpito -painiketta, ja sisäinen diagnostiikkaohjelma tarkistaa TV:n koko tilan. Mahdolliset ongelmat luetellaan ja näytetään sinulle.

Noudata seuraavia vaiheita suorittaaksesi TV:si skannauksen Laitteen ylläpito -toiminnon avulla.

Vaihe 1. Paina TV:si kaukosäätimen Home (Koti) -painiketta ja valitse sitten Asetukset.

qled Laitteen ylläpito -asetukset

Vaihe 2. Siirry Asetukset-valikossa Tuki-kohtaan ja valitse sitten Laitteen ylläpito.

qled Laitteen ylläpito -asetusten äänivalikko

Vaihe 3. Paina näytön keskellä olevaa Käynnistä Laitteen ylläpito -painiketta, ja skannaus käynnistyy.

qled käynnistä Laitteen ylläpito
② Muistin hallinta

Laitteen ylläpito -valikon Muistin hallinta -kohdassa voit tarkistaa ja järjestää TV:n käytössä olevat tiedot. Jos haluat poistaa asennetun sovelluksen, valitse Poista-painike oikeasta ylälaidasta ja poista sitten valitsemasi sovellus. Lisäksi, jos valitset kunkin sovelluksen Näytä tiedot -painikkeen, voit tarkistaa tarkat tiedot, kuten sovelluksen kokonaiskapasiteetin, tallennetut tiedot ja tietovälimuistin.

• Poista: Valitse asennettu sovellus, jonka haluat poistaa, ja napsauta Poista-painiketta.
qled Laitteen ylläpito muistin hallinta

• Näytä tiedot: Tarkista sovelluksen nykyiset tiedot ja välimuistin käyttö, ja tyhjennä tiedot ja välimuisti.
qled Laitteen ylläpito muistin hallinta näytä tiedot

Huomautus: Kun poistat sovelluksia, et voi valita oletuksena asennettuja sovelluksia.

③ Itsediagnoosi

Itsediagnoosi-valikossa voit testata useita TV:si ominaisuuksia suoraan ja määrittää, onko kyseessä epänormaali tila. Jos ongelmat johtuvat itse TV:stä, määritä ne Videotesti-, Kuvatesti- ja Äänitesti-toimintojen avulla. Tässä valikossa voit tarkistaa myös HDMI-liitännän, verkkosignaalin ja Smart HUB -yhteyden.

qled Laitteen ylläpito itsediagnoosin valikkopaneeli

• Videotesti: Kun TV:si videon laadussa on ongelmia, käytä Videotesti-toimintoa. Testivideo toistetaan käyttäen TV:si korkeinta laatutasoa. Etsi puutteita tarkastelemalla näyttöä tarkasti muutama sekunti.
qled Laitteen ylläpito itsediagnoosi videoesimerkki

• Kuvatesti: Kun TV:si kuvanlaadussa on ongelmia, käytä Kuvatesti-toimintoa. Testikuva näytetään. Etsi puutteita tarkastelemalla näyttöä tarkasti 5 sekunnin ajan.
  • Äänitesti: Kun TV:si äänenlaadussa on ongelmia, käytä Äänitesti-toimintoa. Testimelodia toistetaan nykyisellä äänilähtölaitteella. Tarkista, onko ääni normaali, kuuntelemalla tarkasti.
  • HDMI-liitännän vianmääritys: Tämä testi diagnosoi, onko HDMI-kaapeli liitetty kunnolla TV:n HDMI-porttiin. Valitse ulkoisen laitteen HDMI-portti testattavaksi kuten alla, ja käynnistä diagnoosi napsauttamalla Seuraava-painiketta.
Laitteen ylläpito itsediagnoosi HDMI-liitännän vianmääritys

• Signaalitiedot: Kun tarkistat nykyisen ulkoisen laitteen signaalin, käytä Signaalitiedot-toimintoa. Voit myös testata HDMI-kaapelin ja tarkistaa signaalihistorian.
  • Smart Hub -yhteystesti: Tämä testi voi diagnosoida langattoman verkkoyhteyden. DNS:n, Internet-palveluntarjoajan estotoimintotestien jne. suorittamiseen voi kulua muutama minuutti.
  • Smart Hub -asetusten nollaus: Voit nollata kaikki Smart Hub -asetukset, ladatut sovellukset ja TV:hen tallennetut tilit PIN-koodilla.

Huomautus:

• Testissä esitettävä video/kuva vastaa laadultaan TV:n parasta mahdollista laatutasoa. Laatu voi kuitenkin vaihdella sen mukaan, mitä lähdettä käytetään.
  • Jos havaitset testissä ongelman, TV:ssä voi olla jokin vika. Ota yhteyttä Samsung-tukeen saadaksesi apua.

Huomautus: Laitteen kuvakaappaukset ja valikko ovat vain englanninkielinen esimerkki, mutta toiminto on saatavilla myös omalla kielelläsi.