Miten käytät Remote Access -toimintoa Samsung Smart TV:ssä

Jos olet koskaan toivonut voivasi käyttää TV:täsi myös tietokoneena, toiveesi on nyt totta Samsung Smart TV:ssä. Kun sinun tarvitsee päästä MS Office 365 -verkkosivulle tai jakaa PC:n näyttö, voit käyttää PC:täsi helposti TV:n etäkäytön avulla.

Käytä Remote Access -toimintoa, kun työskentelet ja opiskelet kotona

TV:ssä käytettävistä toiminnoista tulee jatkuvasti yhä kehittyneempiä. Myös TV itse tukee monia ominaisuuksia, mutta jos tietokoneesi on käytettävissä TV:n kautta, mahdollisuutesi ovat laajemmat. PC:n etäkäytön ja PC:n peilauksen lisäksi voi käyttää MS Office 365 -ohjelmistoa suoraan ja käsitellä asiakirjoja TV:ssäsi. Tutustu Remote Access -toiminnon käytettävissä oleviin ominaisuuksiin.

Video Alternative Text

Kolme yhteystapaa TV:n Remote Access -toiminnolla

Remote Access -valikkopaneelissa on käytettävissä kolme perustoimintoa. Etä-PC-toiminnolla voit etähallita tietokonettasi IP-verkon kautta, Näytön jakaminen -toiminnolla voit peilata PC:tä tai älypuhelinta, joka on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon, ja Office 365 -toiminnolla voit käyttää ohjelmistoa suoraan TV:n verkkoselaimen kautta.

kolme eri käyttötapaa remote access -toiminnolla

① Etä-PCNapsauta Laajentaaksesi

Etä-PC-toiminnolla voi hallita tietokonettasi Smart TV:n kautta. Sinun on tiedettävä PC:si IP-osoite, käyttäjätunnus ja salasana, jotta voit käyttää etä-PC-ominaisuuksia. Varmista, että näppäimistö ja hiiri on yhdistetty TV:hen, ja noudata ohjeita siitä, miten käytät PC:täsi TV:ssä.

Etä-PC:n yhdistäminen

Vaihe 1. Valitse Smart Hub -valikossa Lähde ja valitse sitten Remote Access.

remote access -asetusvalikko

Vaihe 2. Valitse Remote Access -valikkopaneelista Etä-PC.

remote access -pääpaneelin etä-pc

Vaihe 3. Anna tietokoneesi IP-osoite sekä PC:n käyttäjätunnus ja salasana.

yhdistä etä-pc:hen

Huomautus: Tämä ominaisuus on saatavilla vain vuoden 2019 ja uudemmissa TV-malleissa. TV:n ja tietokoneen on oltava yhdistettyinä verkkoon.

Tarkista Etätyöpöydän aktivointi -asetus etä-PC:ssä

Varmista, että Etätyöpöytä-asetus on käytössä PC:ssäsi. Siirry PC:si ohjauspaneelin Järjestelmä-valikkoon, valitse Etätyöpöytä ja ota käyttöön Etätyöpöydän aktivointi.

pc:n etätyöpöydän aktivointi -asetukset

Tuetut tilat

Windows: Tuettu vain Windows 7 Professional- tai uudemmissa käyttöjärjestelmissä, joissa on etätyöpöytäprotokolla RDP (Remote Desktop Protocol), lukuun ottamatta win10 Home -järjestelmää

MAC: Tuettu vain MAC OSX 10.5- tai uudemmissa käyttöjärjestelmissä, joissa on virtuaaliverkon tietojenkäsittely VNC (Virtual Network Computing for Mac)

Huomautus:
  • Jos MAC-tietokoneyhteys VNC:tä käytettäessä on liian hidas, sovelluksen asentaminen ja resoluutiota pienentävän lisäasetuksen käyttö on tarpeen.
  • VNC:lle ei ole saatavilla äänitukea. (protokollan rajoitus)
  • Tuettu, kun käytetään identtistä yhteyspistettä (Identical AP). (Jos IP-osoitetta ei anneta, IP-luettelo näkyy identtisen yhteyspisteen alla)
  • PC:n asetuksena tulee olla "Salli etähallinta", eikä Linux ole tuettu.

② Näytön jakaminenNapsauta Laajentaaksesi

Remote Access -toimintoon sisältyy myös Wi-Fi Direct, joka helpottaa saumatonta näytön jakamista TV:n ja PC:n välillä. Jos haluat jakaa PC:si näytön TV:ssä tai päinvastoin, säädä asetuksia ja yhdistä TV tietokoneeseen Wi-Fi-yhteyden avulla näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

Miten Näytön jakaminen aktivoidaan

Vaihe 1. Valitse PC:si tehtäväpalkin ilmoitusalueelta Hallintakeskus tai Laite.

pc:n tehtäväpalkki

Vaihe 2. Valitse Yhdistä tai Heijasta, ja valitse sitten TV yhteyden muodostamiseksi.

tv:n valinta pc:ssä

Huomautus:

• Näytön jakaminen on tuettu vain Windows 10 Professional- tai uudemmissa versioissa.
  • Resoluutiorajaa ei ole, sillä PC:n ruutu kaapataan reaaliaikaisesti ja uudelleenkoodataan TV:hen.

③ Office 365Napsauta Laajentaaksesi

Voit käyttää MS Office 365 -verkkosivuja Remote Access -toiminnon avulla muokataksesi Word, Excel ja PowerPoint -tiedostoja.

Tämä ominaisuus perustuu pilvipalvelun käyttöön TV:ssä verkkoselaimella. Siksi käyttöjärjestelmärajaa ei ole.

Office 365:n käyttö

Vaihe 1. Valitse Office 365 -kuvake Remote Access -paneelista.

office365:n remote access -pääpaneeli

Vaihe 2. Anna Microsoft Office -tilisi käyttäjätunnus ja salasana.

office 365:n kirjautumisruutu

Huomautus: Jotkin symbolit, jotka eivät ole tuettuja Samsung One -käyttöjärjestelmän fontissa, eivät ehkä näy oikein.

Huomautus: Laitteen kuvakaappaukset ja valikko ovat vain englanninkielinen esimerkki, mutta toiminto on saatavilla myös omalla kielelläsi.

Kiitos palautteestasi

Et löydä etsimääsi? Olemme täällä auttamassa.

Verkossa

Facebook Messenger

Olemme täällä sinua ja sinun Samsung-laitteitasi varten
Ma-pe | 07:00–21:00
La | 08:00–17:00
Su | 08:00–17:00

Live Chat

Live chat on avoinna
Ma-pe | 07:00–21:00
La | 08:00–17:00
Su | 08:00–17:00

Lähetä Meille Sähköpostia

Vastaamme tuotteisiin liittyviin kysymyksiisi esim.

Jos tarvitset apua vianmäärityksessä tai huollossa niin pyydämme sinua olemaan yhteydessä puhelimen tai chatin välityksellä.

Tiedotus

Vallitsevan COVID-19-tilanteen vuoksi, joka tunnetaan myös nimellä Corona-virus, puhelinlinjallamme voi olla ajoittain pidempi jonotusaika kuin normaalisti.
Emme tällä hetkellä voi taata, että puhut suomalaisen asiakaspalvelijan kanssa, mutta pohjoismaiset kollegamme voivat auttaa sinua englanniksi.

Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa vaivaa ja toivomme ymmärrystäsi tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Soita

Yleinen Tuki

0306227515

Olemme täällä sinua ja sinun Samsung-laitteitasi varten
Ma-pe | 07:00–21:00
La | 08:00–17:00
Su | 08:00–17:00

Otathan yhteyttä puhelimitse, jos tarvitset apua huollon tilaamiseen tai vianmäärityksen suorittamisessa. Huomaathan, että näissä tapauksissa sinun on pystyttävä antamaan sarjanumero sekä mallikoodi. Ilman näitä emme pysty käsittelemään huoltopyyntöä.

Johtuen vallitsevasta tilanteesta Covid-19 eli koronaviruksen suhteen, haluamme muistuttaa asiakkaitamme joille on avattu tai ollaan mahdollisesti avaamassa huolto, että tarkkailette omaa terveydentilaanne teknikon käyntiä varten sekä käydessänne valtuutetussa huoltopisteessämme.
Lue lisää

Kampanjatuki

0306227512

Ma-pe | 07:00–21:00
La | 08:00–17:00
Su | 08:00–17:00

Mikäli sinulla on kysyttävää meneillään olevista kampanjoista ystävällisesti vierailkaa: https://www.samsung.com/fi/offer/ saadaksenne lisäinfoa.