Miten käytät Remote Access -toimintoa Samsung Smart TV:ssä

Jos olet koskaan toivonut voivasi käyttää TV:täsi myös tietokoneena, toiveesi on nyt totta Samsung Smart TV:ssä. Kun sinun tarvitsee päästä MS Office 365 -verkkosivulle tai jakaa PC:n näyttö, voit käyttää PC:täsi helposti TV:n etäkäytön avulla.

Käytä Remote Access -toimintoa, kun työskentelet ja opiskelet kotona

TV:ssä käytettävistä toiminnoista tulee jatkuvasti yhä kehittyneempiä. Myös TV itse tukee monia ominaisuuksia, mutta jos tietokoneesi on käytettävissä TV:n kautta, mahdollisuutesi ovat laajemmat. PC:n etäkäytön ja PC:n peilauksen lisäksi voi käyttää MS Office 365 -ohjelmistoa suoraan ja käsitellä asiakirjoja TV:ssäsi. Tutustu Remote Access -toiminnon käytettävissä oleviin ominaisuuksiin.

Remote Access: Work and learn on your TV | Samsung Remote Access: Work and learn on your TV | Samsung

Kolme yhteystapaa TV:n Remote Access -toiminnolla

Remote Access -valikkopaneelissa on käytettävissä kolme perustoimintoa. Etä-PC-toiminnolla voit etähallita tietokonettasi IP-verkon kautta, Näytön jakaminen -toiminnolla voit peilata PC:tä tai älypuhelinta, joka on yhdistetty samaan Wi-Fi-verkkoon, ja Office 365 -toiminnolla voit käyttää ohjelmistoa suoraan TV:n verkkoselaimen kautta.

kolme eri käyttötapaa remote access -toiminnolla
① Etä-PC

Etä-PC-toiminnolla voi hallita tietokonettasi Smart TV:n kautta. Sinun on tiedettävä PC:si IP-osoite, käyttäjätunnus ja salasana, jotta voit käyttää etä-PC-ominaisuuksia. Varmista, että näppäimistö ja hiiri on yhdistetty TV:hen, ja noudata ohjeita siitä, miten käytät PC:täsi TV:ssä.

Etä-PC:n yhdistäminen

Vaihe 1. Valitse Smart Hub -valikossa Lähde ja valitse sitten Remote Access.

remote access -asetusvalikko

Vaihe 2. Valitse Remote Access -valikkopaneelista Etä-PC.

remote access -pääpaneelin etä-pc

Vaihe 3. Anna tietokoneesi IP-osoite sekä PC:n käyttäjätunnus ja salasana.

yhdistä etä-pc:hen

Huomautus: Tämä ominaisuus on saatavilla vain vuoden 2019 ja uudemmissa TV-malleissa. TV:n ja tietokoneen on oltava yhdistettyinä verkkoon.

Tarkista Etätyöpöydän aktivointi -asetus etä-PC:ssä

Varmista, että Etätyöpöytä-asetus on käytössä PC:ssäsi. Siirry PC:si ohjauspaneelin Järjestelmä-valikkoon, valitse Etätyöpöytä ja ota käyttöön Etätyöpöydän aktivointi.

pc:n etätyöpöydän aktivointi -asetukset

Tuetut tilat

Windows: Tuettu vain Windows 7 Professional- tai uudemmissa käyttöjärjestelmissä, joissa on etätyöpöytäprotokolla RDP (Remote Desktop Protocol), lukuun ottamatta win10 Home -järjestelmää
MAC: Tuettu vain MAC OSX 10.5- tai uudemmissa käyttöjärjestelmissä, joissa on virtuaaliverkon tietojenkäsittely VNC (Virtual Network Computing for Mac)

Huomautus:
  • Jos MAC-tietokoneyhteys VNC:tä käytettäessä on liian hidas, sovelluksen asentaminen ja resoluutiota pienentävän lisäasetuksen käyttö on tarpeen.
  • VNC:lle ei ole saatavilla äänitukea. (protokollan rajoitus)
  • Tuettu, kun käytetään identtistä yhteyspistettä (Identical AP). (Jos IP-osoitetta ei anneta, IP-luettelo näkyy identtisen yhteyspisteen alla)
  • PC:n asetuksena tulee olla "Salli etähallinta", eikä Linux ole tuettu.
② Näytön jakaminen

Remote Access -toimintoon sisältyy myös Wi-Fi Direct, joka helpottaa saumatonta näytön jakamista TV:n ja PC:n välillä. Jos haluat jakaa PC:si näytön TV:ssä tai päinvastoin, säädä asetuksia ja yhdistä TV tietokoneeseen Wi-Fi-yhteyden avulla näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

Miten Näytön jakaminen aktivoidaan

Vaihe 1. Valitse PC:si tehtäväpalkin ilmoitusalueelta Hallintakeskus tai Laite.

pc:n tehtäväpalkki

Vaihe 2. Valitse Yhdistä tai Heijasta, ja valitse sitten TV yhteyden muodostamiseksi.

tv:n valinta pc:ssä

Huomautus:

• Näytön jakaminen on tuettu vain Windows 10 Professional- tai uudemmissa versioissa.
  • Resoluutiorajaa ei ole, sillä PC:n ruutu kaapataan reaaliaikaisesti ja uudelleenkoodataan TV:hen.
③ Office 365

Voit käyttää MS Office 365 -verkkosivuja Remote Access -toiminnon avulla muokataksesi Word, Excel ja PowerPoint -tiedostoja.

Tämä ominaisuus perustuu pilvipalvelun käyttöön TV:ssä verkkoselaimella. Siksi käyttöjärjestelmärajaa ei ole.

Office 365:n käyttö

Vaihe 1. Valitse Office 365 -kuvake Remote Access -paneelista.

office365:n remote access -pääpaneeli

Vaihe 2. Anna Microsoft Office -tilisi käyttäjätunnus ja salasana.

office 365:n kirjautumisruutu

Huomautus: Jotkin symbolit, jotka eivät ole tuettuja Samsung One -käyttöjärjestelmän fontissa, eivät ehkä näy oikein.

Huomautus: Laitteen kuvakaappaukset ja valikko ovat vain englanninkielinen esimerkki, mutta toiminto on saatavilla myös omalla kielelläsi.