[2022] Slik bruker du Samsung Odyssey Ark spillskjerm

Bildet viser en person som interagerer med en Samsung Odyssey Ark-skjerm.

Odyssey Ark spillskjerm gir en altoppslukende spillopplevelse takket være den unike 55”, 1000R kurvede skjermen. Du kan skape et personlig spillmiljø ved bruk av Arks forskjellige funksjoner.

Merknad: Hvis du har problemer med din Samsung Odyssey Ark, så se etter tilgjengelige programvareoppdateringer. Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Bilde av tilkoblingsportene på en Samsung Odyssey Ark.
1 Lydport (3,5 mm-kontakt): Kobler til en lydutgangsenhet som for eksempel hodetelefoner.
2 USB-C: Kobler til et USB-kamera.

Merknad: Denne porten støtter ikke avspilling av medieinnhold. For å avspille medieinnhold, bruk USB-porten på One Connect-boksen.

3 ONE CONNECT: Bruk den medfølgende One Invisible Connection-kabelen for å koble Odyssey Ark til One Connect-boksen.
4 USB 2.0 (5 V 0,5 A): Kobler til en USB-enhet.

Merknad: Denne USB-porten på produktet kan bruke en maksimal konstant strøm på 0,5 A. Hvis maksimalverdien overskrides, fungerer USB-porten kanskje ikke.

5 USB 2.0 (HDD 5 V 1 A): Kobler til en USB-enhet eller en USB ekstern harddisk.

Merknad: Denne USB-porten på produktet kan bruke en maksimal konstant strøm på 1,0 A. Hvis maksimalverdien overskrides, fungerer USB-porten kanskje ikke.

6 USB: Kobler til en PC ved bruk av en USB-kabel. Denne porten er kompatibel med USB 2.0-kabler.
7 EX-LENKE: Beregnet til serviceteknikere.
8 Strøm.
9 Optisk: Kobler til en lydenhet ved bruk av en optisk (digital) kabel.
10 LAN: Bruker Cat7 STP-kabel (Shielded Twisted Pair) til tilkoblingen (10/100 Mbps).
11 HDMI 1 – 4: Kobler til en kildeenhet ved bruk av en HDMI-kabel eller HDMI-DVI-kabel (HDMI3; HDMI-eARC).
12 ONE CONNECT: Bruk den medfølgende One Invisible Connection-kabelen for å koble Odyssey Ark til One Connect-boksen.

Ark Dial gir spilleren full kontroll over Odyssey Ark, og gir rask og enkel tilgang til en rekke funksjoner. Dette omfatter Flex Move-skjerm, Multi View, Hurtiginnstillinger og Spillinje.

Koble til Ark Dial

Når du slår på Odyssey Ark for første gang, kobles Ark Dial til automatisk. Hvis det ikke opprettes en forbindelse, så trykk på følgende knapper på Ark Dial i mer enn 3 sekunder: Tilbake Og Ark Dial-meny.

Bilde av Ark Dial-fjernkontrollen med knappene Tilbake og Meny uthevet.

Om Ark Dial

Du kan bruke Ark Dial til å endre skjerminnstillingene, bytte den aktuelle modusen og få tilgang til Ark Dial-menyen.

Oversikt over Ark Dial-fjernkontrollen.
1 Solcelle: Eksponer solcellen for lys når fjernkontrollen ikke er i bruk for å lade batteriet.

Merknad: For hurtiglading, koble ladekabelen til USB-C-porten i nederste venstre hjørne.

2 LED: LED-lampen foran lyser opp under lading. Når batteriet er fullt ladet, slås LED-lampen av.

Merknad: Denne funksjonen støttes kanskje ikke avhengig av modell og geografisk område.

3 Strøm: Trykk for å slå Odyssey Ark på eller av.
4 Kilde: Trykk for å endre inngangskilden. Trykk gjentatte ganger for å bla gjennom de tilgjengelige inngangskildene.
5 Retur: Trykk for å gå tilbake til den forrige menyen.
6 Lydstyrke: Flytt knappen opp eller ned for å justere lydstyrken.
7 Utfør: Velger eller kjører et element.
8 Ark Dial-meny: Viser Ark Dial-menyen.
9 Hjul: Drei på hjulet for å flytte fokuset, justere skjermstørrelsen eller justere skjermposisjonen.

Merknad: Funksjonaliteten kan variere avhengig av appene som støttes av Odyssey Ark. På visse skjermen virker ikke hjulet, så bruk retningsknappene i stedet. Bruk retningsknappene om nødvendig. Det kan komme en lyd fra hjulet når det brukes. Fokuset flyttes når sensoren oppdager at hjulet dreies, og bevegelsen skjer kanskje ikke helt samtidig som hjulet som dreier rundt.

10 Retningsknapper: Bruk retningsknappene til å flytte fokuset eller justere skjermposisjonen.

Om Ark Dial-menyen

For å få tilgang til Ark Dial-menyen (også kalt Ark Dial-guiden), trykk på Ned-knappen på Ark Dial. Du kan bruke flere nyttige funksjoner fra Ark Dial-menyen.

Detaljert bilde av funksjonalitetene til Samsung Ark Dial-styrehjulet.
1 Hurtiginnstillinger: Hurtiginnstillinger kan brukes til raskt å konfigurere ofte brukte funksjoner.
2 Flex Move Screen: Du kan bruke Ark Dial til å endre skjermstørrelsen eller -posisjonen. Drei hjulet til venstre eller høyre for å zoome inn eller ut på skjermen, eller bruk retningsknappene for å flytte skjermposisjonen.
3 Hjem: Trykk for å gå tilbake til startskjermbildet.
4 Multi View: Du kan se flere delte skjermbilder samtidig.
5 Spillinje: Kontroller lett spillinnstillingene og innstillingene for spillforbedrer ved å bruke spillinjen.

Merknad: Bildene, knappene og funksjonene til Ark Dial kan variere avhengig av modell eller geografisk område.

Tilgjengelig Ark Dial-batteri

Du kan sjekke Ark Dials gjenværende batteritid. Hvis Ark Dial ikke virker skikkelig eller den reagerer tregt, kan batteriet være svakt eller dødt. For å aktivere hurtiglading, koble ladekabelen til USB-C-porten i nederste venstre hjørne, eller eksponer solcellen for lys når fjernkontrollen ikke er i bruk.

1 Trykk på Hjem-knappen på fjernkontrollen, og gå til Meny.
2 Velg Innstillinger, og velg deretter Alle innstillinger.
3 Velg Generelt og personvern, og velg deretter Strøm og energisparing.
4 Velg Tilgjengelig Ark Dial-batteri.
Bilde av Strøm på og strømsparingsmenyen på en Odyssey Ark-skjerm.

Grafikk som viser plasseringen av justerings- og av/på-knappene på en Samsung Odyssey Ark-skjerm.

Odyssey Ark kan slås på ved å trykke på Av/på-knappen på baksiden av Ark. Du kan deretter bruke kontrollmenyen på skjermen.

1 Kontrollmeny
  • Hjem: Startskjermen vil vises.

• Innstillinger: Endre dine ønskede skjerminnstillinger. Når Spillmodus er slått på, kan du trykke på og holde inne Innstillinger-knappen for å kjøre Spillinjen.

• Retur: Går ut av funksjonsmeny-skjermbildet.

• Kilde: Du kan endre inngangskilden. Den eksterne inngangen vises nederst på skjermen.

• Strøm av: Skjermen slås av.
2 Kontrollknapper
  •  Strømknapp: Viser kontrollmenyen Velg eller kjør et fokusert element på menyen.

• Opp/ned-knapper: Flytter markøren opp eller ned, eller endrer kanalene når du bruker en kringkastingsrelatert app.

• Venstre/høyre-knapper: Flytter markøren til venstre eller høyre, eller endrer lydstyrken.

Merknad: Knappene kan fungere annerledes avhengig av situasjonen.

3 Mikrofonbrytere
  • Du kan aktivere eller deaktivere mikrofonen ved å bruke bryteren i bunnen av Odyssey Ark. Hvis mikrofonen er slått av, vil ikke de mikrofonrelaterte stemme- og lydfunksjonene være tilgjengelige.

• Posisjonen til og formen på mikrofonbryteren kan variere avhengig av modell.

• Mikrofondata vil ikke bli lagret.
4 Strømindikator
  •  LED-en slås på når Odyssey Ark er slått av.

• LED-en blinker når Odyssey Ark går i standby-modus.

Merknad: Når det har gått 60 sekunder uten signal, går Odyssey Ark i standby-modus. I standby-modus slås skjermen på igjen når det mottas et signal eller det blir trykket på hvilken som helst knapp på fjernkontrollen.

• Fargen og formen på visse deler kan avvike fra det som er vist.

• Når du bruker knappene (bortsett fra Av/på-knappen) på Samsung Smart-fjernkontrollen, blinker ikke mottaker-LED-en.

Samsungs Gaming Hub er en ny plattform til strømming av spill på utvalgte 2022 Samsung Smart TV-er og smartskjermer. Gaming Hub gjør det mulig for spillere å få tilgang til favorittspillene sine direkte fra bransjeførende innholdspartnere. I tillegg til å få tilgang til spill, kan spillere også se frem til en forbedret spillopplevelse med minimalt med skaking og uskarphet, takket være avanserte bevegelsesforbedringer og latensreduserende teknologi. Disse funksjonene er tilgjengelige på tvers av Samsungs utvalg av 2022 Smart TV-er og smartskjermer. Du kan få tilgang til Gaming Hub raskt og enkelt via sidestolpemenyen på Smart Hub.

Bilde av Samsung Gaming Hub.

Merknad: Gaming Hub er tilgjengelig i enkelte land, og app-tilgjengeligheten varierer fra land til land. Det er gratis å få tilgang til Gaming Hub. Det kreves et abonnement for å få tilgang til innhold tilbudt av visse tilbydere på Gaming Hub-plattformen. En separat kontroller kan være påkrevd avhengig av det spesifikke spillet du spiller på Gaming Hub.

Med Eclipse Lighting kan du skape dine egne unike lyseffekter når du spiller.

1 Trykk på Hjem-knappen på fjernkontrollen, og gå til Meny.
2 Velg Innstillinger, og velg deretter Alle innstillinger.
3 Velg Generelt og personvern, og velg deretter Eclipse Lighting.
4 Herfra kan du aktivere skjermens LED-lys og velge forskjellige effekter eller farger.
Bilde av eksempel på Eclipse Lighting og grensesnittalternativene i Samsung Odyssey Ark-skjermen.
5 Velg Eclipse Sync for å synkronisere lyseffekten med spillopplevelsen din på skjermen.

Merknad: Denne funksjonen støttes kanskje ikke avhengig av modell og geografisk område.

Active Ambient lar deg velge et mønster eller en bakgrunn til skjermen din. En rekke valg er tilgjengelige.

1 Trykk på Hjem-knappen på fjernkontrollen, og gå til Meny.
2 Velg Innstillinger, og velg deretter Alle innstillinger.
3 Velg Generelt og personvern, og velg deretter Active Ambient.
Bilde av alternativene for Active Ambient på grensesnittet for Samsung Odyssey Ark-skjermen.
4 Velg deretter ønsket mønster eller bakgrunn.

Merknad: Denne funksjonen kan brukes på en tom skjerm når skjermen er redusert. Den fungerer når bildet er mindre enn skjermen og det er tomme områder til venstre og høyre på skjermen. Denne funksjonen støttes kanskje ikke avhengig av modell eller apper.

Eksempler på oppsett med flere vinduer i multivisning på Samsung Odyssey Ark-skjermen.

Multi View-funksjonen lar deg vise opptil fire skjermer samtidig (eller tre skjermer når du er i vertikal Cockpit-modus). I tillegg er innebygde apper som YouTube og Samsung TV Plus kompatible med Multi View. Dette betyr at du kan spille av, strømme, bla gjennom og se innhold samtidig. Bare trykk på Multi View-knappen på fjernkontrollen, eller trykk på Ark Dial meny-knappen på Ark Dial, og velg deretter Multi View.

Velg lenken for mer informasjon om å bruke Multi View.

Merknader:

• Du kan vise opptil tre skjermer i vertikal Cockpit-modus. Antall viste skjermer kan variere når du roterer Odyssey Ark mens du er i Cockpit-modus.
  • Spillmodus, VRR og skyspilling støttes ikke i Multi View-modus.
  • Kun én ekstern inngang (inklusiv HDMI) og én speilet enhetsskjerm kan vises.
  • Når du er i Multi View-modus, støttes oppdateringshastigheter på opptil 120 Hz for eksterne inndata.
  • Visse Smart Hub-funksjoner støttes kanskje ikke, avhengig av tjenestetilbyder, språk eller geografisk område.

● 3840 x 2160 ved 165 Hz er ikke tilgjengelig ved tilkobling til PC

Den optimale og anbefalte oppløsningen er 3840 x 2160 ved 165 Hz. Hvis du ikke kan bruke en oppløsning på 3840 x 2160 ved 165 Hz, så aktiver Spillmodus. Trykk på Hjem-knappen på fjernkontrollen, velg Meny og velg deretter Innstillinger. Velg Alle innstillinger, velg Spill og velg deretter Spillmodus.

• Spillmodus: PÅ → Opprinnelig oppløsning er 3840 x 2160 ved 165 Hz
  • Spillmodus: AV, Innsignal pluss: PÅ → Opprinnelig oppløsning er 3840 x 2160 ved 120 Hz
  • Spillmodus: AV, Innsignal pluss: AV → Opprinnelig oppløsning er 3840 x 2160 ved 30 Hz

Sørg for at PC-ens grafikkort støtter 3840 x 2160 ved 165 Hz og at grafikkortets driver er oppdatert. Bruk en sertifisert, kompatibel HDMI-kabel ved tilkobling.

● PC-skjermen kommer ikke til syne eller flimrer

Når PC-skjermen ikke kommer til syne eller PC-en ikke gjenkjennes, så sjekk PC-ens strømforsyning, og koble deretter til HDMI-kabelen på nytt. Hvis symptomet vedvarer, så sjekk at PC-en ikke er i hvilemodus, og sett deretter Innsignal pluss til PÅ. Trykk på Hjem-knappen på fjernkontrollen, velg Meny og velg deretter Innstillinger. Velg Alle innstillinger, velg Tilkobling og velg deretter Behandling av eksterne enheter. Velg innsignal pluss.

● Den viste bildestørrelsen passer ikke til skjermen, eller bildene eller teksten er uskarp

For å fikse dette, rediger navnet på den eksterne enheten. Når du kobler til en PC, må navnet redigeres til “PC”. Trykk på Hjem-knappen på fjernkontrollen, velg Meny og velg deretter Tilkoblede enheter. Velg HDMI, og velg deretter Rediger for å redigere navnet. Du kan også prøve å justere skjermforstørrelsen eller teksttypen i PC-ens operativsystem (OS).

● Koble Odyssey Ark til en PC som en USB Hub

Grafikk av Odyssey Ark-skjermens forbindelse til en PC via en USB-hub.

Du kan velge å bruke USB-enheter fra skjermen din eller fra en kildeenhet koblet til USB Hub. Trykk på Hjem-knappen på fjernkontrollen, velg Meny og velg deretter Innstillinger. Velg Alle innstillinger, velg Tilkobling og velg deretter Behandling av eksterne enheter. Velg USB-kildeoppsett.

Merknader:

• For USB-relaterte problemer forårsaket av OS, driverprogrammer eller programvare, kontakt de relevante leverandørene.
  • Vi kan ikke garantere kompatibilitet med alle typer USB-enheter.
  • For en ekstern HDD til masselagring som krever ekstern strømforsyning, sørg for å koble den til en ekstern strømkilde.
  • USB-enheter som krever sterkstrøm, støttes kanskje ikke. USB 2.0 kan støtte en maksimal strøm på 900 mA.
  • Batteriet kan lade i strømsparemodus, men det kan ikke lades når produktet er koblet fra strøm.
  • Det er ikke mulig å lade USB-enheten din hvis strømkabelen er koblet fra strømuttaket.
  • Firmaet er ikke ansvarlig for problemer eller skader på en ekstern enhet som er forårsaket av bruk av en ikke-godkjent tilkoblingskabel.
  • USB-enheter som ikke følger USB-standarden, kan forårsake funksjonsfeil.