Slik forhindrer du overoppheting av Galaxy-enheten din.

Enten du bruker en telefon, nettbrett, smartklokke eller ørepropper – alle Galaxy-enheter har et temperaturområde der de fungerer optimalt. Selv om de kan føles varme under visse forhold, som under lading, påvirker ikke dette enhetenes levetid eller ytelse. Imidlertid kan disse enhetene midlertidig generere varme i ulike situasjoner. Derfor foreslår vi at du tar forholdsregler for å unngå å utsette enheten din for slike forhold.

Følgende faktorer kan påvirke temperaturen til Galaxy-enhetene dine:

• Bruk av enhetene dine utenfor deres normale temperaturområde (mellom 0 og 35 grader Celsius).
  • Plassere enhetene dine på/nær en varmekilde, for eksempel ved at de oppbevares i en parkert bil på en varm sommerdag eller at de utsettes for direkte sollys over lengre tid.
  • Kjøre flere apper over en lengre periode eller bruke prosessorkrevende apper for spilling, strømming og GPS-sporing.
  • Bruke en inkompatibel, defekt eller ikke-sertifisert lader og/eller USB-kabel som ikke er fra Samsung.
  • Førstegangs oppsett og dataoverføring fra tidligere enheter.
  • System- eller fastvareoppdateringer

Etter som enheten din blir varmere, kan det hende at du blir vist advarsler. Vær oppmerksom på at tilgang til visse funksjoner kan midlertidig bli deaktiver for å beskytte enheten.

Merk:

• Tegn og resultater være forskjellige avhengig av enhet og modell.

Her er noen løsninger for hva du kan gjøre hvis Galaxy-enhetene dine genererer varme.

Løsning 1

Slå av funksjonene Wi-Fi, GPS og Bluetooth når de ikke er i bruk.
Reduser i tillegg skjermens lysstyrke på enheten din.

➊ Trekk ned «hurtigpanelet»,
og slå av «Wi-Fi» og «Bluetooth»

➋ Slå av «Posisjon»

➌ Minimer lysstyrken

Løsning 2

Optimaliser telefonen for å minimere varme som genereres av prosessorkrevende apper, og som bidrar til å tappe batteriet.

➊ Gå til «Innstillinger», og velg «Batteri og enhetsvedlikehold»

➋Trykk på «Optimaliser nå»

➌ Trykk på «Ferdig»

Løsning 3

Ubrukte apper som kjører i bakgrunnen kan gjøre enheten varmere.
For å løse problemet kan du angi bruksgrenser for apper som kjører i bakgrunnen.

➊ Velg «Batteri og enhetsvedlikehold»

➋ Velg «Batteri»

➌ Velg «Strømsparingsmodous»

➍ Slå på «Strømsparingsmodus»

➎ Velg Bruksgrenser for «Grenser for bakgrunnsbruk»

➏ Slå på «Sett ubrukte apper i dvalemodus»

Merk:

• Sørg for at enheten din har de siste app-oppdateringene ved å sjekke regelmessig.
  • Skjermbilder og menyelementer kan variere avhengig av modell og programvareversjon.
  • Strømsparing begrenser bruken av nettverk, datasynkronisering og posisjonsinformasjon i bakgrunnen.

TIPS

Hva gjør «Strømsparing»?

- Skrur av «Alltid på skjermen»
- Reduserer lysstyrken med 10 %
- Begrenser CPU-hastigheten til 70 %
- Skrur av 5G
- Begrenser appbruk og Hjem-skjermen

Smarttelefoner kan generere varme siden deres slanke design ikke er optimalisert for å slippe ut varme på innsiden eller på grunn av overdreven batteriforbruk. Både enheten og laderen kan generere varme under lading. Temperaturen kan bli enda høyere når du bruker superraske eller trådløse ladere.

Gjør følgende hvis enheten genererer varme under lading.

Koble fra laderen, og lukk alle apper som kjører. Vent til enheten er avkjølt, og begynn ladingen igjen.

Hvis problemet vedvarer, prøv å lade med en annen lader og USB-kabel som er godkjent av Samsung. Vær oppmerksom på at ladeporten kan bli varm på grunn av en skadet eller inkompatibel ladekabel.

Merk:

• Garantien for batteriet i smarttelefonen er ett år. Hvis et produksjonsproblem identifiseres av Samsungs kundeservicesentral i løpet av garantiperioden, vil problemet bli reparert eller erstattet uten ekstra kostnad. Hvis årsaken til problemet er brukerfeil, kan det påløpe et reparasjonsgebyr selv om problemet oppdages innenfor garantiperioden eller etter at garantiperioden har utløpt.
  • Når du bruker en trådløs lader, sørg for at det ikke finnes metalliske stoffer, magneter eller kreditt-/reisekort mellom enheten og laderen.

Lad med en Samsung-autorisert trådløs lader som er designet for Galaxy-enhetene dine.