Slik bruker du Quick Share til å dele en fil mellom telefoner

Quick Share på Galaxy-enheter lar brukeren enkelt overføre innhold til flere enheter samtidig ved hjelp av Bluetooth og Wi-Fi. Enten det gjelder arbeidsdokumenter eller personlige bilder og videoer, sørger denne funksjonen for at overførte filer beholder sin opprinnelige kvalitet, og du unngår tap på grunn av komprimering.

En Galaxy S24 deler et bilde av Colosseum.

Før du deler eller mottar filer, må du velge hvem som kan sende filer til deg, noe som kan beskytte deg mot noen du kanskje ikke vil motta filer fra.

Panel for hurtiginnstillinger på en Galaxy S24. Panel for hurtiginnstillinger på en Galaxy S24.

Trinn 1. Bruk to fingre, sveip ned fra toppen av telefonens skjerm > Trykk på Quick Share.

Alternativer for hvem som kan dele filer med deg. Alternativer for hvem som kan dele filer med deg.

Trinn 2. Velg en av de tre alternativene: Ingen, Bare kontakter eller Alle > Trykk på Ferdig.

• Ingen: Kun dine egne enheter kan dele med deg.
  • Bare kontakter: Kun brukere med Samsung-konto og som er lagret i kontakter, kan dele med deg.
  • Alle: Alle kan dele med deg.

Merk: Enheter som er logget inn på samme Samsung-konto kan alltid dele med hverandre, uavhengig av innstillinger.

Quick Share gir brukere av Galaxy-enheter tre alternativer for hvordan man kan dele filer: Del til enheter i nærheten, QR-kode, eller Del til kontakter. Du kan også velge å aktivere Privat deling som hindrer andre i å ta skjermbilder, lagre eller sende delte filer på nytt.

Merk: Noen filer støttes ikke, avhengig av fildelingsmetoden.

• Deling med nærliggende enheter: ingen begrensning på filtype
  • Fildeling med QR-koder og kontakter: visse filtyper støttes ikke, som: .exe, .com, .bat, .cmd, .vbs, .reg, .msi
Startskjermbilde for Mine filer. Startskjermbilde for Mine filer.

Trinn 1. Åpne Mine filer > Velg en filkategori.

Galleribilde av en liten hund. Galleribilde av en liten hund.

Trinn 2. Velg en fil > Trykk på Del-ikonet.

Ikoner av apper som kan dele bilder og et bilde av en liten hund. Ikoner av apper som kan dele bilder og et bilde av en liten hund.

Trinn 3. Velg Quick Share > Velg et av følgende alternativer: Del til enheter i nærheten, QR-kode eller Del til kontakter.

Del til enheter i nærheten

Mottakeren må ha Quick Share og Bluetooth slått på i hurtigpanelet. De må også la skjermen være på for å bli oppdaget.

* Krever ikke mobildata.

Startskjermbilde for Quick Share. Startskjermbilde for Quick Share.

Trinn 1. Velg en enhet i Del til enheter i nærheten-panelet.

Hurtigvindu der du kan godta eller avvise filen som deles. Hurtigvindu der du kan godta eller avvise filen som deles.

Trinn 2. (Mottakerens enhet): Trykk på Godta.

Del via QR-kode

Denne funksjonen krever Wi-Fi eller mobildata, og Wi-Fi anbefales for store dataoverføringer.

Startskjermbilde for Quick Share. Startskjermbilde for Quick Share.

Trinn 1. Trykk på QR-kode-ikonet.

Hurtigvindu med QR-kode og URL. Hurtigvindu med QR-kode og URL.

Trinn 2. (Mottakerens enhet): Skann QR-koden på senderens telefonskjerm.

QR-kodeleser på mottakerens telefon. QR-kodeleser på mottakerens telefon.

Trinn 3. (Mottakerens enhet): Følg anvisningene på skjermen når du skal hente bildet som ble sendt.

Del via URL

Startskjermbilde for Quick Share. Startskjermbilde for Quick Share.

Trinn 1. Trykk på QR-kode-ikonet.

Hurtigvindu med QR-kode og URL. Hurtigvindu med QR-kode og URL.

Trinn 2. Kopier URL-en.

En meldingsapp som deler URL-en. En meldingsapp som deler URL-en.

Trinn 3. Send lenken med en meldingsapp eller e-post.

Den delte filen som er klar til nedlasting. Den delte filen som er klar til nedlasting.

Trinn 4. (Mottakerens enhet): Trykk på lenken > Trykk på Last ned alle.

Del til kontakter

Denne funksjonen krever Wi-Fi eller mobildata, og Wi-Fi anbefales for store dataoverføringer.

Startskjermbilde for Quick Share. Startskjermbilde for Quick Share.

Trinn 1. Velg en kontakt fra Del til kontakter-panelet.

* Hvis kontakten du trenger ikke vises i panelet, trykker du på Vis alle og velger eller skriver inn en kontakt fra Kontaktlisten.

Mottakerens telefon viser alle filer som er mottatt og klare til å lastes ned. Mottakerens telefon viser alle filer som er mottatt og klare til å lastes ned.

Trinn 2. (Mottakerens enhet): Trykk på Hurtigdelingsvarsel > Trykk på Last ned alle.

* Hvis det vises et hurtigvindu, velger du om du vil godta bildet eller ikke.

Privat deling

Startskjermbilde for Quick Share. Startskjermbilde for Quick Share.

Trinn 1. Velg Flere alternativer (tre vertikale prikker) > Velg Slå på Privat deling.

Hurtigvindu der du kan angi utløpsdato i Quick Share. Hurtigvindu der du kan angi utløpsdato i Quick Share.

Trinn 2. Trykk på Angi utløpsdato > Velg en utløpstid > Trykk på Ferdig.

Startskjermbilde for Quick Share med Privat deling aktivert. Startskjermbilde for Quick Share med Privat deling aktivert.

Trinn 3. Fortsett Del til enheter i nærheten eller Del til kontakter.

* Bare Galaxy-brukere kan se krypterte filer, så deling via QR-kode er ikke et alternativ i dette tilfellet.

Merk: Du kan gjøre det samme med andre apper som har delingsmuligheter.

Nærdeling er slått sammen med Samsung Quick Share. Tidligere var Quick Share kun tilgjengelig på Samsung-enheter, og nærdeling var hovedalternativet for andre Android-enheter. Nå er disse funksjonene kombinert slik at de fungerer som én enkelt filutvekslingsapp for alle Android-enheter.

Takk for din tilbakemelding