Slik bruker jeg Android Message på Galaxy-enheten min

Android Message er et alternativt meldings- og meldingsadministrasjonssystem. Du kan bruke det til å sende SMS og MMS. Du kan også bruke det til å samtale via RCS, sende gruppemeldinger, bilder, videoer og lydfiler.

Oversikt over en Galaxy-skjerm med appikonet for Android Message uthevet.

Android TM meldingssystem er tilgjengelig på alle enheter med Android operativsystem.

Kravene til Android Message er som følger:

• Android TM 5.0 Lollipop eller mer.
  • En Wi-Fi-tilkobling eller et datanettverk.

Bemerk: Android Message er ikke tilgjengelig på alle mobiltakster og kan iblant medføre ekstra kostnader til din vanlige takst. Dessuten kan det være visse land som ikke støtter Android Message på nåværende tidspunkt.

Hvis du vil laste ned Android Message, så følg disse trinnene:

1 Kjør Play Store, og i søkelinjen øverst på skjermen søker du etter Android Message.
2 Trykk på knappen “Installer” .
3 Når nedlastingsprosessen er fullført, er applikasjonen klar til bruk. For å finne appen, gå til app-skjermbildet og trykk på alternativet “Google”. Her kan du finne Android Message-appen din.

Hvis du vil oppdatere Android Message, så følg disse trinnene:

1 Kjør Play Store, og i søkelinjen øverst på skjermen søker du etter Android Message.
2 Trykk på knappen “Oppdater”.
3 Når oppdateringsprosessen er fullført, er applikasjonen klar til bruk med den nyeste versjonen.

Du kan sette opp Android Message som standardalternativ når du sender en melding eller starter en samtale. Følg disse trinnene:

1 Kjør meldingsappen din. På hovedskjermen ser du en melding som spør om du vil gjøre Android Message til din standard SMS-app. Hvis du vil gjøre dette, så trykk på “Angi standard SMS-app”.
2 På sprettoppanelet velger du alternativet “Meldinger” og trykker på knappen “Angi som standard”.

Hvis du vil sende en melding og starte en samtale, så følg disse trinnene:

Trinn 1. Oversikt over hovedskjermen på Android Message. Trinn 1. Oversikt over hovedskjermen på Android Message.

Trinn 1. Kjør Android Message, og trykk på ikonet ny melding nederst til høyre på skjermen.

Trinn 2. Skjembilde av en ny samtale med alternativene “Til” og “Opprett gruppe” uthevet. Trinn 2. Skjembilde av en ny samtale med alternativene “Til” og “Opprett gruppe” uthevet.

Trinn 2. På det nye skjermbildet skriver du navnet, telefonnummeret eller e-postadressen som du vil skrive. Du kan også opprette en gruppe for å sende meldinger ved å trykke på alternativet “Opprett en gruppe”.

Trinn 3. Skjermbilde med Send-knappen uthevet. Trinn 3. Skjermbilde med Send-knappen uthevet.

Trinn 3. Når du angir kontakten, så trykk på “Send til [kontakten du angir]”. Skriv teksten, og trykk på Send-knappen på høyre side av tekstboksen.

Hvis du vil programmere en melding, må du følge trinnene over, men i stedet for å trykke på Send, må du holde denne knappen inne en stund. Når sprettoppanelet vises, så velg alternativet du vil ta. Trykk deretter på send-ikonet, så sendes meldingen din på datoen du har valgt.

Du kan administrere meldingene dine og dele dem inn i kategorier avhengig av innholdet eller hvorvidt du vil ha dem merket med stjerne eller arkivert.

For å se de ulike kategoriene, trykk på ikonet flere alternativer øverst til høyre på skjermen. Her kan du se meldingskategoriene “Merket med stjerne”, “Arkivert” og “Søppelpost & låst”.

De ulike alternativene er som følger:

• Merket med stjerne: Meldinger merket med stjerne vises i denne kategorien.
  • Arkivert: Meldinger merket som arkivert vises i denne kategorien.
  • Søppelpost & låst: Meldinger som er merket som søppelpost eller låst vises i denne kategorien.
  • Bilder: Meldinger som inneholder bilder vises i denne kategorien.
  • Videoer: Meldinger som inneholder videoer vises i denne kategorien.
  • Steder: Meldinger som inneholder steder vises i denne kategorien.
  • Lenker: Meldinger som inneholder lenker vises i denne kategorien.

Hvis du vil aktivere RCS for å bruke det, så følg disse trinnene:

1 Kjør Android Message-appen din, og trykk på ikonet flere alternativer.
2 Trykk på “Innstillinger”, og på det neste skjermbildet velger du alternativet “Samtalefunksjoner”.
3 Trykk på “Aktiver samtalefunksjoner”, og velg alternativet “RCS”.

Du kan sette opp Android Message til å endre tema, land, forslag eller alle automatiske forhåndsvisninger. Les nedenfor for å finne ut hvordan du tilpasser alternativene dine:

• Velg tema: Du kan velge temaet du vil bruke i Android Message. Trykk på ikonet flere alternativer, og velg alternativet “Velg tema”. Her kan du velge mellom “Lyst”, “Mørkt” eller “Systemstandard”. Når du har valgt, så trykk på “OK”-knappen.
  • Klyp sammen for å zoome samtaletekst: Trykk på ikonet flere alternativer på appens hovedskjerm. Gå til “Innstillinger”, og slå på knappen for å bruke denne funksjonen.
  • Hør lyder for utgående melding: Trykk på ikonet flere alternativer på appens hovedskjerm. Gå til “Innstillinger”, og slå på knappen for å bruke denne funksjonen.
  • Bobler: Trykk på ikonet flere alternativer på appens startskjerm. Velg alternativet “Innstillinger”, og gå til “Bobler”. Her kan du velge mellom “Alle”, “Kun utvalgte” og “Ingen”.
  • Velg land: Du kan gjøre landet ditt personlig. Gå til ikonet flere alternativer, gå til “Innstillinger” og velg “Ditt aktuelle land”. I denne menyen kan du velge landet du foretrekker.
  • Forslag: Du kan velge forslagene du foretrekker for å gjøre din opplevelse med Android Message mer personlig. Trykk på ikonet flere alternativer, og gå til “Innstillinger”. På dette skjermbildet trykker du på “Forslag”. Her kan du tilpasse alternativer som “smart svar” eller “foreslåtte etiketter”.
  • Automatisk forhåndsvisning: Ett av alternativene for å tilpasse Android Message-appen din er å aktivere eller deaktivere de automatiske forhåndsvisningene. På denne skjermen kan du velge “vis alle forhåndsvisningene”, “kun nettlenke-forhåndsvisningen” eller “kun last ned data på Wi-Fi”. Aktiver ganske enkelt “på” eller “av”-knappen.

Android Message lar deg konfigurere varsler på den mest nyttige og praktiske måten for deg.

Hvis du vil sette opp varslene, så følg disse trinnene:

1 Kjør din Android Message.
2 Trykk på ikonet flere alternativer på linjen “Søkelenker”.
3 Velg “Innstillinger”.
4 Trykk på det andre alternativet: “Varsler”.
5 Velg og gjør personlig det alternativet som du foretrekker for å vise varsler på enheten din.

En av Android Messages nyttigste funksjoner er søppelpostbeskyttelsen som hjelper brukeren med å oppdage skadelige meldinger. Du kan bruke denne funksjonen ved å følge de neste trinnene:

1 Kjør Android Message.
2 Trykk på ikonet flere alternativer på linjen “Søkelenker”.
3 Velg “Innstillinger”.
4 Trykk på “Søppelpostbeskyttelse”.
5 Slå på vekslebryteren “Aktiver søppelpostbeskyttelse”.

Når du har aktivert funksjonen Søppelpostbeskyttelse, kan du sjekke alle de blokkerte meldingene ved å trykke på ikonet flere alternativer øverst til høyre på Android Message-hovedskjermen og velge “Søppelpost og blokkert”.

Du kan pare en enhet for å synkronisere meldingene dine ved å følge de neste trinnene:

1 Kjør Android Message.
2 Trykk på ikonet flere alternativer øverst til høyre.
3 Klikk på “Paring av enhet”.
4 Gå til Google Messages-nettsiden, og skann QR-koden. Du kan også gjøre dette med nettbrettet ditt eller PC-ens nettversjon, prosessen er den samme. På nettbrettet ditt skanner du QR-koden, og på PC-ens nettversjon går du til Android Messages nett.

Når du bruker Android Message, kan det inntreffe noen feil som gjør at du ikke kan bruke appen skikkelig. Hvis du vil få mer informasjon om denne feilen eller finne en løsning, så start Android Message, trykk på ikonet flere alternativer øverst til høyre og velg “Hjelp og tilbakemelding”.

Der kan du finne “Populære hjelperessurser” som kan løse problemet ditt, eller du kan sende tilbakemeldingen din ved å trykke på alternativet “Send tilbakemelding”.