Sådan fejlfinder du indbrænding eller billedretention på din Samsung OLED-skærm

Visning af nederste højre hjørne af en Samsung OLED-skærm

Hvis du oplever indbrænding eller billedretention på din Samsung OLED-skærm, skal du bruge denne guide til at fejlfinde og løse problemerne.

Bemærk: Hvis du oplever problemer med din Samsung OLED-skærm, skal du tjekke for tilgængelige softwareopdateringer. Enhedsskærmbillede og menuer kan varierer afhængigt af enhedens model og softwareversion.

Indbrænding (eller efterbillede) er et synligt mærke, der efterlades på skærmen. Dette mærke kan forblive på skærmen, selv mens du ser indhold. Det er forårsaget af at efterlade et fast billede på skærmen i længere tid og er især mærkbar på OLED-skærme.

Sammenlignende visning af gradueringen af billedretentionseffekten på en skærm

Når der er efterbilleder på skærmen, kan du køre Pixel Refresh-funktionen for at opdatere din skærm. Denne funktion justerer pixels for at give en klarere skærm. Følg nedenstående trin for at køre Pixel Refresh.

1 Tryk på knappen Hjem på fjernbetjeningen, og naviger derefter til og vælg Menu.
2 Vælg Indstillinger, og vælg derefter Alle indstillinger.
3 Vælg Generelt og privatliv, og vælg derefter Panelpleje.
4 Vælg Pixel Refresh.
5 Vælg Start nu eller Start efter Smart Monitor slukket..
Visning af Pixel Refresh-indstillingerne på en Samsung OLED-skærm

Bemærk: Nogle funktioner, såsom reservation, optagelse og stemmegenkendelse, er muligvis ikke tilgængelige under Pixel Refresh. Hvis problemet fortsætter, skal du kontakte en Samsung Service Center for at få hjælp.

Undgå at vise faste billeder i lang tid

De fleste videospil har en brugergrænseflade. Dette kan være speedometeret i et racerspil eller trådkorset og sundhedsbjælken i et actionspil. Hvis disse funktioner forbliver på det samme sted, eller hvis du spiller spillet i længere tid, kan der ske indbrænding.

Kør skærmoptimeringsfunktionen

Din Samsung OLED-skærm er udstyret med en Skærmoptimeringsfunktion, der registrerer skærmens tilstand og forhindrer billedretention. Denne funktion aktiveres automatisk ved at slukke for skærmen uden at tage netledningen ud, eller efter at have set mere end 4 timers akkumuleret tid. Sluk venligst for skærmen ved hjælp af fjernbetjeningen eller afbryderknappen på skærmen.

Skærmoptimering tager cirka 10 minutter at gennemføre. Når strømmen er tændt, vises en pop op, der indikerer, at Skærmoptimeringen er fuldført. Når skærmoptimeringen er afsluttet, initialiseres den kumulative visningstid.

Hvis du tog netledningen ud, da du slukkede for skærmen, vil Skærmoptimeringsfunktionen ikke fungere. I så fald, når du tænder igen, vises nedenstående pop op-meddelelser afhængigt af antallet af kumulative timer, du har brugt skærmen:

Pop-up-meddelelse om at slukke for strømmen ved hjælp af fjernbetjeningen efter brug af skærmen i 4 eller flere kumulative timer.

Pop op-besked for at slukke for skærmen Pop op-besked for at slukke for skærmen

Pop-up-meddelelse for at starte Skærmoptimeringen efter at have brugt skærmen i 12 eller flere kumulative timer.

Pop op-meddelelse for at starte skærmoptimering Pop op-meddelelse for at starte skærmoptimering

For at forhindre indbrænding af skærmen skal du sørge for at starte Skærmoptimering. Luk ikke Skærmoptimering. Du kan vælge Start nu for at køre Skærmoptimering. Hvis intet er valgt, vil Skærmoptimering køre automatisk efter et minut.

Slå Pixel Shift-funktionen til

Pixel Shift-funktionen opdaterer pixels med jævne mellemrum for at forhindre skærmproblemer. Følg nedenstående trin for at køre Pixel Shift.

1 Tryk på knappen Hjem på fjernbetjeningen, og naviger derefter til og vælg Menu.
2 Vælg Indstillinger, og vælg derefter Alle indstillinger.
3 Vælg Generelt og privatliv, og vælg derefter Panelpleje.
4 Vælg Pixel Shift for at slå det til.
Visning af Panelpleje-indstillingerne på en Samsung OLED-skærm
5 Du kan følge de samme trin igen for at slå Pixel Shift fra.