GPS-placeringen på min smartphone er unøjagtig. Hvordan løser jeg det?

Nøjagtigheden af din placering kan variere afhængigt af dit miljø. GPS'en fungerer nogle gange ikke så godt, når du er inde i et hus eller en bygning. Det skyldes, at bygninger i sig selv er potentielle forhindringer, der kan hindre satellitforbindelsen.

Bemærk følgende tilfælde, hvor dit GPS-signal kan gå tabt.

• GPS-indstillingerne er slået fra.
  • Enhedens skærm er slukket.
  • Du holder din telefon på en måde, der blokerer for antennen. Dette tilfælde er især relevant for Galaxy Z Flip, når den er foldet sammen.
  • Hvis du befinder dig i et område med høje bygninger, der blokerer for et direkte udsyn til himlen.
  • En storm kan hindre satellitternes udsyn.
  • Du er forbundet til et svagt Wi-Fi-netværk.
  • Brug af et tredjeparts smartphone-etui, der ikke er godkendt af Samsung.

Hvis du har frit udsyn til himlen, men din enhed stadig ikke giver en nøjagtig placering, skal du følge trinene.

Bemærk:

• Der kan opstå et GPS-problem for Samsung-smartphones, der kører Android 10. Din placering kan forekomme forkert på grund af forskellige årsager: blokeret GPS-signal, deaktiverede placeringsindstillinger eller forkert indstillet placeringsindstilling.
  • Indstillingerne og menupunkterne kan variere afhængigt af din enheds model og softwareversion. At være inde i en bil kan resultere i et svagt GPS-signal på grund af forskellige interferensfaktorer. Hvis din bil ikke er startet, og du har problemer med GPS-signalet, kan din bils lakering være synderen. De metalliske materialer kan svække signalet. Hvis din bil er startet, kan forskellige elektroniske enheder inde i bilen forstyrre GPS'en. Derfor anbefaler vi at kontrollere, om disse elektroniske enheder er slukket for at forbedre dit GPS-signal.
  • Brug af et tredjeparts smartphone-etui, der ikke er godkendt af Samsung, kan også forårsage et svagt GPS-signal, afhængigt af etuiets materiale og vægt. Fjern etuiet og kontroller, om problemet er løst.
  • Skærmbilleder og menupunkter kan variere afhængigt af din model og softwareversion.

For at forbedre din GPS-ydeevne skal du først sikre dig, at din GPS er indstillet korrekt. Følg nedenstående trin for at forbedre din GPS-nøjagtighed:

Placeringsindstillinger Placeringsindstillinger

➊ Gå til "Indstillinger", og vælg "Placering"

Slå Placeringsindstilling til Slå Placeringsindstilling til

➋ Indstil til "Til"

Forbedret placeringsnøjagtighed Forbedret placeringsnøjagtighed

➌ Gå til "Forøg nøjagtighed"

Wi-Fi og Bluetooth-scanning Wi-Fi og Bluetooth-scanning

➍ Tryk på "Wi-Fi og Bluetooth-søgning." Indstil derefter til "Til"

Googles placeringsnøjagtighed Googles placeringsnøjagtighed

➎ Gå til "Platsangivelsens exakthet"

forbedret placeringsnøjagtighed, til forbedret placeringsnøjagtighed, til

➏ Tjek for at se, om "Gør placeringen mere nøjagtig" er slået "Til"

Bemærk:

• Hvis du bruger Googles placeringsnøjagtighed med dine mobildata slået til, kan det medføre et dataforbrugsgebyr afhængigt af dit dataabonnement.

Du skal muligvis give apps tilladelse til at bruge GPS-signalet for at fortsætte med deres tjenester, når de kører i baggrunden. Følg nedenstående trin:

Vælg placering fra indstillingerne Vælg placering fra indstillingerne

➊ Gå til "Indstillinger", og vælg "Placering"

Tjek placering, slå apptilladelser til Tjek placering, slå apptilladelser til

➋ Tjek, om "Placering" er slået til, og vælg "Apptilladelser"

Vælg en app, der bruger GPS-signalet Vælg en app, der bruger GPS-signalet

➌ Fra listen over apps skal du vælge en app, der bruger GPS-signalet, såsom Beskeder

Foretrukken indstilling for placeringstilladelse Foretrukken indstilling for placeringstilladelse

➍ Vælg din foretrukne indstilling

Bemærk:

• Ifølge Googles nye politik skal smartphones, der kører Android 10, give GPS-tilladelse til, at relevante apps kan forsynes med placeringsdata.
  • Dine GPS-oplysninger kan være unøjagtige, når din enheds skærm er slukket, afhængigt af hvilken indstilling du valgte i App-tilladelser. Tjek hver indstilling nedenfor, og vælg den, der passer dig bedst.
    "Tillad altid": GPS-tilladelse gives til appen, selv når appen kører i baggrunden.
    "Tillad kun, mens appen er i brug": Enhedens placering er kun kendt af appen, når appen er i brug.
    "Spørg hver gang": Hver gang du åbner appen, skal den bede dig om tilladelse til at bruge din placering.
    "Afvis": Det vil nægte placeringsadgang for appen.
  • Sørg for at opdatere dine apps til den nyeste version, hvis det ikke allerede er gjort.
  • Hvis du stadig har problemer med din placering, skal du kontrollere, om de samme problemer også opstår, når du bruger andre GPS-apps.

TIPS

Sådan giver du en app GPS-tilladelse

Gå til "Indstillinger" og vælg "Apps". Vælg den app, du vil aktivere placering for, og tryk på "Tilladelser". Vælg derefter "Placering", og tryk på "Tillad hele tiden".

App-tilladelse til placering App-tilladelse til placering

TIPS

Har du problemer med en bestemt app?

Gå til appen, og tryk på "ⓘ". Vælg "Appdetaljer i butik", og klik på knappen "Opdater" for at installere den seneste version.

Appdetaljer, installer seneste version Appdetaljer, installer seneste version

Hvis en GPS-app føjes til listen "Sovende apps", slukker din enhed sine GPS-tjenester. Du kan fjerne appen fra listen ved at følge nedenstående trin:

Batteri- og enhedspleje Batteri- og enhedspleje

➊ Gå til "Indstillinger", og vælg "Batteri- og enhedspleje"

enhedspleje, batteri enhedspleje, batteri

➋ Vælg "Batteri"

Grænser for baggrundsforbrug Grænser for baggrundsforbrug

➌ Vælg "Grænser for baggrundsforbrug"

Sovende apps Sovende apps

➍ Vælg "Sovende apps"

Slet sovende apps Slet sovende apps

➎ Tryk på menuen med tre prikker øverst til højre, og vælg "Slet"

Fjern GPS-apps Fjern GPS-apps

➏ Vælg alle de GPS-apps, du planlægger at bruge, og vælg "Fjern"

Når din telefon er i strømbesparende tilstand, eller hvis dens skærm er slukket, er GPS-apps muligvis ikke forsynet med data i realtid. Gå til Indstillinger og sørg for at ændre din strømbesparende tilstand til "høj ydeevne" eller "optimeret".

Batteri- og enhedspleje Batteri- og enhedspleje

➊ Gå til "Indstillinger", og vælg "Batteri- og enhedspleje"

enhedspleje, batteri enhedspleje, batteri

➋ Vælg "Batteri"

Vælg Strømbesparende tilstand Vælg Strømbesparende tilstand

➌ Vælg "Strømbesparende tilstand"

Strømbesparende tilstand, begræns apps og startskærm Strømbesparende tilstand, begræns apps og startskærm

➍ Deaktiver "Strømbesparende tilstand" og "Begræns apps og startskærm"

TIPS

Skifter din enhed automatisk til strømbesparende tilstand?

Gå til "Indstillinger", og vælg "Batteri og enhedspleje". Tryk på menuen med tre prikker øverst til højre, og vælg "Automatisering". Sørg for, at "Tilpasset strømbesparelse" er slået fra.

Adaptiv strømbesparelse fra Adaptiv strømbesparelse fra