Slik bruker du Samsung Odyssey OLED G8 spillskjerm

Bilde av en påslått Samsung Odyssey OLED G8-skjerm

Den nye Samsung Odyssey OLED G8 spillskjerm har livlige farger og rene svartnivåer med overlegen kontrast. I tillegg har den en Ultra-WQHD-skjerm (3440 x 1440) med et bildeforhold på 21:9 og et slankt metalldesign. Med sin raske responstid på 0,1 ms og en oppdateringsfrekvens på 175 Hz, kan du oppleve nesten øyeblikkelig reaksjonstid når du spiller.

Merknad: Hvis du opplever problemer med din Samsung Odyssey OLED G8 spillskjerm, så se etter tilgjengelige programvareoppdateringer. Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon. Når du spiller av 21:9-innhold fra OTT (over-the-top) apper, kan det hende at innholdet ikke avspilles i fullskjerm-modus, avhengig av innholdsutbyderens policy.

Grafikk som viser de ulike inngangsportene til en Samsung Odyssey OLED G8-skjerm.
1 DC 20V: Kobler til AC/DC-adapteren.
2 MINI DP: Kobler til en PC ved bruk av en MINI DP-kabel.
3 MIKRO HDMI: Kobler til en ekstern enhet ved bruk av høyhastighets HDMI-sertifisert kabel levert av Samsung.
4 USB-C Oppstrøms: Kobler til en kildeenhet ved bruk av en USB-C-kabel. Ved tilkobling, sørg for å bruke en USB Type-C 3.1 Gen2 10G-kabel slik at skjermen vises korrekt. USB Type-C-porten kan kobles til en bærbar PC eller en mobilenhet for lading, eller til et kamera.

Merknad: Kabler av lavere versjon støtter ikke videoinngangsfunksjonen (Displayport ALT). En ladeeffekt på maks 65 W støttes. Ladehastigheten kan variere avhengig av den tilkoblede enheten.

5 USB-C Nedstrøms: Kobler til en USB-enhet som for eksempel et tastatur eller en mus. Du kan tildele USB-portene til skjermen eller til enheten som er koblet til din USB-C ved å gå til Meny og deretter velge Innstillinger. Velg Alle innstillinger, velg Tilkobling og velg deretter Behandling av eksterne enheter. Velg USB-kildeoppsett.

Merknad: Maksimalt 15 W ladeeffekt støttes. Ladehastigheten kan variere avhengig av den tilkoblede enheten.

Du kan kontrollere skjermen din ved å bruke Jog-kontrollerknappen som befinner seg bakpå skjermen.

Grafikk som viser statusen til kontrollmenyen, navigasjonsknappen, mikrofonen og mikrofonbryteren på en Samsung Odyssey OLED G8-skjerm.

A. Kontrollmeny

Bilde av de ulike kontrollmenyalternativene på en Samsung Odyssey OLED G8-skjerm.
  • Hjem: Startskjermen vises.
  • Innstillinger: En meny for å endre skjerminnstillinger vises. Når Spillmodus er slått på, kan du trykke på og holde inne Innstillinger-knappen for å kjøre Spillinjen.
  • Retur: Går ut av funksjonsmeny-skjermbildet.
  • Kilde: Du kan endre inngangskilden. Den eksterne inngangen vil vises i bunnen av skjermen.
  • Strøm: Skjermen vil slås på eller av.

B. Kontrollknapp

• Trykk på knapp: Viser kontrollmenyen Velg eller kjør et fokusert element på menyen.
  • Trykk og hold inne knapp: Den aktuelle funksjonen stopper.
  • Opp/ned-knapp: Endrer kanalen.
  • Venstre/høyre-knapp: Endrer lydstyrken.

Merknad: Knappene kan fungere annerledes avhengig av situasjonen.

C. Mikrofon

D. Mikrofonbryter

Du kan aktivere eller deaktivere mikrofonen ved å bruke bryteren nederst på skjermen. Hvis mikrofonen er slått av, vil alle mikrofonrelaterte stemme- og lydfunksjoner være utilgjengelige.

Merknad: Posisjonen til og formen på mikrofonbryteren kan variere avhengig av modell. Mikrofondata vil ikke bli lagret.

E. Strømindikator

• LED-en slås på når skjermen slås av.
  • LED-en blinker når skjermen går i standby-modus. Når det har gått 60 sekunder uten signal, går skjermen i standby-modus. Skjermen slås på igjen når det mottas et signal eller det blir trykket på en knapp på fjernkontrollen.

Merknader:

• Fargen og formen på visse deler kan avvike fra det som er vist.
  • Skjermen kan bli mørkere hvis beskyttelsesfilmen på SAMSUNG-logoen eller på bunnen av skjermen ikke fjernes.
  • Når du bruker knappene (bortsett fra Av/på-knappen) på Samsung Smart-fjernkontrollen, blinker ikke mottakeren-LED-en.

Hvis det ikke er noe eksternt inngangssignal, går skjermen i standbymodus etter en viss tid. Du kan velge din standbymodustid fra menyen Timer for standbymodus. Etter at den innstilte tiden har utløpt, går skjermen automatisk i standbymodus. Standardinnstillingen er 60 sekunder. Du kan imidlertid innstille den til 30 eller 90 sekunder isteden.

1 Trykk på Hjem-knappen på fjernkontrollen, og gå deretter til og velg Meny.
2 Velg Innstillinger, og velg deretter Alle innstillinger.
3 Velg Generelt og personvern, og velg deretter Systembehandling.
4 Velg Tid, og velg deretter Timer for standbymodus.
5 Velg mellom 30 sek, 60 sek og 90 sek.
Bilde av alternativene for standby-timer på en Samsung Odyssey OLED G8-skjerm..

• 3440 x 1440 ved 120 Hz eller 3440 x 1440 ved 175 Hz støttes ikke ved tilkobling til PC

Hvis du ikke kan angi 3440 x 1440 ved 120 Hz eller 3440 x 1440 ved 175 Hz, så sørg for at Spillmodus er slått på. For å aktivere Spillmodus, gå til Meny, velg Innstillinger, og velg deretter Alle innstillinger. Velg Spill, og velg deretter Spillmodus. Mens Spillmodus er på, er den optimale visningsoppløsningen 3440 x 1440 ved 120 Hz, og den høyeste oppløsningen er 3440 x 1440 ved 175 Hz (Freesync/VRR). Sørg for at PC-ens grafikkort er oppdatert og at du bruker en sertifisert og kompatibel HDMI-kabel.

Merknad: FreeSync-funksjonen (VRR) virker bare i HDMI-modus og DisplayPort-modus. Slå på ADM-grafikkortets FreeSync-funksjon.

• PC-skjermen kommer ikke til syne eller flimrer

Hvis skjermen ikke kommer til syne eller PC-en ikke gjenkjennes, så sjekk strømforsyningen, og koble deretter til HDMI-kabelen på nytt. Hvis problemet vedvarer, sørg for at PC-en ikke er i Hvilemodus, og sett deretter innsignal pluss til PÅ ved å gå til Meny, og velg deretter Innstillinger. Velg Alle innstillinger, velg Tilkobling og velg deretter Behandling av eksterne enheter. Velg Innsignal pluss.

• Den viste bildestørrelsen passer ikke til skjermen, enhetsnavnet er “Ukjent” eller alternativet Ekspertinnstillinger er gråskravert

For å fikse dette, rediger navnet på den eksterne enheten. Når du kobler til en PC, må navnet redigeres til “PC”. Gå til Meny, velg Tilkoblede enheter og velg deretter HDMI. Trykk på ned-retningsknappen, og velg detter Rediger for å redigere den eksterne enhetens navn.