Funksjonene Logodeteksjon og Skjermsparer på Samsung OLED-skjermer

Bilde av en Samsung OLED-skjerm.

Din Samsung OLED-skjerm kan bruke to funksjoner for å forebygge innbrenning på skjermen: Logodeteksjon og Skjermsparer. Veiledningen viser deg hvordan begge disse funksjonene fungerer på skjermen din.

Merknad: Hvis du har problemer med Samsung OLED-skjermen din, så se etter tilgjengelige programvareoppdateringer. Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Logodeteksjon oppdager bilder som konstant befinner seg på ett sted på Samsung OLED-skjermen din, og reduserer deretter lysstyrken i det området automatisk for å forebygge innbrenning. Disse bildene kan være kanallogoer, programnavn eller nyhetsrubrikker som blir stående lenge på skjermen.

Bilde av en skjerm med en logo uthevet i øverste høyre hjørne.

Du kan bruke følgende trinn for å aktivere eller deaktivere Logodeteksjon.

1 Trykk på Hjem-knappen på fjernkontrollen din, og gå deretter til og velg Meny.
2 Velg Innstillinger, og velg deretter Alle innstillinger.
3 Velg Generelt og personvern, og velg deretter Panelvedlikehold.
4 Velg Juster logolysstyrke.
5 Velg Av, Lav eller Høy ut fra din preferanse.
Bilde av alternativene for Juster logolysstyrke på en Samsung-skjerm.

For å forebygge innbrenning ytterligere, bruker Samsung OLED-skjermen din en Skjermsparer, som er aktivert som standard. Hvis skjermen din viser samme stillbilde eller ikke får noe inngangssignal på 2 minutter, aktiveres skjermspareren automatisk. Du kan deaktivere skjermspareren ved å trykke på hvilken som helst knapp, bortsett fra av/på-knappen, på Samsung TV-fjernkontrollen.

Grafikk som viser overgangen fra en Samsung-skjerm til Skjermsparer.

Merknad: Skjermspareren kan ikke deaktiveres. Skjermspareren kjører ikke ved direkte-TV, Samsung TV Plus, ekstern inngang, videoavspilling på full skjerm eller ved bruk av visse apper.