Sjekke informasjonskodene på vaskemaskinen min

Hvis vaskemaskinen ikke fungerer, kan du se en informasjonskode på skjermen. Sjekk kodene og instruksjonene nedenfor, og prøv forslagene som gis. Hvis en kode fortsetter med å dukke opp på skjermen, så kontakt et Samsung Support for ytterligere hjelp.

Hva er en informasjonskode?

Vaskemaskinen viser informasjonskodene som kan hjelpe med å forstå hva som skjer med maskinen din. Så hvis vaskemaskinen ikke fungerer, sjekk kontrollpanelet først. I de fleste tilfeller er det ikke et mekanisk problem.

Ofte viste informasjonskoder

Ofte viste informasjonskoder

KODE

ÅRSAG

4C, 4E, E1

Vann blir ikke tilført.

- Påse at vannslangene ikke er tilstoppet.

- Påse at vannslangene ikke er tilstoppet.

- Påse at vannkranene ikke er tilfrosset.

- Påse at vaskemaskinen kjører med tilstrekkelig vanntrykk.

- Påse at kaldtvannskranen og varmtvannskranen er skikkelig tilkoblet.

- Rengjør lofilteret da det kan være tilstoppet.

- Alle knapper deaktiveres i 3 minutter etter at informasjonskodene vises.

5C, 5E

Vann tappes ikke ut.

- Påse at avløpsslangen ikke er tilfrosset eller tilstoppet.

- Påse at avløpsslangen er plassert korrekt, avhengig av typen tilkobling.

- Rengjør smussfilteret da det kan være tilstoppet.

- Påse at avløpsslangen er rettet ut helt til avløpssystemet.

- Hvis informasjonskoden fortsatt vises, så kontakt et Samsung Support.

dC, dE

Vaskemaskinen er satt i gang med døren åpen.

- Påse at døren er helt lukket.

- Påse at det ikke sitter noe skittentøy i klemme i døren.

OC, OE, OF

Vann har rent over.

- Gjenstart etter sentrifugering.

- Hvis informasjonskoden fortsatt vises på skjermen, så kontakt et Samsung Support.

Ub, UE

Sentrifugering virker ikke.

- Sørg for at skittentøyet er jevnt spredt ut.

- Sørg for at vaskemaskinen står på en flat og stabil overflate.

- Fordel vekten.

- Hvis bare ett plagg skal vaskes, vil kontrollmeldingen vises på skjermen.

AC, AE

Kontroller kommunikasjonen mellom hoved- og under-PBA.

- Slå av maskinen, og start syklusen på nytt.

- Hvis informasjonskoden fortsatt vises, så kontakt et Samsung Support.

DDC, ddC

• AddWash-luken åpnet uten å trykke på start/pause (hold inne for å starte).

Denne meldingen vises hvis du åpner AddWash-luken uten å trykke på start/pause (hold inne for å starte). Hvis dette skjer, gjør én av følgende ting:

- Trykk på AddWash-luken for å lukke den skikkelig. Deretter, trykk og hold inne Start/Pause (hold inne for å starte), og prøv på nytt.

- For å tilsette skittentøy, åpne AddWash-luken og legg inn skittentøy. Lukk AddWash-luken godt. Deretter, trykk og hold inne Start/Pause (hold inne for å starte) for å starte maskinen igjen.

Merknad:

• Hvis du finner en informasjonskode som ikke er listet opp på denne siden, så finn bruksanvisningen for det spesifikke modellnummeret.
  • Den kan ha en annen kode avhengig av modell.
  • Hvis du ikke kan få bort informasjonskoden fra vaskemaskinen din, så kontakt Samsung Support for ytterligere hjelp.

Ekstra informasjonskoder

Sørg for at kaldtvannsslangen er godt festet til kaldvannskranen. Hvis den er koblet til varmtvannskranen, kan plaggene bli misformet etter noen sykluser.

Løsninger

• Sørg for at kaldtvannsslangen er godt festet til kaldvannskranen.
  • Slå av maskinen, og start syklusen på nytt.

Merknad:

• Den kan ha en annen kode avhengig av modell.
  • Hvis en kode fortsetter med å dukke opp på skjermen, så kontakt et Samsung Support for ytterligere hjelp.

Skjerm for ekstra skylling

Løsninger

• Når koden for ekstra skylling vises, betyr det at sensoren er ute av balanse.
  • Vekk skjermen ved å trykke på hvilken som helst tast.

Merknad:

• Den kan ha en annen kode avhengig av modell.
  • Hvis en kode fortsetter med å dukke opp på skjermen, så kontakt et Samsung Support for ytterligere hjelp.

Hoveddørens lås / lås opp fungerer ikke skikkelig.

Løsninger

• Slå av maskinen, og start syklusen på nytt.

Merknad:

• Den kan ha en annen kode avhengig av modell.
  • Hvis en kode fortsetter med å dukke opp på skjermen, så kontakt et Samsung Support for ytterligere hjelp.

AddWash-luken lås / lås opp fungerer ikke skikkelig.

Løsninger

• Slå av maskinen, og start syklusen på nytt.

Merknad:

• Den kan ha en annen kode avhengig av modell.
  • Hvis en kode fortsetter med å dukke opp på skjermen, så kontakt et Samsung Support for ytterligere hjelp.

Sjekk avløpsslangen

Løsninger

• Påse at enden på avløpsslangen ikke er plassert på gulvet.
  • Påse at avløpsslangen ikke er tilstoppet.

Merknad:

• Den kan ha en annen kode avhengig av modell.
  • Hvis en kode fortsetter med å dukke opp på skjermen, så kontakt et Samsung Support for ytterligere hjelp.

Sjekk trommelmotoren for drift.

Løsninger

• Prøv å gjenstarte syklusen.

Merknad:

• Den kan ha en annen kode avhengig av modell.
  • Hvis en kode fortsetter med å dukke opp på skjermen, så kontakt et Samsung Support for ytterligere hjelp.

Sjekk pulsatormotoren for drift.

Løsninger

• Prøv å gjenstarte syklusen.

Merknad:

• Den kan ha en annen kode avhengig av modell.
  • Hvis en kode fortsetter med å dukke opp på skjermen, så kontakt et Samsung Support for ytterligere hjelp.

MEMS-sensoren fungerer ikke som den skal. MEMS-sensoren er grunnleggende en vibrasjonssensor som varsler om at maskinen er ute av balanse.

Løsninger

• Slå av maskinen, og start syklusen på nytt.

Merknad:

• Den kan ha en annen kode avhengig av modell.
  • Hvis en kode fortsetter med å dukke opp på skjermen, så kontakt et Samsung Support for ytterligere hjelp.

Denne koden kan vises når strømmen til maskinen har vært avbrutt eller ved en uregelmessighet i strømtilførselen til maskinen. (Lav spenning har blitt oppdaget, eller strømstyringen må sjekkes.)

Løsninger

• Sjekk om strømtilførselen er ordentlig.
  • Sjekk om strømledningen er koblet til.

Merknad:

• Den kan ha en annen kode avhengig av modell.
  • Hvis en kode fortsetter med å dukke opp på skjermen, så kontakt et Samsung Support for ytterligere hjelp.

Sjekk systemet for oppvarming med høy temperatur.

Løsninger

• Slå av maskinen, og start syklusen på nytt.

Merknad:

• Den kan ha en annen kode avhengig av modell.
  • Hvis en kode fortsetter med å dukke opp på skjermen, så kontakt et Samsung Support for ytterligere hjelp.

Vannivåsensoren fungerer ikke som den skal.

Løsninger

• Slå av maskinen, og start syklusen på nytt.

Merknad:

• Den kan ha en annen kode avhengig av modell.
  • Hvis en kode fortsetter med å dukke opp på skjermen, så kontakt et Samsung Support for ytterligere hjelp.

Kontroller kommunikasjonen mellom hoved- og inverter-PBA.

Løsninger

• Sjekk inverter-PCB og kabelbunt.
  • Avhengig av tilstanden kan maskinen automatisk gå tilbake til vanlig drift.
  • Slå av maskinen, og start syklusen på nytt.

Merknad:

• Den kan ha en annen kode avhengig av modell.
  • Hvis en kode fortsetter med å dukke opp på skjermen, så kontakt et Samsung Support for ytterligere hjelp.

PC, PE

Når posisjonen til koblingen ikke kan påvises.

PC1, PE1

Etter at posisjonen til koblingen er påvist, hvis signalet svikter.

Løsninger

Merknad:

• Den kan ha en annen kode avhengig av modell.
  • Hvis en kode fortsetter med å dukke opp på skjermen, så kontakt et Samsung Support for ytterligere hjelp.