Slik styrer du vaskemaskinen med SmartThings

Nå som du har koblet vaskemaskinen til SmartThings, lurer du kanskje på hvordan du styrer den. Se nedenstående instruksjoner.

Hvis du ennå ikke har tilkoblet vaskemaskinen din og SmartThings, så klikk her for å se hvordan du tilkobler den.

Merknad: Skjermdump-bildene, som for eksempel sykluser og alternativer, kan variere avhengig av modellene som kan kobles til SmartThings.

Aktiver “Smart control” på vaskemaskinen din

Når du trykker på knappen [Smart control] på kontrollpanelet, blir indikatoren aktivert.

Smart control.

Hvis indikatoren er inaktiv, vises “Send til vaskemaskin” på knappen.

Send til vaskemaskin.

Hvis indikatoren er aktiv, vises “Start” på knappen.

Startskjerm.

Når du trykker på den blå boksen midt på skjermen, dukker sykluslisten opp. Bla nedover og velg den ønskede vaskesyklusen, og trykk på knappen [OK] i bunnen.

Syklusliste på skjermen.

Du kan justere detaljene til vaskealternativene. Bla nedover det første skjermbildet på vaskemaskinens SmartThings, og sjekk opplysningene for hvert alternativ.

Vaskealternativ skjerm.
  • Vanntemperaturkontroll

Trykk på [Temp.] for å velge den ønskede temperaturen, og trykk deretter på knappen [OK] i bunnen.

Vanntemperaturkontroll.
  • Antall skyllinger

Trykk på [Skyll] for å velge det ønskede antall skyllinger, og trykk deretter på knappen [OK] i bunnen.

Velg antall skyllinger.
  • Sentrifugeringshastighet

Trykk på [Sentrifugering] for å velge den ønskede rotasjonshastigheten, og trykk deretter på knappen [OK] i bunnen.

Sentrifugeringshastigheten måles i omdreininger per minutt (RPM) og refererer til hastigheten som trommelen roterer med i en sentrifugeringssyklus. Jo høyere sentrifugeringshastighet på maskinen, jo mer vann klemmes ut av klesvasken, og jo raskere vil den tørke.

Velg sentrifugeringshastighet.
  • Lag din egen vaskesyklus

Fra den presenterte listen med vaskesykluser kan du velge og lagre syklusens som du bruker ofte. Trykk på knappen [Minus] for å slette den fra listen, eller trykk på knappen [Pluss] i bunnen for å legge den til på listen. Når din egen syklus blir organisert, så trykk på knappen [Lagre] øverst.

Min syklusliste på skjermen.
  • Sikker modus for å etterlate vasketøy

(1) Gå-ut-modus: Hvis du er ute, vil dette sende deg en forsinkelsesalarm før den planlagte syklusen starter.

(2) Gjenværende vasketøy-alarm: Hvis du ikke tar ut vasketøyet etter at syklusen er ferdig, får du en alarm om gjenværende vasketøy. Du kan starte en syklus med skylling + sentrifugering for å forhindre at klærne dine begynner å lukte. Hvis vaskemaskinen slås av, vil alarmen om gjenværende vasketøy være inaktiv.

Gjenværende vasketøy-alarm.
  • Innstille min foretrukne vaskesyklus

Du kan opprette en vaskesyklus med alle de detaljerte alternativene du ønsker. Trykk på knappen [Pluss] for å velge detaljene ved syklusen, vanntemperatur, skylling, sentrifugering og bløtlegging. Velg et navn og trykk på knappen [Lagre] øverst.

Innstille min foretrukne vaskesyklus.
  • Star vask: Hvis du vil starte vaskemaskinen, så trykk på knappen [Start]. Når vaskemaskinen er i drift, vises gjenværende vasketid og sluttidspunkt.
Start vask-skjerm.
  • Stopp vask: Hvis du vil stoppe vaskemaskinen mens den kjører, så trykk på knappen [Avbryt] eller [Pause], og trykk deretter på [Ja].
Stopp vask-skjerm.