Beskytt Galaxy-enheten med den nye funksjonen Automatisk blokkering

Operativsystemet One UI 6 (Android-versjon 14) gir forbedret sikkerhet gjennom en funksjon kalt Automatisk blokkering, som befinner seg i innstillingene for Sikkerhet og Personvern. Når Automatisk blokkering er aktivert, beskytter den Galaxy-enheten og dataene ved å forhindre installasjon av applikasjoner fra uautoriserte kilder, søke etter skadelig programvare og blokkere skadelig aktivitet.

Samsung Galaxy-telefon med sikkerhets- og personvernsikon.
Skjermbildet Innstillinger for Automatisk blokkering. Skjermbildet Innstillinger for Automatisk blokkering.

Steg 1. Aktiver Automatisk blokkering ved å gå til Innstillinger > Sikkerhet og personvern > Automatisk blokkering > På.

McAfee sluttbrukerlisens og McAfee personvernspolicyavtale. McAfee sluttbrukerlisens og McAfee personvernspolicyavtale.

Trinn 2. Gjennomgå og godta sluttbrukerlisensen og personvernreglene. Vennligst merk at dette sprettoppvinduet muligens ikke vises, avhengig av landet eller regionen.

Merk: Når Automatisk blokkering er på, kan ikke "Installer ukjente apper" kjøres, og "Appbeskyttelse" kan ikke slås av.

Automatisk blokkering beskytter enheten og dataene dine mot skadelige apper ved bare å tillate installasjon av applikasjoner fra autoriserte butikker. Hvis du prøver å installere apper fra ukjente eller uautoriserte kilder, vil du se et sprettoppvindu som hindrer deg i å fortsette installasjonen.

Hurtigvarsel for installering av en app fra ukjent kilde.

Merk: Innstillingene for "Installer ukjente apper" er deaktivert og kan ikke endres når Automatisk blokkering er på.

«Appbeskyttelse» er automatisk på når Automatisk blokkering er på. Denne innstillingen gir et ekstra forsvar mot virus og spionprogramvare ved å utføre sikkerhetssjekker og søke etter mistenkelig aktivitet hver gang en ny applikasjon blir installert. Hvis det oppdagers sikkerhetsproblemer, får du et varsel, og kan blokkere installasjonen av problematiske apper.

"Skjerm for innstillinger for appbeskyttelse."

Merk: Innstillingen for "Appbeskyttelse" er aktivert og kan ikke slås av mens Automatisk blokkering er på.

Automatisk blokkering sørger for at skadelige ladere, datamaskiner og enheter ikke kan sende kommandoer til Galaxy-enheten når den er koblet til via en USB-kabel. Denne sikkerhetsfunksjonen forhindrer uautorisert tilgang og manipulering av enheten og dataene dine med USB-kommandoer.

Funksjonen "Blokker kommandoer fra USB-kabel" i innstillingene for Automatisk blokkering.

En av de avanserte innstillingene i Automatisk blokkering er muligheten til å aktivere "Beskyttelse av meldingsapper". Samsung Message Guard blokkerer bilder som mistenkes å inneholde skadelig medieinnhold eller skadelig programvare i meldingsapper, inkludert apper laget av tredjeparter, for å sikre at enheten og dataene dine er godt beskyttet.

Alternativet "Beskyttelse av meldingsapper" i avanserte innstillinger for Automatisk blokkering.

Merk: Denne innstillingen gjelder for meldingsapper fra tredjeparter.

En annen avansert innstillingsmulighet som Automatisk blokkering gir, er blokkering av programvareoppdateringer overført med USB-kabel. Denne funksjonen forhindrer installasjon av skadelig systemprogramvare fra en kilde som er fysisk tilkoblet enheten din.

Alternativet "Softwareupdates via USB-kabel blokkeren" i avanserte innstillinger for Automatisk blokkering.