Hva er Sikker mappe, og hvordan kan jeg bruke den?

Vi vet hvor viktig det er for deg å kunne bevare bildene, videoene, filene, appene og dataene som du anser som private, på et trygt sted. Derfor er en av de nyttigste verktøyene på Galaxy-enheten din en Sikker mappe, hvor du kan lagre alt du ønsker med maksimal sikkerhet. For å finne ut mer om dette, les nedenfor.

Eksempelbilde på en Sikker mappe-skjerm med Sikker mappe-ikonet i forgrunnen.

Sikkerheten til innholdet ditt er viktig; derfor har Sikker mappe den høyeste graden av sikkerhet. Mappene dine er beskyttet av Samsung Knox for å sikre at all informasjonen din vernes mot ondsinnede angrep. For å sørge for at dine data forblir så sikre som mulig, kan du også beskytte Sikker mappe med et passord eller en biometrisk lås.

Hvis du vil opprette din egen Sikker mappe, så følg disse trinnene:

Bilde av skjermbildet “Innstillinger” med alternativet “Biometri og sikkerhet” uthevet. Bilde av skjermbildet “Innstillinger” med alternativet “Biometri og sikkerhet” uthevet.

Trinn 1. Gå til Innstillinger og trykk på “Biometri og sikkerhet”.

Bilde av skjermbildet “Biometri og sikkerhet” med alternativet “Sikker mappe” uthevet. Bilde av skjermbildet “Biometri og sikkerhet” med alternativet “Sikker mappe” uthevet.

Trinn 2. Trykk på “Sikker mappe”.

Bilde av skjermbildet “Velkommen til Sikker mappe” med alternativet “Fortsett” uthevet. Bilde av skjermbildet “Velkommen til Sikker mappe” med alternativet “Fortsett” uthevet.

Trinn 3. Logg inn på Samsung-kontoen din eller opprett en. Les vilkårene og betingelsene, og trykk på “Fortsett”.

Bilde av skjermbildet “Tillatelser for Sikker mappe” med alternativet “Fortsett” uthevet. Bilde av skjermbildet “Tillatelser for Sikker mappe” med alternativet “Fortsett” uthevet.

Trinn 4. Les alle tillatelsene som Sikker mappe krever. Hvis du er enig, så trykk på “Fortsett”.

Bilde av skjermbildet “Låsetype for sikker mappe” med alternativet “Mønster” uthevet. Bilde av skjermbildet “Låsetype for sikker mappe” med alternativet “Mønster” uthevet.

Trinn 5. Velg låsetypen du ønsker, og trykk på den. Du kan velge mellom “Mønster”, “PIN” eller “Passord”. Du kan også aktivere alternativet “Fingeravtrykk”.

Bilde av skjermbildet “Angi mønster for Sikker mappe” med alternativet “Fortsett” uthevet. Bilde av skjermbildet “Angi mønster for Sikker mappe” med alternativet “Fortsett” uthevet.

Trinn 6. Angi mønsteret og trykk på “Fortsett”. Gjør denne prosessen to ganger.

Bilde av Apper-skjermen med ikonet “Sikker mappe” uthevet. Bilde av Apper-skjermen med ikonet “Sikker mappe” uthevet.

Trinn 7. En snarvei til “Sikker mappe” vil bli lagt til i Apper-skjermen din.

For å legge til filer i din Sikker mappe, følg disse trinnene:

1 Åpne Sikker mappe og trykk på ikonet flere alternativer.
2 Trykk på “Legg til filer”.
3 Velg filtypen du vil legge til i Sikker mappe, og trykk på den.
4 Velg elementene og trykk på “Ferdig”.
5 Et sprettoppvindu åpnes i Sikker mappe-skjermbildet ditt og gir deg muligheten for å “Avbryte”, “Kopiere” eller “Flytte”. Velg alternativet du foretrekker og trykk på det.
6 Du kan få tilgang til filene dine ved å trykke på “Mine filer”.

For å legge til apper i din Sikker mappe, følg disse trinnene:

1 Åpne Sikker mappe og trykk på pluss-ikonet.
2 Trykk på appen du vil legge til, og trykk på “Legg til”.
3 Appen vil vises i din Sikker mappe.

Ja, du kan skjule Sikker mappe slik at den ikke vises på Apper-skjermen eller på startskjermen. Sikker mappe vil være skjult og plassert i varselpanelet ditt.

På enheten din følger du de neste trinnene:

Bilde av skjermbildet “Enhetsinnstillinger” med alternativet “Biometri og sikkerhet” uthevet. Bilde av skjermbildet “Enhetsinnstillinger” med alternativet “Biometri og sikkerhet” uthevet.

Trinn 1. Gå til Enhetsinnstillinger, og trykk på “Biometri og sikkerhet”.

Bilde av skjermbildet “Biometri og sikkerhet” med alternativet “Sikker mappe” uthevet. Bilde av skjermbildet “Biometri og sikkerhet” med alternativet “Sikker mappe” uthevet.

Trinn 2. Trykk på “Sikker mappe” og angi låsetypen din.

Bilde av skjermbildet “Sikker mappe” med bryteren “Legg til Sikker mappe på Apper-skjermen” uthevet. Bilde av skjermbildet “Sikker mappe” med bryteren “Legg til Sikker mappe på Apper-skjermen” uthevet.

Trinn 3. Slå av bryteren ved siden av “Legg til Sikker mappe på Apper-skjermen”.

Du kan også skjule og finne fram din Sikker mappe fra varselpanelet ved å følge de neste trinnene:

Startskjermen på en Galaxy S22 med en sveip ned-bevegelse øverst på skjermen. Startskjermen på en Galaxy S22 med en sveip ned-bevegelse øverst på skjermen.

Trinn 1. På startskjermen, sveip ned to ganger for å åpne varselpanelet.

Bilde av varselpanelet med alternativet “Sikker mappe” uthevet. Bilde av varselpanelet med alternativet “Sikker mappe” uthevet.

Trinn 2. Trykk på “Sikker mappe”.

Når Sikker mappe-ikonet er av, vil din Sikker mappe være skjult. Når ikonet er på, vil din Sikker mappe vises på Apper-skjermen.

Hvis du vil fjerne Sikker mappe på Galaxy-enheten din, følg disse trinnene:

Åpne Sikker mappe → Trykk på ikonet flere alternativer → Innstillinger → Flere innstillinger → Avinstaller → Velg om du vil flytte mediefiler ut av din Sikker mappe → Avinstaller.