Hvordan får man en Samsung-konto, og hva er fordelene med å ha en?

Samsung anbefaler brukerne sine å få så mange fordeler som mulig med en Samsung-konto som tilbyr en gratis integrert medlemstjeneste på tvers av enhetene dine. Finn ut hvor lett du kan få en Samsung-konto og komme i gang.
For å begynne å få glede av alle fordelene som Samsung-kontoer gir, må du først opprette en konto, enten fra mobilen din eller fra nettsiden til Samsung-konto.

Fordeler ved å ha en Samsung-konto

Samsung-kontoen din er en gratis, integrert medlemstjeneste som gjør at du kan bruke Samsung-tjenester på smarttelefoner, nettbrett, nettsider, TV-er og andre enheter. Få glede av en rekke Samsung-tjenester via Samsung-kontoen din uten å måtte melde deg på hver tjeneste separat.

Slik oppretter du en Samsung-konto

Du kan registrere deg for å få en Samsung-konto med hvilken som helst Samsung mobilenhet eller fra Samsung-nettsiden.

• Registrer deg fra en Samsung mobilenhet

Hvis du vil registrere deg med en Samsung mobilenhet, så følg disse trinnene:

Skjermbildet Innstillinger. Skjermbildet Innstillinger.

Trinn 1. Kjør “Innstillinger” fra appskjermen din, og trykk på alternativet “Kontoer og sikkerhetskopi”.

Skjermbildet Kontoer og sikkerhetskopiering. Skjermbildet Kontoer og sikkerhetskopiering.

Trinn 2. Klikk på “Administrer kontoer”.

Skjermbildet Administrer kontoer. Skjermbildet Administrer kontoer.

Trinn 3.På dette skjermbildet, trykk på alternativet “Legg til konto”.

Skjermbildet Legg til konto. Skjermbildet Legg til konto.

Trinn 4. Velg alternativet du ønsker, deretter les og godta avtalen med vilkår og betingelser ved å krysse av ved samtykke-ikonet.

Alternativet Opprett konto er valgt. Alternativet Opprett konto er valgt.

Trinn 5. Angi dine personlige opplysninger, og trykk på knappen “Opprett konto”.

Trinn 6. Du må sette opp totrinnsbekreftelse, så du må registrere telefonnummeret ditt. Når du skriver det inn, så trykk på “OK”-knappen.

Trinn 7. Siste trinn er å stadfeste e-posten din. Trykk på alternativet “Gå til innboks”, og stadfest den for å begynne å få glede av Samsung-kontoen din.

Hvis du vil registrere deg for å få en konto på Samsung-nettsiden, så følg disse trinnene.

Trinn 1. Gå til Samsung-kontoens nettside og velg “Opprett konto”.

Trinn 2. Les og godta vilkårene og betingelsene ved å klikke på alternativet “Godkjenn”.

Trinn 3. Skriv inn dine personlige opplysninger, og angi totrinnsbekreftelse.

Trinn 4. Når du skriver inn alle opplysningene og fullfører totrinnsbekreftelsen, skal du bare stadfeste e-posten din for å begynne å brsuke Samsung-kontoen.

Ja, men dette kan endre seg avhengig av din plassering. Sjekk følgende liste for å lære om minstealderpolitikken.

Bemerk: For alle land som ikke er listet opp nedenfor, er 13 år minstealderen for å administrere din egen Samsung-konto.

• Minst 13 år: USA, Canada, Singapore, Portugal, Belgia, Estland, Latvia, Finland, Grønland, Island, Brasil.

• Minst 14 år: Korea, Spania, Ukraina, Kina, Storbritannia, Gibraltar, Kypros, Nord-Makedonia, Bulgaria, Litauen, Italia, Østerrike, Russland, Georgia, Peru, Andorra, Chile, Venezuela.

• Minst 15 år: Vietnam, Hellas, Serbia, Danmark, Færøyene, Norge, Tsjekkia, Australia, Japan, Frankrike.

• Minst 16 år: Tyskland, Ungarn, Nederland, Irland, Monaco, Kroatia, Kosovo, Slovenia, Luxemburg, Liechtenstein, Sverige, Slovakia, Polen, Armenia, Aruba, Karibisk Nederland, Curaçao, St. Martin, San Marino, Romania.

• Minst 18 år: Mexico, Albania, Montenegro, Aserbajdsjan, Usbekistan, Hongkong, Malaysia, Indonesia, New Zealand, Sør-Afrika, Nigeria, Senegal, Kenya, Ghana, Colombia.

• Minst 19 år: Algerie.

• Minst 20 år: Thailand.

Hva er totrinnsbekreftelse?

Totrinnsbekreftelse tilfører et nytt lag sikkerhet til kontoen din. For å logge på, trenger du et passord pluss en bekreftelseskode fra en tekstmelding sendt til telefonen din, fra en godkjenningsapp eller fra et sett reservekoder. Selv om noen får tak i passordet ditt, vil de stadig ikke kunne logge på fordi de ikke har bekreftelseskodene dine.

Det er lettere enn du tror at noen stjeler passordet ditt. En skadelig app lastet ned fra nettet, eller et klikk på en skadelig lenke, og så kan noen:

• Få tilgang til anropsloggen din og tekstmeldingene dine
  • Se bilder du har synkronisert med skyen
  • Få tilgang til alle dine tilknyttede kontoer

Totrinnsbekreftelsen holder folk som vil ha tak i opplysningene dine, unna kontoen din, selv om de har passordet ditt.

Gå til enhetsinnstillinger, trykk deretter på profilbildet ditt i øverste høyre hjørne av skjermen. Klikk deretter på alternativet Passord og sikkerhet, og trykk på Totrinnsbekreftelse.

Bekreft telefonnummeret du vil bruke til å motta bekreftelseskoder via tekstmelding.

Etter å ha satt opp totrinnsbekreftelsen, må du, hver gang du logger på Samsung-kontoen din, angi bekreftelseskoden som blir sendt til telefonnummeret ditt i tillegg til andre bekreftelsesmetoder.

Påloggingsprosess:

1 Angi ID og passord.
2 Bekreft bekreftelseskoden som blir sendt til telefonen din.
3 Legg inn bekreftelseskoden og logg på.

Du kan velge Hopp over totrinnsbekreftelse på denne telefonen neste gang på enheten du bruker til å logge på. Når denne enheten er valgt som en klarert enhet, trenger du ikke lenger fullføre totrinnsbekreftelsesprosessen på denne enheten.

Samsung-kontoen din gir mer enn én mulighet for å motta en bekreftelseskode. Disse alternativene omfatter å motta en kode via SMS, bruke en godkjenningsapp (f.eks. Microsoft™ Authenticator) og reservekode.

Selv om du ikke har det samme telefonnummeret som du opprinnelig registrerte, mister mobiltelefonen din eller ikke kan motta tekstmeldingen, vil du likevel kunne få tilgang til kontoen din med en av de andre tilbudte alternativene. Bare velg dine foretrukne metode for å bekrefte kontoen din.

Skjermbildet for totrinnsbekreftelse med alternativene "SMS", "Autentiseringsapp" og "Engangskoder" uthevet. Skjermbildet for totrinnsbekreftelse med alternativene "SMS", "Autentiseringsapp" og "Engangskoder" uthevet.

Det er tre bekreftelsesmetoder du kan bruke til å logge på Samsung-kontoen din: “Tekstmeldinger”, “Bruk godkjenningsapp” og “Reservekoder”.

Du kan registrere opptil tre telefonnumre der du vil motta bekreftelseskoden via SMS. Disse enhetene må allerede være registrert på Samsung-kontoen din.

For å holde opplysningene dine sikre, husk å oppdatere passordet ditt hyppig og å bruke totrinnsbekreftelsen, og ikke bruk samme ID og passord som du bruker til andre tjenester.

For mer informasjon, gå til Samsung-konto brukerveiledning.

Det er tre andre muligheter bortsett fra å motta bekreftelseskoden til ditt vanlige nummer:

1 Hvis du har en annen Galaxy-enhet som er logget på Samsung-kontoen din, vil en bekreftelseskode bli sendt til den enheten via tekstmelding.
2 Du kan også bruke en app med engangskode (OTP), for eksempel Microsoft™ Authenticator, til å motta bekreftelseskoden.

For å sette opp en engangskode-app, gå til enhetsinnstillingene, trykk på profilbildet til Samsung-kontoen din, velg Sikkerhet, deretter Totrinnsbekreftelse, og trykk til slutt på Legg til engangskode-app.

Bemerk: Hvis du ikke kan installere eller kjøre engangskode-appen, må du først registrere enheten din på listen over klarerte enheter via enhetsinnstillinger, ved å trykke på profilbildet til Samsung-kontoen din, velge Sikkerhet, deretter Totrinnsbekreftelse og til slutt klikke på Klarerte enheter.

3 Du kan bruke én av reservekodene som du får når du aktiverer Totrinnsbekreftelse. Hvis du ikke kan motta tekstmeldinger og ikke kan installere en engangskode-app, kan du bruke en reservekode.

Gå til veiledning til totrinnsbekreftelse for å finne ut mer om denne funksjonen.

Hvis du har et nytt telefonnummer eller et telefonnummer du ikke lenger bruker, kan du legge til eller fjerne disse numrene fra kontoen din. Husk at du kan registrere opptil 3 telefonnumre.

1 Mobilenhet: Gå til enhetsinnstillinger, trykk på Samsung-konto, velg Konto, og trykk på Passord og sikkerhet. Klikk deretter på Totrinnsbekreftelse, velg Telefonnummer og trykk til slutt på “Legg til” for å registrere et annet nummer.
2 PC-nettside: Gå til Samsung Account sin offisielle nettside, klikk på Logg på, gå til Sikkerhet, velg Passord og sikkerhet, klikk på Totrinnsbekreftelse og klikk til slutt på Telefonnummer for å legge til et annet nummer du vil motta tekstmeldinger på.

Bemerk: Hvis du har endret telefonnummeret ditt og trenger å oppdatere dette slik at du får koden for totrinnsverifiseringen til riktig telefonnummer, må du kontakte Samsung Support som vil sjekke detaljene dine og opprette en sak for deg for å oppdatere dette.

For bedre sikkerhet og personvern, og for å beskytte dine personlige opplysninger, kan totrinnsbekreftelse ikke deaktiveres.

Hvordan kan jeg finne mitt ID eller passord hvis jeg har glemt det?

Samsung fører deg gjennom en rekke prosesser for å hjelpe deg med å huske ditt Samsung-ID og passord dersom du skulle glemme dem. På denne måten kan du gjenopprette dine data uten å miste innholdet på Samsung-kontoen din.

Det er mulig å miste eller glemme påloggingsopplysningene til Samsung-kontoen. Hvis du ikke husker ditt Samsung-ID, så følg disse trinnene for å gjenopprette det:

Trinn 1. Åpne påloggingssiden for Samsung-kontoen din og velg "Finn ID". Trinn 1. Åpne påloggingssiden for Samsung-kontoen din og velg "Finn ID".

Trinn 1. Åpne Samsung-kontoen, og trykk på “Finn ID”.

Trinn 2. Skriv inn telefonnummeret eller e-postadressen for gjenoppretting og trykk på Fortsett. Trinn 2. Skriv inn telefonnummeret eller e-postadressen for gjenoppretting og trykk på Fortsett.

Trinn 2. Skriv inn telefonnummeret eller e-posten til gjenoppretting, og trykk på “Fortsett”.

Trinn 3. Skriv inn dine personlige opplysninger og velg Fortsett. Trinn 3. Skriv inn dine personlige opplysninger og velg Fortsett.

Trinn 3 Skriv inn opplysningene du blir bedt om, og trykk på “Fortsett”.

Hvis du ikke husker Samsung-passordet ditt, så følg disse trinnene for å gjenopprette det:

Trinn 1. Åpne Samsung-kontoen din og velg Glemt passordet ditt? Trinn 1. Åpne Samsung-kontoen din og velg Glemt passordet ditt?

Trinn 1. Åpne Samsung-kontoen, og trykk på “Glemt passord?”.

Trinn 2. Skriv inn din Samsung ID (e-post) og trykk på "Tilbakestill passord". Trinn 2. Skriv inn din Samsung ID (e-post) og trykk på "Tilbakestill passord".

Trinn 2. Angi ditt ID (e-post), og trykk på “Tilbakestill passord”.

Trinn 3. Hvis du ikke bekreftet telefonnummeret ditt da du registrerte deg for Samsung-kontoen, må du oppgi e-postadressen din og klikke på "Fortsett". Trinn 3. Hvis du ikke bekreftet telefonnummeret ditt da du registrerte deg for Samsung-kontoen, må du oppgi e-postadressen din og klikke på "Fortsett".

Trinn 3. Hvis du ikke bekreftet telefonnummeret ditt da du registrerte deg for Samsung-kontoen, må du angi e-postadressen din og klikke på “Fortsett”.

Det vil bli sendt en e-post til den opplyste adressen der du lett kan tilbakestille passordet ditt.

Bemerk: Hvis e-postadressen du skrev inn da du registrerte deg for kontoen din, har blitt slettet, eller hvis du ikke mottar e-posten med tilbakestilling av passord, så kontakt Support.

Du kan også gjenopprette passordet ditt med denne metoden:

• Hvis du har angitt et sikkerhetsspørsmål til kontoen din:
Trinn 1. På skjermbildet Bekreft at det er deg trykker du på "Bekreft med sikkerhetsspørsmål". Trinn 1. På skjermbildet Bekreft at det er deg trykker du på "Bekreft med sikkerhetsspørsmål".

Trinn 1. På skjermbildet Bekreft at det er deg, trykk på “Bekreft med sikkerhetsspørsmål”.

Trinn 2. Skriv inn svaret ditt og trykk på "Bekreft". Hvis svaret ditt er riktig, vil du kunne tilbakestille passordet ditt. Trinn 2. Skriv inn svaret ditt og trykk på "Bekreft". Hvis svaret ditt er riktig, vil du kunne tilbakestille passordet ditt.

Trinn 2. Skriv inn svaret ditt, og trykk på “Bekreft”. Hvis svaret ditt er korrekt, vil du kunne tilbakestille passordet ditt med det samme.

Hva er logg på med Google?

Samsung tilbyr funksjonen der man lett og bekvemt kan bruke en Google-konto til å logge på Samsung-kontoen sin. Dermed har du én konto til to ulike apper.

Steg 1. Klicka på Logga in med Google på skärmen för inloggning på Samsung account. Steg 1. Klicka på Logga in med Google på skärmen för inloggning på Samsung account.

Trinn 1. Åpne Samsung-kontoen, og på påloggingsskjermbildet trykker du på “Logg på med Google”.

Trinn 2. Velg Google-kontoen du vil logge deg på fra popup-menyen. Trinn 2. Velg Google-kontoen du vil logge deg på fra popup-menyen.

Trinn 2. Velg hvilken Google-konto du vil bruke til å logge på.

Trinn 3. Utfør en "totrinnsbekreftelse" og bruk bare Google-kontoen din. Trinn 3. Utfør en "totrinnsbekreftelse" og bruk bare Google-kontoen din.

Trinn 3. Du må foreta en “totrinnsbekreftelse” ved hjelp av koden som du mottar på telefonnummeret ditt. Deretter kan du bruke Google-kontoen din med Samsung-kontoen.

Trinn 1. I menyen "Innstillinger" trykker du på alternativet "Google". Trinn 1. I menyen "Innstillinger" trykker du på alternativet "Google".

Trinn 1. Åpne menyen “Innstillinger”, og trykk på alternativet “Google”.

Trinn 2. Trykk på Google-kontoen din og klikk på pilen til høyre for kontoen din. Trinn 2. Trykk på Google-kontoen din og klikk på pilen til høyre for kontoen din.

Trinn 2. På dette skjermbildet trykker du på knappen “Logg på Google-kontoen din”.

Trinn 3. Velg Google-kontoen du vil bruke ved å trykke på den. Trinn 3. Velg Google-kontoen du vil bruke ved å trykke på den.

Trinn 3. Velg Google-kontoen du vil bruke.

Hvorfor får jeg en feil når jeg logger på Samsung-kontoen min?

Iblant kan det oppstå et problem som forhindrer deg i å logge på Samsung-kontoen din. Nedenfor kan du finne ut hva du skal gjøre hvis dette usannsynlige scenarioet skulle skje.

Hvis du ikke kan logge på, så sjekk først at Android™-versjonen din og Samsung-kontoen din er oppdatert.

Sjekk Samsung-kontoens statusnettside. Iblant kan påloggingsproblemer skyldes midlertidige systemproblemer.

1 Hvis du får en feilmelding som for eksempel “Det oppstod en feil under en SSL-tilkobling” Eller “Pålogging mislyktes på grunn av forskjell mellom aktuell tid og enhet”, så sjekk innstillingene for dato og tid på enheten din. Av sikkerhetsgrunner krever Samsung-kontoer at innstillingene for dato og tid svarer til faktisk dato og klokkeslett.
2 Hvis du fortsatt har problemer med å logge på, så kontakt kundeservice på Samsung Account sin offisielle nettside. Velg alternativet Kontakt oss, og forklar hvilken feilmelding du har fått.

Teknikerne våre vil kanskje også be deg om enhetsloggen for å hjelpe med å løse et problem. Slik finner du loggen:

1 Lås opp telefonen din.
2 Skriv *#9900# i telefonnummerfeltet.
3 Gå til Feilsøkingsnivå, og velg Høy (hvis høy ikke finnes, trykk på Middels). Etter at du har endret Feilsøkingsnivået, vil telefonen automatisk starte på nytt.
1 Koble telefonen din til en PC ved bruk av en USB-kabel.
2 I Filutforsker, trykk på telefon, kopier “logg”-mappen og del. Send oss kun filen som samsvarer med dette formatet: dumpState_< code_date>.log (f.eks.: dumpState_G950FXXU4DSDA_201905231831.log)

Hva gjør man hvis det skjer en ukjent pålogging eller et hackingsforsøk

Når du bruker Samsung-kontoen din, kan du oppdage mistenkelig aktivitet som du ikke har godkjent. Nedenfor kan du finne ut mer om hva du skal gjøre hvis du oppdager uautoriserte handlinger på kontoen din.

Først, sjekk Samsung-kontoens aktivitet.

Hvis du oppdager noe av følgende informasjon på kontoen din, kan det bety at kontoen din blir brukt av noen andre.

1 Et nytt påloggingsvarsel per e-post når du ikke har logget på.
2 Endringer i innstillingene dine.
3 Enhver aktivitet på kontoen din som du ikke har igangsatt.
Trinn 1. Gå til Innstillinger på enheten din og trykk på Samsung-kontoprofilen din. Trinn 1. Gå til Innstillinger på enheten din og trykk på Samsung-kontoprofilen din.

Trinn 1. Gå til enhetsinnstillinger, og trykk på profilen til Samsung-kontoen din.

Trinn 2. Trykk på "Enheter" for å sjekke om det er aktivitet på kontoen din som du ikke har godkjent. Trinn 2. Trykk på "Enheter" for å sjekke om det er aktivitet på kontoen din som du ikke har godkjent.

Trinn 2. Trykk på “Enheter” for å sjekke om det er noe handling på kontoen som du ikke har godkjent.

Trinn 1. Gå til det offisielle Samsung-kontonettstedet og logg inn på kontoen din. Trinn 1. Gå til det offisielle Samsung-kontonettstedet og logg inn på kontoen din.

Trinn 1. Gå til Samsung-kontoens offisielle nettside, og logg på kontoen din..

Trinn 2. Gå til profilen din og velg fanen "Sikkerhet". Trinn 2. Gå til profilen din og velg fanen "Sikkerhet".

Trinn 2. Gå til profilen til Samsung-kontoen din, og velg kategorien “Sikkerhet”.

Trinn 3. Gå til "Nylig kontoaktivitet", klikk på pilen for å se gjennom aktiviteten din. Trinn 3. Gå til "Nylig kontoaktivitet", klikk på pilen for å se gjennom aktiviteten din.

Trinn 3. Gå til “Nylig konto og aktivitet”, klikk på høyrepilen for å se gjennom kontoaktiviteten din.

4 Enhver ukjent aktivitet i noen av tjenestene du bruker. For eksempel:
  • Skydata: Se etter sikkerhetskopier, synkroniseringer eller slettehandlinger du ikke har igangsatt.

• Galaxy Store / Galaxy Themes: Se etter ukjente kjøp eller slettet kjøpshistorikk.
1 Endre passordet ditt øyeblikkelig. Passordet ditt må alltid være et sterkt, nytt passord, og du bør endre det jevnlig. Ikke bruk samme passord til andre tjenester.
2 Sett opp totrinnsbekreftelsen som følger:
  • Mobilenheter Gå til enhetsinnstillinger, og trykk på “Kontoer og sikkerhetskopi”. Velg “Administrer kontoer”, trykk på Samsung-konto, klikk på “Min profil”, velg “Sikkerhet og personvern” og trykk på “Totrinnsbekreftelse”.

• PC-nettside: Gå til Samsung Account sin offisielle nettside og logg på med Samsung-kontoen din. Gå til “Sikkerhet”, og trykk på “Aktiver totrinnsbekreftelse”.

Hvordan kan jeg slette Samsung-kontoen min?

Samsung-kontoen din kan slettes permanent hvis du ønsker det. Hvis du sletter Samsung-kontoen din, slettes også alle kontoopplysningene dine, personopplysningene og all gjenværende data.

Logg på Samsung-kontoen din. Logg på Samsung-kontoen din.

Trinn 1. Logg på kontoen din.

Trykk på Profil øverst. Trykk på Profil øverst.

Trinn 2. Klikk på alternativet “Profil”.

Trykk på Administrer Samsung-konto. Trykk på Administrer Samsung-konto.

Trinn 3. Klikk på knappen Samsung account-innstillinger.

Nederst på siden velger du Slett konto. Nederst på siden velger du Slett konto.

Trinn 4. Klikk på “Slett konto”.

Når du sletter Samsung-kontoen din, vil opplysningene dine også bli slettet fra alle Samsung-tjenester knyttet til kontoen din. I tillegg vil alle opplysninger som tilhører kontoen din, som for eksempel nedlastede elementer, kjøpshistorikk osv., også bli slettet.

Sørg for å logge av enhetene dine før du sletter Samsung-kontoen din. Ved å slette en Samsung-konto logges du ikke automatisk ut av dens enheter. Når Samsung-kontoen din har blitt slettet, vil du ikke lenger kunne logge på enhetene dine for å tilbakestille enhetene eller slette opplysninger på enhetene dine.

For å finne ut hvilke tjenester du bruker med Samsung-kontoen din, gå til Samsung Account sin offisielle nettside.