Slik utfører du en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger på Samsung Galaxy-enheten din

Siste oppdateringsdato : 3 sep. 2026

En tilbakestilling til fabrikkinnstillinger av telefonen gjenoppretter fabrikkinnstillingene og sletter alle personlige data som er lagret på enheten. Før du begynner, må du sørge for å sikkerhetskopiere viktige data, inkludert bilder, videoer og dokumenter.

Samsung Galaxy-telefonskjerm med et tilbakestillingsikon øverst på den.

Merk: Menynavn, innstillinger og skjermoppsett kan variere avhengig av modell og programvareversjon.

En tilbakestilling til fabrikkinnstillinger gjenoppretter telefonen til fabrikkinnstillingene og fjerner alle personopplysninger. Følg trinnene nedenfor for å utføre en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger.

Merk: Hvis en Samsung-konto er logget på enheten, må du angi passordet for Samsung-kontoen for å fullføre tilbakestillingsprosessen.

Innstillinger-meny med alternativet Generell styring uthevet. Innstillinger-meny med alternativet Generell styring uthevet.

Trinn 1. Åpne Innstillinger > Velg Generell styring.

Generell styring-meny med alternativet Nullstill uthevet. Generell styring-meny med alternativet Nullstill uthevet.

Trinn 2. Trykk på Nullstill.

Skjermbildet Nullstill med alternativet Nullstill til fabrikkdata uthevet. Skjermbildet Nullstill med alternativet Nullstill til fabrikkdata uthevet.

Trinn 3. Trykk på Nullstill til fabrikkdata.

Nullstill til fabrikkdata-skjermen med Nullstill-knappen uthevet. Nullstill til fabrikkdata-skjermen med Nullstill-knappen uthevet.

Trinn 4. Trykk på Nullstill.

Nullstill-skjerm med Slett alt-knappen uthevet. Nullstill-skjerm med Slett alt-knappen uthevet.

Trinn 5. Trykk på Slett alt.

Samsung-kontoskjerm med noen få passord i inndatafeltet. Samsung-kontoskjerm med noen få passord i inndatafeltet.

Trinn 6. Skriv inn passordet for Samsung-kontoen din for å fullføre tilbakestillingen.

Hva er Google FRP?

Google Factory Reset Protection (FRP) er en sikkerhetsfunksjon som er utformet for å beskytte enheten din hvis den blir mistet eller stjålet.

Når en Google-konto er registrert på en enhet, kan FRP kreve kontoverifisering etter en tilbakestilling til fabrikkinnstillinger før enheten kan brukes igjen.

Denne funksjonen er inkludert på Android-enheter som kjører Android 5.1 (Lollipop) og nyere, som en del av Googles sikkerhetspolicy.

Når aktiveres FRP?

FRP utløses når enheten tilbakestilles ved hjelp av andre metoder enn alternativet Tilbakestilling til fabrikkdata i Innstillinger.

Etter at enheten har startet på nytt, kan du bli bedt om å bekrefte Google-kontoen som tidligere var registrert på enheten, før oppsettet kan fortsette.

På enheter som kjører Android 9 og nyere, kan du også kanskje bekrefte eierskap ved å bruke den tidligere konfigurerte metoden for skjermlås, for eksempel et mønster, en PIN-kode eller et passord.

Merk: Hvis du ikke husker passordet for Google-kontoen din eller ikke kan fullføre verifiseringen av Google-kontoen etter en tilbakestilling, kan du besøke et Samsung-servicesenter for å få hjelp.

Takk for din tilbakemelding