Dårlig bildekvalitet når du deler bilder til Instagram

Bilder som deles på Instagram er begrenset til spesifikke horisontale og vertikale bildedimensjoner. De foretrukne vertikale og horisontale pikslene er bestemt av Instagram og er satt til fire forskjellige dimensjoner. For flere detaljer, se forklaringen nedenfor.

Før du prøver anbefalingene nedenfor, må du kontrollere at enhetens programvare og relaterte apper er oppdatert til nyeste versjon. Følg denne fremgangsmåten for å oppdatere programvaren på mobilenheten:

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Instagrams horisontale og vertikale bildedimensjoner

Instagram anbefaler totalt fire bildedimensjoner til brukere. Det er 1:1, 4:5, 1.91:1 og 9:16. Når du deler bilder utenfor disse dimensjonene, justeres bildene automatisk til de angitte dimensjonene og kan kuttes av i prosessen.

Instagrams horisontale og vertikale bildestandarder

Eksempel på et bilde med et originalforhold på 10:16 justert til 1:1 når det lastes opp til Instagram

Bredde for Instagram-bilder

Den optimale bredden på et bilde å dele på Instagram er 1080 piksler. Hvis en bruker deler et bilde med høy oppløsning, vil bildets oppløsning automatisk bli komprimert til 1080 piksler. Gjennom denne prosessen kan kvaliteten på bildet virke redusert, spesielt sammenlignet med originalen.

Originalt bilde Originalt bilde

Original

Lastet opp i Instagram Lastet opp i Instagram

Lastet opp i Instagram

Merk:

• Last ned den nyeste versjonen av Instagram-appen. Fiks bredden på bildet til 1080 piksler, og juster bildet i henhold til standardene anbefalt av Instagram.
  • Skjermbilder og menyer på enheten kan variere, avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Hvordan du bruker Samsung Members-appen

Hvis du opplever problemer med mobiltelefon, nettbrett eller bærbart utstyr fra Samsung, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen. Finn ut mer om hvordan du sender en feilrapport.