Slik bruker du Rulleopptak på en Galaxy smarttelefon

Rulleopptak er en Galaxy-telefonfunksjon som lar deg ta skjermbilder av innhold som for eksempel lange artikler eller nettsider og lagre dem som ett enkelt bilde. Finn ut hvordan du bruker Rulleopptak nedenfor.

Bilde av alternativet Rulleopptak uthevet.

Slik aktiverer du verktøylinjen for skjermavbilding

For å bruke skjermavbilding, må du aktivere verktøylinjen for skjermopptak ved å følge disse trinnene:

Bilde av Galaxy-telefonapp med knappen “Innstillinger” uthevet. Bilde av Galaxy-telefonapp med knappen “Innstillinger” uthevet.

Trinn 1. Åpne app-skuffen, og trykk på knappen “Innstillinger”.

Bilde av “Innstillinger”-menyen med alternativet “Avanserte funksjoner” uthevet. Bilde av “Innstillinger”-menyen med alternativet “Avanserte funksjoner” uthevet.

Trinn 2. Bla ned til “Avanserte funksjoner”.

Bilde av skjermbildet “Avanserte funksjoner” med alternativet “Skjermbilder og skjermopptak” uthevet. Bilde av skjermbildet “Avanserte funksjoner” med alternativet “Skjermbilder og skjermopptak” uthevet.

Trinn 3. Trykk på “Skjermbilder og skjermopptak”.

Bilde av skjermbildet “Skjermbilder og skjermopptak” med bryteren “Vis verktøylinje etter opptak” slått på og uthevet. Bilde av skjermbildet “Skjermbilder og skjermopptak” med bryteren “Vis verktøylinje etter opptak” slått på og uthevet.

Trinn 4. På alternativet “Vis verktøylinje etter opptak” trykker du på bryteren for å veksle mellom “På” og “Av”.

Bemerk: Hvis enheten din ikke har en opptaksfunksjon, så velg “Skjermavbilding”.

Rulleopptak-alternativet vises på skjermen umiddelbart etter at du har tatt et skjermbilde av en artikkel eller nettside. For å ta et langt skjermbilde med Rulleopptak, følg disse trinnene:

Animasjon av at et skjermbilde av en nettside blir tatt. Animasjon av at et skjermbilde av en nettside blir tatt.

Trinn 1. Finn en nettside som tillater rulling, trykk deretter på strømknappen og volum ned-knappen for å ta et skjermbilde.

Bilde av alternativet Rulleopptak uthevet. Bilde av alternativet Rulleopptak uthevet.

Trinn 2. Trykk på Rulleopptak-ikonet.

Bilde av et eksempelskjermbilde nederst til venstre på skjermen over verktøylinjen for Rulleopptak. Bilde av et eksempelskjermbilde nederst til venstre på skjermen over verktøylinjen for Rulleopptak.

Trinn 3. Skjermen vil automatisk bla ned for å avbilde innholdet på den neste siden.

Bilde av en forhåndsvisning av et skjermbilde på en Galaxy-telefon med Rulleopptak-verktøylinjen nederst og Rulleopptak-ikonet uthevet med et langt trykk-symbol. Bilde av en forhåndsvisning av et skjermbilde på en Galaxy-telefon med Rulleopptak-verktøylinjen nederst og Rulleopptak-ikonet uthevet med et langt trykk-symbol.

Trinn 4. For å avbilde det nederste av skjermen, foreta et langt trykkRulleopptak-ikonet.

Bilde av en forhåndsvisning av et skjermbilde på en Galaxy-telefon med Rulleoptak-verktøylinjen og et trykk utenfor den. Bilde av en forhåndsvisning av et skjermbilde på en Galaxy-telefon med Rulleoptak-verktøylinjen og et trykk utenfor den.

Trinn 5. For å fullføre skjermavbildingen, trykk hvor som helst på skjermen utenom verktøylinjen.

Bemerk: Rullingen innstilles automatisk, men sideforholdet avhenger av siden du avbilder (innebygd avspiller, stort bilde osv.). Dessuten blir skjermavbildinger automatisk nedskalert før filene lagres.

Bilde av det ferdige skjermbildet av en artikkel fra topp til bunn.

Når det er fullført, vil det komplette skjermbildet automatisk bli lagret i galleriet ditt.