Slik fjerner du ytre faktorer som påvirker lyden til mobilenheten

Lyden til mobilenheten kan bli påvirket av vanlige ytre faktorer som vi er mindre forsiktige med eller i visse situasjoner. Her har vi skrevet litt om hvordan du bruker beskyttelsestilbehør og herdevæske og om hvilke nødtiltak du kan ta gjøre for å bedre lyden etter eksponering under vann.

Før du prøver å løse det med nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare er oppdatert til nyeste versjon. Sjekk hvordan du oppdaterer mobilenhetens programvare i følgende rekkefølge.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Ting du bør overveie når du bruker beskyttelsesutstyr som ikke er Samsung-godkjent.

Husk at det ikke må brukes beskyttelsesutstyr som ikke er godkjent av Samsung, som dekker kamera eller blits. Vi anbefaler å bruke Samsung-godkjent tilbehør.

Noe beskyttelsesutstyr som ikke er Samsung-godkjent, som film, deksler, plast som festes på enhetens bakside, kan dekke kamera eller blits, og dette blokkerer luftstrømmen inni enheten. Når luftstrømmen blokkeres, så høres ikke mottakerlyden klart eller den blir brutt iblant, og volumet kan også være lavt.

Hvis beskyttelsesplasten Ikke er helt fjernet fra produktet og mikrofonhullet er blokkert, kan det gi ekko, eller det kan oppstå støy. Sjekk mikrofonen i bunnen av produktet, og fjern all beskyttelsesplast og fremmedlegemer før bruk.

Fjern plast helt

Merknad: Sørg for å fjerne beskyttelsesplasten helt, denne sitter på når produktene leveres.

Vær forsiktig ved bruk av beskyttelsesfilm av herdet glass

Nylig har kunder hatt problemer ved bruk av herdet glass (dome glass) blant beskyttelsesfilmene som selges på markedet. Det har for eksempel vært vansker ved bruken av smarttelefonens funksjoner på grunn av overdreven bruk og misbruk av herdestoffet til feste. Vær forsiktig når du setter på beskyttelsesfilmen,

Veiledning

Vansker ved bruken av smarttelefon funksjoner på grunn av overdreven bruk eller misbruk

Noen former for skade på smarttelefon forårsaket av herdevæske

Type 1 Herdevæsken trenger inn i telefonmottakeren (mottakerdelen) og blokkerer høyttaleråpningen så den innkommende lyden ikke høres under en samtale.

Type 2 Stereoeffekten er svekket ved avspilling av multimedia.

Type 3 Herdevæsken trenger gjennom knappene på venstre og høyre side og svekker følelsen av å klikke på knappen.

Forebygging

Når du bruker herdevæsken, så vær omhyggelig med ikke å få herdevæsken inn i smarttelefonens høyttaler eller knapper.

Som beskrevet over, kan produktet fungere dårlig dersom herdevæske trenger inn, og det kan føre til besværligheter ved bruken av smarttelefonen samt reparasjonskostnader. Når du kjøper en beskyttelsesfilm i herdet glass, så les forholdsreglene for feste grundig, og vær særlig oppmerksom på bruken av herdevæske når du fester produktet så du unngår skade på smarttelefonen.

Herdemateriale kan flyte inn i universalkontakten

① Mottaker        ② Herdemateriale        ③ Knapp

Enheten har vært senket ned i vann eller høyttaleren er våt

Hvis enheten har vært senket ned i vann eller høyttaleren er våt, kan ikke lyden høres klart under en samtale fordi vann kan ha trengt inn i høyttalerhullet.

Først, tørk enheten forsiktig med en tørr, myk klut, og legg den til tørk en stund for å tørke den helt før du bruker enheten. For å tørke vann fra høyttaleren raskere, hjelper det å holde enheten med høyttaleren vendt ned, og riste enheten forsiktig et par ganger for å fjerne det resterende vannet. Til tross for dette, når det er fuktighet på nettet på fronthøyttaleren, kan lyden fortsatt ikke høres klart. Da denne fuktigheten også kan fjernes av vibrasjoner i høyttaleren under samtale, så sjekk lydstatusen på enheten under anrop i en periode. Hvis du fortsatt har problemer med lyden etter å ha fulgt disse tipsene, så innlever enheten på et Samsung Support.

Merknad: Dette gjelder kun for vanntette telefoner, ikke vanntette telefoner kan ikke utsettes for væsker, heller ikke vann.

Merknad: Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Hvis du opplever usedvanlig atferd på Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen.

Dermed kan vi ta en nærmere titt på hva som skjer. Dataene blir anonymisert og kun oppbevart så lenge undersøkelsen pågår. Finn ut mer om å sende en feilrapport via “Slik bruker du Samsung Members-appen“.