Slik sikrer du at din Galaxy-mobilenhet ikke blir treg

Du kan bevare ytelsen på telefonen din ved å bruke funksjonen Enhetspleie. Det gir en oversikt over batteri, lagring, RAM og sikkerhet. Du kan også optimere telefonen din automatisk for raskere og bedre ytelse.

Før du prøver å løse det med nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare er oppdatert til nyeste versjon. Sjekk hvordan du oppdaterer mobilenhetens programvare i følgende rekkefølge.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Hurtigoptimering

Hurtigoptimeringsfunksjonen forbedrer telefonens ytelse ved å identifisere apper som bruker for mye batteristrøm. Den fjerner også unødvendige elementer fra minne, sletter unødvendige filer og lukker apper som kjører i bakgrunnen. Det er raskt og enkelt å optimere telefonen din.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Sveip til og trykk på Enhetspleie.

Trinn 2. Trykk på Optimer nå, og trykk deretter på Ferdig.

Optimer batteri og bruk strømsparemoduser

Batteriet er telefonens levetid. Det er flere måter du kan endre batteriinnstillingene på for å opptimere telefonens batterilevetid.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Sveip til og trykk på Enhetspleie.

Trinn 2. Trykk på Batteri > trykk på Strømmodus og velg blant følgende alternativer.

• Høy ytelse: Høyere systemhastighet, maksimal skjermlysstyrke og oppløsning. Bruker mer batteri.
  • Optimert: Få den anbefalte balansen mellom ytelse og batteritid.
  • Middels strømsparing: Utvidet batterilevetiden ved å begrense visse funksjoner.
  • Maksimal strømsparing: Spar så mye batteri som mulig.

Du kan også slå på Adaptiv strømsparing for automatisk å innstille strømmodusen basert på bruksmønsteret ditt for å spare strøm når det ikke er nødvendig.

Adaptiv strømsparing.

Merknad: Adaptiv strømsparing kan slå av 5G-nettverk.

Rydd lagringsplass

Hvis du er bekymret for at telefonen blir overfylt med unødvendige restfiler, er det på tide at du rydder lagringsplassen som nedenfor.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Sveip til og trykk på Enhetspleie.

Trinn 2. Trykk på en kategori som har elementer du vil fjerne.

Trinn 3. Trykk på sirklene for å sette et merke ved siden av elementene du vil slette. Du kan velge så mange du vil.

Trinn 4. Trykk på Slett når du har valgt alt, og trykk deretter på Slett igjen på bekreftelsen.

Rydd minne

Blir telefonen din feilbefengt og treg? Da er det på tide at du rydder telefonens minne for å forbedre dens ytelse.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Sveip til og trykk på Enhetspleie.

Trinn 2. Trykk på Minne > trykk på Rydd nå for å frigjøre minne ved å stoppe bakgrunnsapper.

Du kan trykk på Apper som ikke skal ryddes for å legge til apper på listen hvis du vil ha visse apper kjørende i bakgrunnen.

Apper som ikke skal ryddes.

Merknad: Tilgjengelige innstillinger og skjermbilder kan variere avhengig av Wi-Fi-tilbyder, programvareversjon og enhet.

Hvis du opplever usedvanlig atferd på Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen.

Dermed kan vi ta en nærmere titt på hva som skjer. Dataene blir anonymisert og kun oppbevart så lenge undersøkelsen pågår. Finn ut mer om å sende en feilrapport via “Slik bruker du Samsung Members-appen”.