Dette skal du gjøre hvis Android Auto ikke virker på din Galaxy S22 eller S23

Android Auto app

Android Auto er en app som lar deg se informasjon fra en rekke apper på bilens skjerm. Du kan bruke den til å samhandle med navigasjonsassistenter, foreta og motta anrop samt høre på musikk og podkaster.

Visse brukere har rapportert at de ikke har kunnet bruke Android Auto til å koble sin Galaxy S22 eller S23 til sin Volkswagen-, Skoda- eller SEAT-bil. Hvis du opplever dette problemet, så følg trinnene nedenfor.

Hvis ingen av disse trinnene løser problemet ditt, så kontakt Volkswagen, Skoda eller SEAT kundesenter eller servicesenter. Disse produsentene har bekreftet at de jobber på en programvareoppdatering for de berørte bilene.

Det er et kompatibilitetsproblem med tilkobling via mobile trådløssoner mellom visse Volkswagen-kjøretøy og visse Android OS-modeller. Dette skyldes en endring i måten IP-adresser for mobile trådløssoner har blitt tildelt på siden Android OS 11.

Dette problemet kan løses ved å oppdatere kjøretøyets maskinvare til den seneste versjonen. For å gjøre dette, kontakt Volkswagen kundeservice eller Volkswagen-forhandleren din.

• Hvis du kobler til via USB-kabel, så sørg for at du bruker en høykvalitets kabel som støtter dataoverføringer. Om mulig bør du bruke originalkabelen som fulgte med enheten.
  • Sjekk ladeporten for å sikre at det ikke er noe skitt eller smuss der.

• Sørg for at telefonen din kjører Android OS 8.0 eller nyere.
  • Sørg for at du har installert den nyeste versjonen av Android Auto-appen.
  • Telefonen din må ha en aktiv abonnementsavtale og 5 Ghz Wi-Fi-støtte.
    • For å gjøre dette, gå til: Innstillinger > Tilkoblinger > Internettdeling > Mobil trådløssone > Konfigurer > Bånd.
    • Hvis telefonen din støtter 5 Ghz Wi-Fi, vil du se 5 GHz som alternativ her.

• Sørg for at du har lastet ned den nyeste programvaren. For å sjekke, gå til Innstillinger > Programvareoppdatering > Last ned og installer. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, lastes den ned automatisk.
  • Sørg for at Bluetooth-forbindelsen din er slått på og fungerer korrekt.