Slik administrerer du varslene og tillatelsene til apper via innstillinger på en Galaxy-telefon

Galaxy-telefonen din er optimert til å bruke og sette opp apper. Om nødvendig kan du innstille tilgangstillatelser for alle typer apper samtidig, eller enkeltvis velge og innstille varsler for apper. For å administrere varsler og tilgangstillatelser via innstillinger, så referer til veiledningen nedenfor.

Før du prøver nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare og tilknyttede apper er oppdatert til den nyeste versjonen. For å oppdatere mobilenhetens programvare, følg disse trinnene:

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Slik administrerer du appvarsler

Hvis appvarsler er deaktivert, vil du ikke motta varsler om innkommende meldinger fra appen. Hvis du vil fjerne uønskede varsler separat, så følg trinnene nedenfor.

Trinn 1. Gå til Innstillinger og velg menyen Apper.

Trinn 2. Velg én app som du vil administrere fra listen over alle de installerte appene.

Apper innstillinger varsler trinn 1

Merknad: For å finne appene du ønsker, søk ved hjelp av forstørrelsesglasset eller søkeikonet øverst til høyre.

Trinn 3. Trykk på Varsler.

Trinn 4. Du kan aktivere eller deaktivere varsler samtidig ved å trykke på Vis varsler, og du kan også velge funksjonene du vil motta varsler for, f.eks. Chrome-appen.

Apper innstillinger varsler trinn 2

Merknad: Funksjonene til varslelinnstillingen kan variere for hver app.

Slik administrerer du tillatelser til apptilgang

Når du installerer eller bruker applikasjonen, kan du bli bedt om å tillate tilgang til diverse funksjoner. For eksempel kan E-post be om tillatelse til å se dine Kontakter så den kan importere dine venners kontaktinfo. Hvis du har gitt tillatelse ved en feil, kan du alltid endre innstillingene. Tilgangstillatelsene kan administreres via Administrering av tillatelser samtidig.

Trinn 1. Gå til Innstillinger og velg menyen Apper.

Trinn 2.  Trykk på ikonet Flere alternativer (tre vertikale prikker).

Apper innstillinger tillatelser trinn 1

Trinn 3. Velg Administrer tillatelser.

Trinn 4. Du kan sjekke listen over tillatelser. Velg funksjonen som du vil sjekke tillatelsene for.

Apper innstillinger varsler trinn 2

Trinn 5. Hvis du vil endre tilgangen til visse applikasjoner, så velg den du vil tillate eller avvise. For eksempel appen Galaxy Wearable som har fått tilgang til funksjonen Plassering.

Trinn 6. Du kan velge én av følgende:

• Tillat hele tiden: Applikasjonen får tilgang til disse dataene selv når den ikke er i bruk.
  • Tillat bare mens du bruker appen
  • Spør hver gang
  • Avvis
Apper innstillinger varsler trinn 3

Merknad: Avvisning av visse tillatelser kan påvirke driften av visse applikasjoner. I dette tilfelle kan det komme et varsel.

Slik sjekker og endrer du tilgangstillatelsene til en bestemt app

Du kan også få tilgang til informasjon om tillatelsene til én enkelt app. Start med menyen Appinnstillinger.

Trinn 1. Velg én app som du vil administrere fra listen over alle de installerte appene, f.eks. YouTube-appen.

Trinn 2. Trykk på Tillatelser.

Trinn 3. Du kan sjekke detaljene for tillatelser for appen. Velg én av tillatelsene du vil endre for å tillate eller avvise den.

Apper innstillinger tillatelse enkeltvis

Merknad: Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Hvis du opplever problemer med dine Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen.

Dermed kan vi ta en nærmere titt på hva som skjer. Dataene blir anonymisert og kun oppbevart så lenge undersøkelsen pågår. Finn ut mer om å sende en feilrapport via “Slik bruker du Samsung Members-appen