Jeg mistet enheten min i vannet

Har du ved et uhell mistet enheten i vannet, men du kan ikke besøke ditt lokale kundesenter umiddelbart? Det første du må gjøre er å slå av enheten umiddelbart. Dette skyldes potensiell skade eller korrosjon som kan oppstå i det interne hovedkortet fra varmen som genereres av enheten. Les videre for å finne ut mer om tiltakene du kan gjøre om du mister enheten i vannet.

Sjekk 1. Slå av enheten din.

Hvis enheten din er full av vann, må du sørge for å slå av enheten din. Fuktighet i enheten kan forårsake alvorlig skade eller korrosjon på hovedkortet. Hvis batteriet er avtakbart, må du raskt ta av dekselet, batteriet, USIM osv. Hvis enheten din er en nyere modell uten uttakbare batterier, må du umiddelbart slå av enheten.

Slå av Galaxy-enheten din

Merk:

For å slå av Galaxy-enheter med ikke-uttakbare batterier, trykk og hold nede Volum ned-tasten og sidetasten samtidig i 3–4 sekunder.

Sjekk 2. Fjern fuktighet

Etter at du har slått av enheten, tørk raskt av telefonen. Fjern så mye fuktighet som mulig fra batteriet, USIM, minnekort osv. med et tørt håndkle eller en ren klut. Vær spesielt grundig når du tørker områder der vann kan trenge inn, for eksempel øretelefonhullet eller ladeporten. Bruk en bomullspinne for å fullstendig tørke opp fuktigheten.

Tørk av Galaxy-enheten din

Sjekk 3. Fjern fremmedlegemer

Hvis væsker som drinker, sjøvann eller klorvann fra basseng osv. trenger inn i enheten din, er det ekstremt viktig å fjerne saltet eller urenheter så snart som mulig. Dette er fordi fremmedlegemer kan fremskynde korrosjonen av hovedkortet. Etter at du har slått av enheten, ta ut eventuelle avtakbare deler, bløtlegg i rent vann i omtrent 1–3 minutter, og deretter skyll. Etterpå, følg Sjekk 2 og tørk enheten din grundig.

Sjekk 4. Lufttørk

Etter å ha fjernet fuktighet eller urenheter, la enheten din tørke i et godt ventilert område eller i skyggen med kald luft (fra en vifte). Lufttørking anbefales for enheter som er fulle av vann. Vær oppmerksom på at forsøk på å tørke enheten raskt med en hårføner eller varmluft kan skade enheten. Det kan fortsatt finnes fuktighet i enheten din selv etter en periode med tørking, så det er best å ikke slå på enheten din før du har tatt den med til et kundesenter for en grundig kontroll. Etter lufttørking, ta med den vannfylte enheten til et Samsung Electronics kundesenter så snart som mulig.

lufttørk enhet som er full av vann, eller tørk med vifte

Sjekk 5. Sjekk vanntetthetsvurderingen

De fleste Galaxy-modeller er støv- og vanntette og har den høyeste klassifiseringen på IP68. Selv om de høyeste klassifiseringene støtter opptil 30 minutter i vann ned til 1,5 meters dybde, bør den ikke brukes i dypere vann eller i omgivelser med høyt trykk. Enheten din kan begynne å fylles med vann hvis den holdes på 1,5 meters dybde i over 30 minutter.

Merk:

• Støvtetthet og vanntetthet kan variere avhengig av enhetsmodellen, så sørg for å sjekke enhetens brukerhåndbok.
  • En IP-klassifisering (Identification Code for Protection) refererer til beskyttelseskoden for faste stoffer og væsker, og er en klasse etablert av International Electrotechnical Commission (IEC) angående holdbarheten til elektroniske enheter mot ekstern påvirkning og fremmedlegemer. Det første sifferet representerer den støvtette karakteren (0~6) og det andre sifferet representerer den vanntette karakteren (0~8). Generelt er en vanntett vurdering på 4 eller høyere klassifisert som vanntett.
  • Skjermbilder og menyer på enheten kan variere, avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Hvordan du bruker Samsung Members-appen

Hvis du opplever problemer med mobiltelefon, nettbrett eller bærbart utstyr fra Samsung, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen. Finn ut mer om hvordan du sender en feilrapport.