Hvorfor blir telefonen min tregere, og hvordan kan jeg øke hastigheten?

Smarttelefoner kan bli tregere, fryse eller krasje av ulike årsaker. De sannsynlige synderne er full lagringsplass og utdatert programvare. Her er noen tips for å prøve å få telefonen til å fungere igjen.

Merk:

• Skjermbilder og menyelementer kan variere avhengig av modell og programvareversjon.

Å frigjøre lagringsplass kan få telefonen til å yte bedre. Fjern filer og apper som må tømmes ved å bruke Enhetspleie.

batteri- og enhetspleie batteri- og enhetspleie

➊ Gå til «Innstillinger», så trykker du på «Batteri og enhetsvedlikehold»

enhetspleie, lagring enhetspleie, lagring

➋ Trykk på «Lagring»

sjekk og slett lagringsplass sjekk og slett lagringsplass

➌ Sjekk lagringsplassen og velg filer og apper du vil slette. Fjern dem fra telefonen.

Merk:

• Hvis du ikke ser et alternativ for sletting/avinstallering, er filene/appene påkrevd av operativsystemet og trygge å oppbevare.

Enhetshastigheten kan reduseres når apper kjører i bakgrunnen. Hold enheten i optimal driftstilstand med Optimalisering.

batteri- og enhetspleie batteri- og enhetspleie

➊ Gå til «Innstillinger», så trykker du på «Batteri og enhetsvedlikehold»

enhetspleie, minne enhetspleie, minne

➋ Trykk på «Minne»

enhetspleie for minne, rens nå enhetspleie for minne, rens nå

➌ Klikk på «Fjern nå»-knappen for å frigjøre minne

TIPS

Vil du kun lukke visse apper?

Gå til «Minne» og trykk på «Apper som ikke er brukt nylig». Velg deretter appene du vil utføre «Tving stopp».

apper som ikke er brukt nylig blir tvungent stoppet apper som ikke er brukt nylig blir tvungent stoppet

TIPS

Legg til enhetspleie-modulen og optimaliser telefonen din enkelt

Få mest mulig ut av telefonen din med enhetspleie-modulen. Bare trykk på «Optimaliser»-knappen på modulens startskjerm for å begynne å frigjøre plass.

enhetspleie-modul, optimaliser telefon enhetspleie-modul, optimaliser telefon

TIPS

Diagnostikk med Samsung Members

Trykk på Samsung Members-appen og fanen «Diagnostikk» for å starte umiddelbart, eller fanen «Få hjelp» og velg «Diagnostikk».
Deretter kan du sjekke enhetens status og hvordan du skal iverksette tiltak.
For å lære mer om Samsung Members, klikk her.

få hjelp med diagnostikk av enhetsstatus få hjelp med diagnostikk av enhetsstatus

Oppdatering av programvaren til den nyeste versjonen kan bidra til å forbedre telefonens ytelse ettersom det øker kompatibiliteten og gir feilrettinger samt sikkerhetsoppdateringer.

For å se etter programvareoppdateringer, gå til «Innstillinger» og trykk på «Programvareoppdatering». Trykk deretter på «Last ned og installer.»

Sjekk programvareversjonen

Innstillinger for Om telefonen Innstillinger for Om telefonen

➊ Gå til «Innstillinger» og trykk på «Om telefonen»

programvareinformasjon programvareinformasjon

➋ Trykk på «Programvareinformasjon»

sjekk enhetens gjeldende programvareversjon sjekk enhetens gjeldende programvareversjon

➌ Sjekk enhetens gjeldende programvareversjon

Oppdater programvaren

Innstillinger for Programvareoppdatering Innstillinger for Programvareoppdatering

➊ Gå til «Innstillinger» og trykk på «Programvareoppdatering»

Programvareoppdatering, Last ned og installer Programvareoppdatering, Last ned og installer

➋ Velg «Last ned og installer»

Nyeste versjon av programvareoppdatering Nyeste versjon av programvareoppdatering

➌ La programvaren oppdatere til den nyeste versjonen

TIPS

Har du problemer med en bestemt app?

Gå til appen og trykk på «ⓘ». Velg «Appdetaljer i butikk» og klikk på «Oppdater»-knappen for å installere den nyeste versjonen.

Appdetaljer i butikk, nyeste versjon Appdetaljer i butikk, nyeste versjon

Å starte telefonen på nytt er en enkel måte å rydde opp i ubrukte apper som kjører i bakgrunnen og få fart på ting.

Start telefonen på nytt automatisk med jevne mellomrom med «Automatisk omstart». Se hvordan du setter det opp nedenfor.

batteri- og enhetspleie batteri- og enhetspleie

➊ Gå til «Innstillinger», så trykker du på «Batteri og enhetsvedlikehold»

enhetspleie automasjon enhetspleie automasjon

➋ Trykk på menyen med tre prikker øverst til høyre og klikk på «Automatisering»

auto omstart til fastsatte tider auto omstart til fastsatte tider

➌ Trykk på «Autoomstart til angitte tider»

angi automatisk omstartstid angi automatisk omstartstid

➍ Velg omstartsdagen under «Tidsplan» og gå til «Tid» for å stille inn den automatiske omstartstiden for å fullføre oppsettet