Slik overfører og sikkerhetskopierer du data ved bruk av Smart Switch på en Galaxy-telefon

Den letteste måten å flytte data fra din gamle til din nye enhet på, er med Smart Switch. Smart Switch gir deg friheten til å flytte kontakter, musikk, bilder, kalender, tekstmeldinger, enhetsinnstillinger med mer til din nye Galaxy-enhet. Se veiledningen nedenfor for å se hva du kan gjøre med Smart Switch.

Før du prøver nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare og tilknyttede apper er oppdatert til den nyeste versjonen. For å oppdatere mobilenhetens programvare, følg disse trinnene:

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Hva kan Smart Switch brukes til?

Du kan bruke Smart Switch til å sikkerhetskopiere telefondata til en PC eller et SD-kort, gjenopprette sikkerhetskopiert data til en telefon eller overføre data fra en gammel til en ny telefon.

Galaxy-modeller leveres med Smart Switch-appen installert som standard, og det er tre måter å overføre data på. Overfør data fra din gamle telefon til din nye Galaxy-telefon via USB-kabel, Wi-Fi eller datamaskin. Velg metoden du føler deg mest komfortabel med. Resten er lett.

Hva kan Smart Switch brukes til.

Hva kan overføres?

• Fra en Android-enhet: kontakter, tidsplan, meldinger, notater/talenotater (kun Galaxy-enhet), bilder, videoer, musikk, alarminnstillinger (kun Galaxy-enhet), samtalelogg, startskjem/låseskjermbilde (kun Galaxy-enhet), Wi-Fi-innstillinger (kun Galaxy-enhet), dokumenter, e-postinnstillinger (kun Galaxy-enhet), innstillinger (kun Galaxy-enhet), installering av nedlastingsprogram, appdata (kun Galaxy-enhet), og Hjem-oppsett (kun Galaxy-enheter).
  • Fra iCloud: kontakter, kalender, notater, bilder, videoer, dokumenter (du kan importere data som blir synkronisert fra din iOS-enhet til iCloud).
  • Fra iOS-enheter som bruker OTG USB: kontakter, tidsplan, meldinger, notater, bilder, videoer, musikk, talenotater, alarminnstillinger, samtalelogg, bokmerke, Wi-Fi-innstillinger, dokumenter, appliste-anbefalinger.
  • Fra Windows Mobile-enheter (OS 8.1 eller 10): kontakter, tidsplaner, bilder, dokumenter, videoer, musikk.
  • Fra BlackBerry-enheter: kontakter, tidsplan, notater, bilder, videoer, musikk, taleopptak, samtalelogg, dokumenter.

Merknad:

• Overføring av visse elementer kan være begrenset avhengig av enhetsprodusenten og OS-utgaven.
  • DRM (Digital Rights Management)-anvendt innhold kan ikke overføres til Smart Switch.
  • Overføring av data øker batteristrømforbruket på telefonen din.
  • Sørg for at enheten er ladet tilstrekkelig før du overfører data. Hvis batteristrømmen er lav, kan dataoverføringen bli avbrutt.
  • Denne funksjonen støttes kanskje ikke av visse enheter eller datamaskiner
  • Overfør kun innhold som du eier eller har rett til å overføre.

En trådløs overføring er den foretrukne måten å kopiere dine data til en ny telefon på. Det går raskt, og du kan ha telefonene koblet inn i laderne sine under overføringen. For å overføre data fra din tidligere telefon til din nye telefon, prøv å bruke Smart Switch ved å følge trinnene nedenfor.

Sørg først for at Smart Switch-appen er installert på begge telefoner. Når du er klar, så plasser de to telefonene nær hverandre.

Trinn 1. Gå til Innstillinger og velg Kontoer og sikkerhetskopi.

Trinn 2. Velg Importer data fra gammel enhet.

Smart switch trådløs trinn1.

Trinn 3. Trykk på Motta data på din nye telefon, og trykk på Send data på din gamle telefon.

Trinn 4. Sjekk OS til din gamle telefon, og velg den passende kilden.

Smart switch trådløs trinn2.

Trinn 5. Velg Trådløs.

Trinn 6. Åpne Smart Switch på din gamle enhet for å koble til, og trykk deretter på Tillat for å tillate tilkoblingen på din gamle telefon.

Smart switch trådløs trinn3.

Trinn 7. Velg data du vil overføre, og trykk deretter på Overfør nederst til høyre.

Trinn 8. Når overføringen er fullført, så trykk på Gå til startskjermbildet.

Smart switch trådløs trinn4.

Slik overfører du data fra en gammel iOS-telefon ved hjelp av iCloud

Trinn 1. Start Smart Switch på den nye Galaxy-telefonen, og trykk deretter på Motta data.

Trinn 2. Velg iPhone/iPad, og trykk deretter på Hent data fra iCloud i stedet.

Trinn 3. Skriv inn din iCloud-ID og ditt pasword, og trykk deretter på Logg på.

Trinn 4. Skriv inn bekreftelseskoden, og trykk deretter på OK.

Trinn 5. Velg dataene du vil overføre, trykk på Importer, og trykk deretter på Importer på nytt.

Du kan koble din forrige telefon til din nye telefon med USB-kabelen for å overføre data lett og raskt. Følg trinnene nedenfor ved bruk av Smart Switch-appen.

Trinn 1. Koble sammen den nye telefonen og den forrige telefonen ved bruk av telefonens USB-kabel. En USB-kontakt kan bli nødvendig avhengig av den forrige telefonen.

Smart switch ved bruk av USB.

①C til C-kabel

②USB-kontakt

Trinn 2. Når appvelgervinduet vises, trykk på Smart Switch, og trykk deretter på Motta data.

Trinn 3. I den gamle telefonen trykker du på Tillat. Hvis du ikke har appen, så last den ned fra Galaxy Store eller Play Store. Enheten din gjenkjenner den gamle telefonen, og en liste over data du kan overføre vises.

Trinn 4. Velg et element du vil importere, og trykk på Overfør.

Merknad: Ikke koble USB-kabelen fra enheten når du overfører filer. Dette kan føre til datatap eller skade på enheten.

Overfør data mellom telefonen din og en datamaskin. Du må laste ned appen Smart Switch i datamaskinversjon fra www.samsung.com/smartswitch. Sikkerhetskopier data fra din tidligere telefon til en datamaskin, og importer dataene til telefonen din.

Trinn 1. På datamaskinen laster du ned og starter Smart Switch.

Merknad: Hvis din forrige telefon ikke er en Samsung-telefon, så sikkerhetskopier data til en datamaskin ved hjelp av et program gitt fra enhetsprodusenten. Hopp deretter til trinn 4.

Trinn 2. Koble din gamle telefon til datamaskinen ved bruk av telefonens USB-kabel.

Trinn 3. På datamaskinen følger du instruksjonene på skjermen for å sikkerhetskopiere data fra telefonen. Deretter kobler du din gamle telefon fra datamaskinen.

Trinn 4. Koble den nye telefonen din til datamaskinen ved bruk av USB-kabelen.

Trinn 5. På datamaskinen følger du instruksjonene på skjermen for å overføre data til telefonen din.

• Samtalelogg: På grunn av systemrestriksjoner kan overføring av samtalelogger til lavere OS-versjoner være begrenset. Når du overfører fra O OS (8.0) eller høyere til O OS (8.0) eller lavere, så kan det hende at gjenoppretting av samtalelogg ikke støttes.
  • E-postinnstillinger: På grunn av apprestriksjoner for e-post kan overføring til lavere OS-versjoner være begrenset. Når du overfører fra N OS (7.0) eller høyere til N OS (7.0) eller lavere, så kan det hende at gjenoppretting av e-postinnstillinger ikke støttes.
  • Internett-innstillinger: Hvis den sendende enhetens internettappversjon er 5.x eller høyere, og den mottakende enhetens internettappversjon er lavere enn 5.x, kan det hende at gjenoppretting av internett-innstillinger ikke støttes.

Hvis du vil finne ut mer om Smart Switch, besøk Samsung Smart Switch nettside.

Merknad:

• For å overføre innholdet ditt ved bruk av Smart Switch, trenger du en Samsung mobilenhet med Android OS versjon 4.3 eller senere.
  • Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Hvis du opplever problemer med dine Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen.

Dermed kan vi ta en nærmere titt på hva som skjer. Dataene blir anonymisert og kun oppbevart så lenge undersøkelsen pågår. Finn ut mer om å sende en feilrapport via “Slik bruker du Samsung Members-appen“.