Slik kobler du din Galaxy-smarttelefon til en bil ved hjelp av Android Auto

Du trenger aldri å flytte hendene fra bilrattet med full støtte fra Android Auto. Android Auto lar deg ta kontroll over bilens skjerm ved å rekonstruere skjermen og plassere all informasjonen du trenger foran deg. Dra store fordeler av hva dette kan gjøre for deg, og få nyttige tips til hvordan du kobler bilen din og mobilenheten sammen ved bruk av Android Auto.

Før du prøver å løse det med våre nedenstående anbefalinger, så sjekk om enhetens programvare og tilknyttede apper er oppdatert til nyeste versjon. Sjekk hvordan du oppdaterer mobilenhetens programvare i følgende rekkefølge.

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Dette kan Android Auto gjøre

Koble telefonen din til bilens skjerm. Android-appen vises umiddelbart. Du kan trykke for å se kjøreanvisninger eller sende meldinger med talekommandoer. Du kan også ringe til venner uten å bruke hendene. Android Auto hjelper deg med å fokusere på kjøringen og ha det gøy imens. Koble til telefonen din og start.

Dette kan du gjøre med Android Auto

• Navigering.
  • Musikk-app.
  • Telefonanrop og SMS-er.
  • Google-assistent.
Dette kan Android Auto gjøre

Slik kobler du Galaxy-telefonen din til en bil

Trinn 1. Sjekk bilen din.

• Sjekk om bilen din eller bilens lydanlegg er kompatibelt med Android Auto.
  • Sørg for at Android Auto er slått på i bilens innstillinger. Se i bilens brukerhåndbok eller kontakt produsenten hvis du trenger ytterligere hjelp med dette.
  • På noen biler har Android Auto-støtte blitt lagt til i en oppdatering. Hvis bilen din står som en støttet modell, men Android Auto ikke virker, så prøv å oppdatere infotainment-systemet ditt eller kontakt din lokale forhandler. Se i bilens brukerhåndbok eller kontakt produsenten hvis du trenger ytterligere hjelp med dette.

Trinn 2. Sjekk telefonen din.

• Hvis telefonen din har Android 10, så trenger du ikke laste ned Android Auto separat.
  • Hvis telefonen din har Android 9 eller eldre, så må du laste ned Android Auto fra Play Butikk.
  • Telefonforbindelsen din må tillate dataoverføringer for at Android Auto skal fungere. Når enheten din er koblet til via en USB-kabel, så sveip ned fra toppen av skjermen og trykk på varselet fra Android-systemet. Velg et alternativ som tillater filoverføring.

Trinn 3. Koble til og start.

• Tilkoblingen mellom Android Auto og bilen er mulig ved bruk av Bluetooth eller en USB-kabel, og tilkoblingsmetoden kan variere avhengig av kjøretøyet og produsenten.
  • Sjekk om Android Auto vises på skjermen.
  • De fleste USB-kabler ser like ut, men det kan være enorme forskjeller når det gjelder kvalitet og ladehastighet. Android Auto krever en USB-kabel i høy kvalitet som kan støtte dataoverføringer. Om mulig, så bruk originalkabelen som fulgte med enheten.

Andrioid Auto fungerer bare med visse enheter, biler og USB-kabler. Hvis du har problemer med å koble til telefonen din, så sjekk listen nedenfor for å lokalisere og løse problemet.

Sjekkliste når tilkobling ikke fungerer

• Android Auto anbefaler Android 6.0eller nyere.
  • Se etter oppdateringer for Android Auto, og hold alltid appen oppdatert.
  • Av sikkerhetsmessige årsaker er første gangs tilkobling bare mulig når kjøretøyet står stille.
  • Tilkoblingen mellom Android Auto og bilen er mulig ved bruk av Bluetooth eller en USB-kabel, og tilkoblingsmetoden kan variere avhengig av kjøretøyet og produsenten. Den presise tilkoblingsmetoden mellom bilen og Android Auto må bekreftes av bilprodusenten.
  • Bruk Samsungs originale USB-kabel (avhengig av kjøretøy er det ikke engang sikkert at en original kabel er kompatibel). Dessuten anbefales det å bruke en kort USB-kabel på maks 1 m.
  • Sjekk om du er koblet til et annet kjøretøy.

Slik sjekker du om tilkoblingen fra et annet kjøretøy er vanskelig

Trinn 1. Koble telefonen din fra bilen.

Trinn 2. Åpne Android Auto-appen på telefonen din.

Trinn 3. Velg Meny > Innstillinger > Tilkoblede biler (Connected cars).

Trinn 4. Fjern avkrysningen i boksen ved siden av innstillingen Legg til nye biler til Android Auto (Add new cars to Android Auto)

Trinn 5. Prøv å koble telefonen din til bilen igjen.

Merknad: Skjermdumpene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Notă: Capturile de ecran și meniul dispozitivului pot varia în funcție de modelul acestuia și de versiunea software.

Hvis du opplever usedvanlig atferd på Samsung-mobiler, nettbrett eller kroppsnære enheter, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen.

Dermed kan vi ta en nærmere titt på hva som skjer. Dataene blir anonymisert og kun oppbevart så lenge undersøkelsen pågår. Finn ut mer om å sende en feilrapport via “Slik bruker du Samsung Members-appen