Slik hurtiglader du telefonen din med kabel eller trådløst

Galaxy S22- og Galaxy S23-serien støtter ikke bare lading med kabel, men også problemfri trådløs lading. Se veiledningen nedenfor for å lære mer om de ulike mulighetene for hurtiglading og hvordan du bruker trådløs strømdeling.

Før du prøver anbefalingene nedenfor, må du kontrollere at enhetens programvare og relaterte apper er oppdatert til nyeste versjon. Følg denne fremgangsmåten for å oppdatere programvaren på mobilenheten:

Trinn 1. Gå til Innstillinger > Programvareoppdatering.

Trinn 2. Trykk på Last ned og installer.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen.

Lad telefonen din med rask og superrask lading med kabel, eller trådløs hurtiglading

Galaxy S22- og Galaxy S23-serien tillater hurtiglading og trådløs hurtiglading når du virkelig trenger å få liv i telefonen din rask.

Superhurtig lading er kun tilgjengelig på utvalgte telefoner, og du trenger laderen samt en 25 W eller 45 W original Samsung-adapter.

• Hurtiglading: For å bruke hurtigladingsfunksjonen, må du bruke en batterilader som støtter “adaptiv hurtiglading”. ng» er markert på laderen sammen med ladeikonet.
  • Trådløs hurtiglading: For å bruke denne funksjonen må du bruke en lader og komponenter som støtter funksjonen trådløs hurtiglading. Det anbefales å bruke en 25 W lader til Galaxy S22/S23 (batterikapasitet 3700 mAh) og en 45 W lader til Galaxy S22+/S23+ og Galaxy S22/S23 Ultra (batterikapasitet 4500-5000 mAh).
  • Superrask lading: For å bruke funksjonen superrask lading, må du bruke en USB PD (Power Delivery)-lader som støtter superrask lading. Teksten «Superrask lading» er markert på laderen sammen med ladeikonet. Det anbefales å bruke en 25 W lader til Galaxy S22/S23 (batterikapasitet 3700 mAh) og en 45 W lader til Galaxy S22+/S23+ og Galaxy S22/S23 Ultra (batterikapasitet 4500-5000 mAh).
Hurtiglader Hurtiglader

Hurtiglader

Trådløs hurtiglader Trådløs hurtiglader

Trådløs hurtiglader

Superrask lader Superrask lader

Superrask lader

Merknad:

• Hvis ladestrømmen ikke er tilstrekkelig, vil ikke Hurtiglading og Superhurtig lading bli aktivert.
  • Denne funksjonen er kanskje ikke tilgjengelig hvis det ikke er en Samsung-godkjent adapter.
  • Du kan lade batteriet raskere når enheten eller skjermen er slått av.
  • Du kan ikke bruke den innebygde funksjonen Hurtiglading / Superhurtig lading når du bruker en standard batterilader.
  • Hvis enheten blir varm eller omgivelsestemperaturen øker, kan ladehastigheten reduseres automatisk. Dette er en normal driftstilstand for å forhindre skade på enheten.
  • Strømadapteren og datakabelen selges separat. For funksjonen superrask lading, anbefaler vi å bruke det originale Samsung 45 W-strømadapteren og kabel type-C til type-C 5 A.
aktiver hurtiglading trinn 1 aktiver hurtiglading trinn 1

Trinn 1. Åpne Innstillinger-appen og trykk på Batteri og enhetsvedlikehold.

aktiver hurtiglading trinn 2 aktiver hurtiglading trinn 2

Trinn 2. Trykk på Batteri.

aktiver hurtiglading trinn 3 aktiver hurtiglading trinn 3

Trinn 3. Trykk på Flere batteriinnstillinger.

aktiver hurtiglading trinn 4 aktiver hurtiglading trinn 4

Trinn 4. Trykk på bryteren ved siden av Hurtiglading, Superrask lading, eller Trådløs hurtiglading.

Merk:

• Du kan ikke aktivere eller deaktivere denne funksjonen på enheten mens du lader.

Lad en annen enhet med trådløs strømdeling

Du kan lade en annen enhet med batteriet til telefonen din. Med funksjonen Trådløs strømdeling, kan telefonen din trådløst lade en annen Galaxy-telefon, Galaxy-klokke, eller Galaxy Buds. Alt du trenger å gjøre er å legge de to enhetene sammen. Du kan også lade en annen enhet selv mens du lader telefonen din. For å aktivere funksjonen Trådløs strømdeling, følg trinnene nedenfor.

Trinn 1. Sveip nedover for å åpne Varslingspanelet.

Trinn 2. Trykk på Trådløs strømdeling-ikonet for å aktivere det.

aktiver trådløs strømdeling

Merk: Hvis Trådløs strømdeling-ikonet ikke finnes, trykk på Pluss-ikonet > dra Trådløs strømdeling-ikonet til Hurtigpanel.

Trinn 3. Legg enheten du vil lade på midten av telefonen din, med baksiden på enhetene mot hverandre. Når ladingen starter vil du høre en varsellyd eller vibrering. Når du er ferdig med å lade, så fjern den andre enheten fra telefonen din.

aktiver trådløs strømdeling 2

Merk:

• Avhengig av hvilke typer tilbehør eller deksel som brukes, kan det hende at Trådløs strømdeling-funksjonen ikke fungerer riktig. Det er anbefalt at du fjerner eventuelt tilbehør eller deksel som brukes før du bruker denne funksjonen.
  • Strømdelingen varer inntil ladeenheten når et minimum på 30 %, deretter stopper ladingen.
  • Juster posisjonen til enhetene for å sørge for at tilkoblingen er god, fordi plasseringen av den trådløse ladespolen varierer fra enhet til enhet.
  • Ikke beveg på eller bruk enhetene mens de lader.
  • Kun enheter som støtter den trådløse ladefunksjonen kan lades med denne funksjonen.
  • Noen funksjoner er ikke tilgjengelige mens du deler strøm.
  • Strømmengden som den andre enheten mottar kan være mindre enn det telefonen din sender ut.
  • Hvis du lader den andre enheten mens du lader enheten din, kan ladehastigheten synke eller det kan hende at enheten ikke lader som den skal, avhengig av type lader.
  • Ladehastigheten eller -effektiviteten kan variere avhengig av enhetens tilstand eller omgivende miljø.
  • Når du lader trådløst, må du sørge for at det ikke er noen fremmedobjekter som kredittkort, ringer eller metalldeksel mellom laderen og enheten.

Du kan stille inn enheten til å stoppe strømdeling når det gjenværende batterinivået faller under et visst nivå.

begrens trådløs strømdeling trinn 1 begrens trådløs strømdeling trinn 1

Trinn 1. Åpne Innstillinger-appen og trykk på Batteri og enhetsvedlikehold.

begrens trådløs strømdeling trinn 2 begrens trådløs strømdeling trinn 2

Trinn 2. Trykk på Batteri.

begrens trådløs strømdeling trinn 3 begrens trådløs strømdeling trinn 3

Trinn 3. Trykk på Trådløs strømdeling.

begrens trådløs strømdeling trinn 4 begrens trådløs strømdeling trinn 4

Trinn 4. Trykk på Batterigrense, og angi grensen.

Det anbefales å kun bruke Samsung-godkjente batterier, ladere og kabler som er spesielt utviklet for din enhet. Inkompatible batterier, ladere eller kabler kan forårsake alvorlige skader eller skade på enheten din.

• Feil tilkobling av laderen kan forårsake alvorlig skade på enheten. Eventuelle skader forårsaket av feil bruk blir ikke dekket av garantien.
  • Bruk kun USB Type-C-kabler som følger med enheten. Enheten kan bli skadet hvis du bruker mikro-USB-kabler.
  • Hvis du lader enheten mens flerbrukskontakten er våt, kan enheten bli skadet. Tørk flerbrukskontakten grundig før du lader enheten.
  • Koble fra laderen når den ikke er i bruk for å spare energi. Laderen har ikke strømbryter, så du må koble laderen fra stikkontakten når den ikke er i bruk for å unngå sløsing med strøm. Laderen bør være nærme stikkontakten og lett tilgjengelig når du lader.
  • Når du bruker en lader, er det anbefalt å bruke en godkjent kablet eller trådløs lader som garanterer ladeytelsen.
  • Hvis batteriet er helt utladet, vil det ikke være mulig å slå på enheten med en gang etter at den er tilkoblet. La et utladet batteri få lade i noen minutter før du slår på enheten.
  • Hvis du bruker flere apper samtidig, nettverksapper eller apper som trenger en tilkobling til en annen enhet, vil batteriet tømmes raskt. For å unngå å miste strømmen under en dataoverføring bør du alltid bruke disse appene etter at batteriet er fulladet.
  • Bruk av en annen strømkilde enn laderen, for eksempel en datamaskin, kan føre til lavere ladehastighet på grunn av lavere elektrisk strøm.
  • Enheten kan brukes mens den lades, men det kan ta lengre tid å lade batteriet helt opp.
  • Hvis enheten får ustabil strømforsyning under lading, kan det hende at berøringsskjermen ikke fungerer. Koble laderen fra enheten hvis det skjer.
  • Enheten og laderen kan bli varme under lading. Dette er vanlig og bør ikke påvirke levetiden eller ytelsen til enheten. Hvis batteriet blir varmere enn vanlig, kan det hende at laderen slutter å lade.
  • Ta med enheten og laderen til et Samsung-servicesenter den ikke lader som den skal.
  • Når du lader trådløst, må du sørge for at det ikke er noen fremmedlegemer som kredittkort, ringer eller metalldeksel mellom laderen og enheten.

Merk: Skjermbilder og menyer på enheten kan variere, avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

Hvordan du bruker Samsung Members-appen

Hvis du opplever problemer med mobiltelefon, nettbrett eller bærbart utstyr fra Samsung, kan du sende oss et spørsmål i Samsung Members-appen. Finn ut mer om hvordan du sender en feilrapport.