Nyt Samsung Smart-TV med teksting for hørselshemmede for en mer inkluderende opplevelse

Introduserer tilgjengelighetsfunksjoner for de som er blinde eller hørselshemmede. Når du ser på TV-programmer kan teksting for hørselshemmede aktiveres og flyttes til ønsket posisjon på skjermen.

Alle Samsung Smart-TV-modeller har innebygde tilgjengelighetsfunksjoner som gjør dem mer inkluderende og gjør det enklere for alle å nyte Samsung Smart-TV-er.

Hva er en tilgjengelighetsfunksjon?

En tilgjengelighetsfunksjon gir ytterligere støtte for de som er blinde eller hørselhemmede. Samsung Smart-TV-er har forskjellige tilgjengelighetsfunksjoner, inkludert stemmeguide, lydbeskrivelse av video, høy kontrast, forstørr (fokusforstørrelse), Learn TV Remote, teksting, etc.

Denne innovative innsatsen har blitt anerkjent av RNIB (Royal National Institute of Blind People) som den første innen forbrukerelektronikk. Samsung Smart-TV har fått RNIBs “Tried and Tested Accreditation”.

Tilgjengelighetsfunksjoner vist på TV

Merknad:

• Tilgjengelige funksjoner kan variere etter modell og programvareversjon.
  • Tekstingsfunksjonen kan bare brukes med programmer som inkluderer kringkastingsoverføringssignal med teksting.

Tilgjengelighetsfunksjonen kan angis for enkel tilgang. Følg instruksjonene nedenfor for din spesifikke fjernkontrolltype.

Alternativ 1. For Smart-fjernkontroller

Trykk og hold inne Volum- eller Mute-knappen (Dempe) for å se menyen med tilgjengelighetssnarveier.

Alternativ 2. For generelle fjernkontroller

Trykk på Caption-knappen (Teksting) for menyen med tilgjengelighetssnarveier.

Stemmeguide valgt i tilgjengelighetsmenyen

Merknad: Stemmeguide for tilgjengelighetssnarveier er tilgjengelig selv om innstillingen Stemmeguide er slått av eller er dempet.

Følg trinnene nedenfor for enkelt oppsett.

Trinn 1.
På fjernkontrollen trykker du på Hjem-knappen og navigerer til Innstillinger > Generelt.

Trinn 2. Velg Tilgjengelighet > Caption Settings (Innstillinger for teksting).

Innstillinger for teksting valgt i Tilgjengelighet-menyen

Trinn 3. Velg Caption (Teksting) og aktiver innstillingen.

Teksting valgt i Tilgjengelighet-menyen

Tekstingen kan flyttes til ønsket posisjon på skjermen. Følg instruksjonene nedenfor for å gjøre dette.

Trinn 1. På fjernkontrollen trykker du på Hjem-knappen og navigerer til Innstillinger.

Trinn 2. Velg General (Generelt) > Accessibility (Tilgjengelighet) > Caption Settings (Innstillinger for teksting).

Alternativer for digital teksting valgt i Tilgjengelighet-menyen

Trinn 3. Naviger til Digital Caption Options (Alternativer for digital teksting) og velg Position (Posisjon).

Velg posisjonen der du vil at tekstingen skal vises – topp utfyllende, bunn utfyllende, topp originalt forhold eller bunn originalt forhold.

Posisjon valgt i menyen Digital Caption Options (Alternativer for digital teksting)

Merknad: Denne funksjonen er kun tilgjengelig på programmer som støtter kringkastingsteksting.

Hvis tekststørrelsen er for liten eller du ønsker mer kontrast mellom teksting for hørselshemmede og skjermbakgrunnen, kan du justere størrelsen og fargen deretter.

Trinn 1. Trykk på Hjem-knappen på fjernkontrollen og naviger til Innstillinger.

Trinn 2. Velg General (Generelt) > Accessibility (Tilgjengelighet) > Caption Settings (Innstillinger for teksting).

Alternativer for digital teksting valgt i menyen for innstillinger for teksting

Trinn 3. Velg Digital Caption Options (Alternativer for digital teksting) for å endre størrelsen, tekstens bakgrunnsfarge og skriftfarge.

Velg posisjonen der du vil at tekstingen skal vises – topp utfyllende, bunn utfyllende, topp originalt forhold eller bunn originalt forhold.

Størrelse valgt i menyen Digital Caption Options (Alternativer for digital teksting)

Overlapper eller forstyrrer teksting for hørselshemmede fra kringkastingsselskapet visningsopplevelsen din? Følg trinnene nedenfor for å separere posisjonen til de to tekstingene.

• Åpne bildetekster: Forhåndsinnsatt i innholdet. Du kan ikke slå på eller av dette.
  • Teksting for hørselshemmede: Du kan slå på eller av dette.

Trinn 1. På fjernkontrollen trykker du på Hjem-knappen og navigerer til Innstillinger.

Trinn 2. Velg General (Generelt) > Accessibility (Tilgjengelighet) > Caption Settings (Innstillinger for teksting)

Trinn 3. Aktiver Separate Closed Caption (Separat teksting for hørselshemmede).

Posisjon valgt i menyen Digital Caption Options (Alternativer for digital teksting)

Merknad: Denne funksjonen kan bare aktiveres hvis digital teksting for hørselshemmede støttes.

Det er enkelt å nullstille innstillinger for teksting for hørselshemmede til fabrikkinnstillinger. Følg trinnene nedenfor.

Trinn 1. På fjernkontrollen trykker du på Hjem-knappen og navigerer til Innstillinger

Trinn 2. Velg General (Generelt) > Accessibility (Tilgjengelighet) > Caption Settings (Innstillinger for teksting)

Trinn 3. Fra Digital Caption Options (Alternativer for digital teksting) velger du Return to Default (Gå tilbake til standardinnstillinger).

Reset to Default (Gå tilbake til standardinnstillinger) valgt i menyen Digital Caption Options (Alternativer for digital teksting)

Merknad:

• Hvis du har problemer med Samsung Smart-TV bør du alltid se om det er noen tilgjengelige programvareoppdateringer, ettersom disse kan inneholde en løsning på problemet.
  • Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.