Slik kobler du en lydplanke til en TV

Det er mange måter å koble lydplanken din til TV-en på. Du kan bruke en kablet forbindelse med en HDMI-kabel eller optisk kabel. Du kan også bruke en trådløs tilkobling med Bluetooth eller Wi-Fi.

1. Koble til med en HDMI-kabel.

Bruk av en HDMI-kabel til å koble lydplanken din til TV-en vil gi deg den best mulige lydkvaliteten. HDMI-kabler overfører lyd digitalt, og det digitale lydsignalet går begge veier, noe som vil forbedre lydkvaliteten og signalets latenstid. Følg trinnene nedenfor for å tilkoble lydplanken din til TV-en.

Koble til med HDMI-kabel.

Trinn 1. Klargjør en HDMI-kabel.

Trinn 2. Koble kabelen til TV-ens HDMI IN (ARC)

Trinn 3. Koble til HDMI OUT (TV-ARC)-porten til lydplanken.

Trinn 4. Slå på lydplanken, og sett kilden til D.IN.

Trinn 5. TV-lyden vil bli avspilt via lydplanken din.

Merknad: Klikk på denne lenken for mer informasjon om bruk av en HDMI-kabel til å koble en lydplanke til TV-en din.

2. Koble til med en optisk kabel.

Bruk av en optisk kabel er en glimrende måte å koble lydplanken din til TV-en på. Denne typen kabel overfører digital lyd så du kan høre hver detalj.

Koble til med en optisk kabel.

Trinn 1. Slå på TV-en og lydplanken.

Trinn 2. Trykk på kildeknappen på lydplanken, og sett deretter lydplanken på D.IN.-innstillingen.

Trinn 3. Koble én ende av en digital optisk kabel til OPTISK UT-porten på TV-en, og koble deretter den andre enden til DIGITAL AUDIO IN (OPTISK)-porten på lydplanken.

Trinn 4. På TV-en, gå til Innstillinger.

Trinn 5. Velg Lyd, og velg deretter Lydutgang.

Trinn 6. Velg lyd ut / optisk.

Merknad: Klikk på denne lenken for mer informasjon om bruk av en optisk kabel til å koble en lydplanke til TV-en din.

3. Koble til med Bluetooth

En Bluetooth-forbindelse gir ikke samme lydkvalitet som HDMI, men den er elsket på grunn av fordelen ved at den er trådløs. Hovedutfordringen med Bluetooth er at forbindelsen kan være ustabil på grunn av eksterne faktorer som strømbrudd eller andre elektriske apparater. Bluetooth er uansett et kjekt og enkelt alternativ å ha.

Koble til med Bluetooth

Trinn 1. Trykk på kildeknappen på lydplanken, og sett deretter lydplanken på “BT”-innstillingen. “BT” endres automatisk til “BT PAIRING” etter noen få sekunder, eller endres til“BT READY” hvis det er en tilkoblingshistorikk.

Trinn 2. Når “BT READY” vises, trykk og hold inne kildeknappen på lydplanken i minst 5 sekunder for å vise “BT PAIRING”.

Trinn 3. Når lydplanken er i paringsmodus, så gå til Innstillinger på TV-en.

Trinn 4. Velg Lyd, og velg deretter Lydutgang.

Trinn 5. Velg listen over Bluetooth-høyttalere.

Trinn 6. Velg lydplanken din fra listen, og velg deretter Tilkoble (Pair and Connect).

Merknad: Klikk på denne lenken for mer informasjon om bruk av Bluetooth til å koble en lydplanke til TV-en din.

4. Koble til med Wi-Fi

Bruk Wi-Fi for en trådløs tilkobling mellom en lydplanke og TV-en din. En Wi-Fi-tilkobling har en større rekkevidde enn Bluetooth og gir mulighet for flere tilkoblinger:til TV-en og lydsystemet.

Koble til med wifi.

Trinn 1. Klikk på kildeknappen på baksiden av lydplanken, eller klikk på kildeknappen på fjernkontrollen for å velge Wi-Fi-modus.

Koble til med wifi 1.

Merknad: For TV-modeller fra 2016-2018: Hvis du velger Wi-Fi-modus når TV-en er slått på, vil den automatiske tilkoblingsmetoden vises på skjermen.

Trinn 2. Koble mobilenheten din til det samme trådløse nettverket som TV-en er koblet til.

Trinn 3. Last ned appen Samsung SmartThings på mobilenheten din.

Trinn 4. Åpne appen SmartThings på mobilenheten din, og trykk på ikonet Legg til (+).

Trinn 5. Trykk på Enhet, som er det første valget på skjermen.

Koble til med wifi 2.

Trinn 6. Trykk på AV og velg merket på lydplanken din blant Samsung og Samsung Harman Kardon. Trykk deretter på Lydplanke.

Trinn 7. Trykk på Start, og velg plassering og rom. Deretter vil mobilenheten din søke etter lydplanken og opprette forbindelsen.

Koble til med wifi 3.

Trinn 8. Gå til Innstillinger på TV-en.

Trinn 9. Velg Lyd, og velg deretter Lydutgang.

Trinn 10. Velg Wi-Fi.

Merknad:

• Klikk på denne lenken for mer informasjon om Wi-Fi-tilkoblingen.
  • Enhetens skjermbilder og meny er bare et eksempel på engelsk. De er også tilgjengelige på ditt lands språk.