¿Imaynatam telefonopa modelonpa yupayninta, serienpa yupayninta utaq IMEI nisqapa yupayninta tarina?

Last Update date : 2023-06-13

Llapan dispositivo móvil nisqakunam huk identidad unicayuqmi kanku, kaymi IMEI nisqapa huk yupaymanta, seriepa huk yupayninmanta hinallataq modelo huk yupayninmanta rurasqa. Dispositivoykipa modelonmanhinam, kay willakuyta chaskinkinapaq huk niraq formakuna kan.

Allichanaykipaq  kay recomedacionkunata manaraq qatichkaspa, dispositivoykipa softwarenin qipa musuq  versión nisqawanchus kunanchasqa kachkan chay watiqayta yuyariy. Dispositivo móvil kapusuqniykipa softwarenin imayna kunanchana kasqanta kay hamuq sinripihina chiqapchay.

1 ichiy. Configuración> Actualización de software niqkunaman riy.

2 ichiy. Descargar e instalar niqta tupay.

3 ichiy. Pantallapi kamachiykunata qatiy.

¿Imataq modelopa yupaynin, seriepa yupaynin hinallataq IMEI nisqa?

Seriepa yupayninqa fabricantepa (Samsunghina) churasqan sapanka yupaymi chaynapi telefonohina, tablethina, televisorhina, hukkunahinasapallan dispositivota riqsichiypi yanapanapaq. Kaymi kanman, telefonoykipa serienpa yupayninqa Samsungpa fabricasqan huk telefonomantaqa huk niraqmi kanqa. Seriepa yupayninqa fabricantekunatam organizakuyta hinallataq productonkuna qatipaypi yanapanku.

Huk yachaypiqa, huk IMEI utaq MEID nisqataqa telefonokunapaq utaq rimanakunapaq wakin dispositivokunallapaqmi llamkachina. Operadormanhinam, dispositivoykipa IMEI utaq MEID kapunqa. Kay iskay yupaykunaqa seriepa yupaynimantaqa huk niraqmi kanku. Nivel internacional nisqapi utaq global nisqapim utilizakunku. Iskaynin kaq yupaykunam red nisqapa proveedorninkunata suwasqa utaq chinkasqa huk dispositivota qatipaypi yanapankuman.

Modelopa yupayninqa huk akllasqa yupaymi, chaymi huk gama nisqa productokunaman (kaykunahina, Galaxy Note20 nisqa, Galaxy Z Fold2 nisqa, hukkunapas) churasqa. Chay yupayqa producto nisqa imay watapi  riqsichisqa karqa chaymanhinam, llimpimanhina, transportista nisqamanhina hinallataq sapaq factorkunamanhinam huk niraq kanqa. Chay categoriaman (hina kaq llimpi, hukkunapas.) yaykuq llapan modelokunaqa hina chaylla modelopa yupayniyuqmi kanqaku.

1 ichiy. Ajustes > Acerca del teléfono chayman riy.

2 ichiy. Telefonoykipa yupayninmanta, IMEI nisqamanta, modelopa yupayninmanta hinallataq seriepa yupayninmanta detallekunaqa pantallapim rikukunqaku.

select add device on home view

Yuyaykuna: Versiones inferiores nisqakunamanta dispositivokunapaqqa, yaqam Estado niqta tupanayki kanman chay informacionta rikunaykipaq.

Dispositivoykimanhina, IMEI nisqa kapusuqniykimanhina, número de serieykimanhina hinallataq número de modeloykimanhina qipalawpi utaq hurqukuq bateriapa uku lawninpi imprimisqa kachkankuman. Hurqukuq bateriayuq dispositivokunapaqqa, número IMEI nisqaqa modelonmanhinam tukuy lawkunapi kanqa. Yaqa sapa kutim, bateriapa uku lawninpi tarikun, dispositivopa ura lawnin hichpapi telefonopi imprimisqa.

1 ichiy. Dispositivoykipa qipa lawninta  qaway.

select add device on home view

2 ichiy. IMEI nisqa, seriepa yupaynin hinallataq modelopa yupayninpas dispositivoykipa qipa lawninpi imprisqa kachkanku.

Yuyaykuna: yaqa llapan dispositivos modernos nisqakunapam baterianku mana hurqukunchu. Dispositivoyki mana hurqukuq bateriayuq kaptinqa, ama hurquqyaychu, chay rurayniykiqa dispositivotam dañanman hinallataq garantiata chinkachinman

1 ichiy. Teléfono nisqa aplicacionta kichay.

2 ichiy. Tecladopi * # 06 # chayta marcay.

3 ichiy. Dispositivoykikunapa IMEI kapuqninmanta hinallataq número de seriemanta detallekunaqa kikillankumantam pantallaykipi rikurinqaku.

select add device on home view

Yuyaykuna: Disponible nisqa kaq configuracionkuna hinallataq pantallakunaqa servicios inalámbricos nisqapa proveedorninmanhinam, software nisqapa versioninmanhina hinallataq disopitivomanhina huk niraq kanmanku.

Sichus Samsungmanta celularniykiwan, tabletniykiwan utaq wearablesniykikunawan sasachakuyniykikuna kaptinqa Samsung Members aplicacionpi huk tapukuyta apachimuwankikuman.

Kaymi  imam kachkan chayta aswan ichpallanmanta qawanaykupaq yanapawanku. Datos nisqakunaqa manam pipapas sutin sutiyuqchu hinallataq investigación nisqa apakusqan pachallam waqaychaska. Astawan achka willakuyta chaskiy imaynatam pantaymanta willakuy qillqata kaynintakama ¿Imaynatam Samsung Members nisqa aplicacionta llamkachina? apachina chayta.

Sasachakuy hinalla kaptinqa,

Sasachakuy hinalla kaptinqa,

amahina kaspa Chat nisqa utaq 080077708 chaynintakama asuykamuwayku chaynapi yanapakuqkuna yanapaykusunaykipaq.

Gracias por tus comentarios

X
Estimados clientes

A partir del 22 de julio del presente año, se iniciará la tercera fase del Registro Nacional de Equipos Terminales Móviles para la Seguridad (Renteseg) y, con ello, todo celular reportado como robado y/o con IMEI alterado, será bloqueado en la red móvil nacional.

Para mayor información acerca de la norma, visite:

https://sociedadtelecom.pe/landing/bloqueodecelulares/