Använd Samsung Cloud för att säkerhetskopiera och återställa data till din Galaxy-enhet

Eftersom både personlig och affärsinformation sparas på enskilda personers telefoner är det klokt att säkerhetskopiera sådana data till en säker plats som Samsung Cloud. Du kommer att kunna synkronisera allt du sparar på alla dina Galaxy-enheter samt skapa återställningspunkter så att du aldrig förlorar information som är viktig för dig.

En Galaxy-telefon som ligger platt med Samsung-applogotyper som kommer flytande från telefonens skärm.

Objekt inkluderade i säkerhetskopiering/återställning är:

• Telefon: samtalshistorik och meddelandehistorik
  • Meddelanden: förbättrade meddelanden, multimedia-meddelanden och textmeddelanden (vissa stora filer kanske inte säkerhetskopieras)
  • Kontakter (sparade på enheten): kontakter, e-postadresser och visitkort
  • Kalender (sparad på enheten): scheman, händelser och uppgifter
  • Klocka: larm, världsklockor och timer
  • Inställningar: tillgänglighetsinställningar, ringsignaler (exklusive standardringsignaler), Samsung-tangentbordsalternativ, Wi-Fi-inställningar, ihopparade Bluetooth-enheter, ansiktsigenkänning, fingeravtrycksinställningar och inställningar för Always on Display
  • Hemskärm: layout, bakgrundsbilder (exklusive standardbakgrundsbilder) och Samsung DeX-inställningar
  • Appar: Installationsfiler och Samsungs appinställningar
  • Röstinspelare: inspelningar
  • Vilka data du kan säkerhetskopiera kan variera beroende på ditt operativsystem eller din telefonversion.

När du säkerhetskopierar dina Galaxy-enheter till Samsung Cloud kopieras dina data (såsom kontakter, meddelanden och inställningar) till en säker lagringsplats som du kan komma åt från någon av dina Galaxy-enheter.

Hemskärm för Samsung-appar Hemskärm för Samsung-appar

Steg 1. Gå till och öppna Samsung Cloud-appen.

Hemskärmen för Samsung Cloud Hemskärmen för Samsung Cloud

Steg 2. Välj Säkerhetskopiera data.

Obs! På denna skärm kan du också trycka på knapparna för att välja objekt som du vill säkerhetskopiera automatiskt. För att automatisk säkerhetskopiering ska fungera måste enheten laddas med skärmen avstängd och vara ansluten till Wi-Fi.

Skärmen Säkerhetskopiera data Skärmen Säkerhetskopiera data

Steg 3. Välj vilka objekt som ska säkerhetskopieras till Samsung Cloud > tryck på Säkerhetskopiera nu.

Skärm som bekräftar att säkerhetskopieringen av data är klar Skärm som bekräftar att säkerhetskopieringen av data är klar

Steg 4. Tryck på Klar.

När dina data har säkerhetskopierats i Samsung Cloud kan du återställa din Galaxy-telefon om du behöver göra en fabriksåterställning eller överföra filer när du konfigurerar en ny Galaxy-enhet.

Hemskärmen för Samsung-appar Hemskärmen för Samsung-appar

Steg 1. Gå till och öppna Samsung Cloud-appen.

Hemskärmen för Samsung Cloud Hemskärmen för Samsung Cloud

Steg 2. Välj Återställ data.

Skärm som visar de senaste säkerhetskopieringarna från olika enheter Skärm som visar de senaste säkerhetskopieringarna från olika enheter

Steg 3. Välj vilken säkerhetskopia du vill återställa data från.

Skärm som visar vilka data som kan återställas Skärm som visar vilka data som kan återställas

Steg 4. Välj vilka data du vill återställa > tryck på Återställ.

Skärm som bekräftar att återställning av data är klar Skärm som bekräftar att återställning av data är klar

Steg 5. Tryck på Klar.

En del i att skydda dina data är att synkronisera datan med Samsung Cloud så att de automatiskt sparas i molnet utan att du behöver säkerhetskopiera manuellt. Du måste vara inloggad på ditt Samsung-konto och se till att synkroniseringsfunktionen är på innan du kan aktivera denna funktion.

De objekt som kan synkroniseras med Samsung Cloud inkluderar:

• Kalender-appen (Samsung-konto): Kalender, Att göra
  • Kontakter-appen (Samsung-konto): kontakter, e-postadresser, visitkort
  • Bluetooth: Registrerade Galaxy Home-högtalare, Galaxy Buds
  • Påminnelser: Påminnelser
  • Samsung Internet: bokmärken, sparade sidor, öppna flikar och snabbstartsgenvägar
  • Samsung Notes: Anteckningar och annan data
  • Samsung Pass: Inloggningsinformation
  • Wi-Fi: Sparade Wi-Fi-nätverk
  • AR Emoji: Emojis och objekt du designar själv
  • Samsung Health: Profilinformation, kroppskompositionsmetrik, träningspass, måltider, vattenintag, sömninformation, Tillsammans-utmaningar och information från anslutna enheter
  • Galleri-appen: Foton, videor och berättelser

* Kontakter och kalendrar som har konfigurerats med ditt Google-konto kommer inte att synkroniseras.

Hemskärmen för Inställningar Hemskärmen för Inställningar

Steg 1. Gå till Inställningar > Konton och säkerhetskop.

Konton och säkerhetskopieringsskärm Konton och säkerhetskopieringsskärm

Steg 2. Välj Hantera konton.

Lista över konton som telefonen är ansluten till Lista över konton som telefonen är ansluten till

Steg 3. Välj ditt Samsung-konto.

Skärmen för Samsung account Skärmen för Samsung account

Steg 4. Välj Synka kontot.

Appar som kan synkroniseras till Samsung Cloud Appar som kan synkroniseras till Samsung Cloud

Steg 5. Tryck på strömbrytarna för att välja vilka objekt som ska synkroniseras, och sen du är klar.

Obs!

• Filer som är större än 1 GB kan inte säkerhetskopieras till Samsung Cloud.
  • Kostnader kan tillkomma vid användning av datanätverk som inte är Wi-Fi.

Obs!

• Beroende på land och mobiloperatör kanske vissa länder eller modeller inte stödjer Samsung Cloud eller bara stödjer vissa objekt. Du kan se vilka objekt det gäller genom att kontrollera detta på Samsung Cloud-appen på din enhet.
  • Se den här artikeln om du vill lära dig hur du använder Smart Switch-appen för att säkerhetskopiera och återställa data på din Galaxy-enhet.