Hur du använder Samsung Pass OTP

Samsung Pass OTP (One Time Password, engångslösenord) erbjuder Galaxy-användare en avancerad säkerhetsnivå för ett bekvämare sätt att komma åt säkra onlinekonton eller tjänster utan att behöva en separat app eller SMS-tjänst.

Vy över Samsung Pass-logotypen.

Hur man registrerar Samsung Pass OTP för en app eller webbplats

Visa tvåstegs säkerhetsinställningar för app eller webbplats. Visa tvåstegs säkerhetsinställningar för app eller webbplats.

Steg 1. Öppna säkerhetsinställningarna på din app eller webbplats och välj ”Tvåstegsverifiering”.

Vy över tvåstegs säkerhetsinställningar för app eller webbplats med inställning för verifieringsapp. Vy över tvåstegs säkerhetsinställningar för app eller webbplats med inställning för verifieringsapp.

Steg 2. Välj sedan ”Verifieringsapp” som din verifieringsmetod.

Vy över OTP-kod för tvåstegsverifiering av app eller webbplats. Vy över OTP-kod för tvåstegsverifiering av app eller webbplats.

Steg 3. Kopiera OTP-nyckelkoden som genereras av tvåstegsautentiseringen.

Vy över Samsung Pass-inloggningsinformation. Vy över Samsung Pass-inloggningsinformation.

Steg 4. Öppna Samsung Pass-appen och välj ”inloggningsinformation”.

Vy över Samsung Pass-inställningar med ange kod eller nyckelalternativ. Vy över Samsung Pass-inställningar med ange kod eller nyckelalternativ.

Steg 5. Ange OTP-nyckelkoden från din app eller webbplats för OTP-registrering.

Vy över skärmen verifiering slutförd. Vy över skärmen verifiering slutförd.

Verifiering och registrering är klar.

Observera: För att avregistrera en app eller webbplats från Samsung Pass, öppna appen eller webbplatsens säkerhetsinställningar och inaktivera tvåstegsautentisering.  När detta är klart kan appen eller webbplatsen tas bort från Samsung Pass.

Hur man anger inloggningskod/OTP automatiskt för en app eller webbplats

Vy över app eller webbplats med skärmen inloggningsverifiering. Vy över app eller webbplats med skärmen inloggningsverifiering.

Steg 1. Öppna registrerad app eller webbplats och klicka på verifieringskoden tillhandahålls av Samsung Pass.

Vy över inloggningssidan för Samsung Pass. Vy över inloggningssidan för Samsung Pass.

Steg 2. Verifiera dina uppgifter och Samsung Pass kommer att autentisera din åtkomst.

Vy över inloggningskoden som automatiskt skrivs in i appen eller webbplatsens inloggningssida. Vy över inloggningskoden som automatiskt skrivs in i appen eller webbplatsens inloggningssida.

Steg 3. Detta kommer automatiskt att ange din OTP-inloggningskod.

Vy över skärmen verifiering slutförd. Vy över skärmen verifiering slutförd.

Verifieringen är klar.

Observera: Automatisk inmatning av OTP-koder kanske inte stöds i vissa appar eller webbplatser och kan behöva anges manuellt.

Hur man anger inloggningskod/OTP manuellt för en app eller webbplats

Vy över alternativ för inloggningsinformation för Samsung Pass. Vy över alternativ för inloggningsinformation för Samsung Pass.

Steg 1. Öppna Samsung Pass-appen och välj ”inloggningsinformation”.

Vy över Samsung Pass inloggningsuppgifter med möjlighet att kopiera verifieringskod. Vy över Samsung Pass inloggningsuppgifter med möjlighet att kopiera verifieringskod.

Steg 2. Kopiera verifieringskoden.

Vy över app- eller webbplatsskärm med alternativet för inloggningskod. Vy över app- eller webbplatsskärm med alternativet för inloggningskod.

Steg 3. Ange koden i din app eller webbplats.

Vy över skärmen verifiering slutförd. Vy över skärmen verifiering slutförd.

Verifieringen är klar.

Vad du ska göra när du byter ut din enhet

För appar eller webbplatser med registrerade tvåstegsverifieringskoder i Samsung Pass stöds synkronisering via Samsung Cloud. Även om enheten byts ut är det därför möjligt att synkronisera och använda registrerad tvåstegsverifieringsinformation tillsammans med inloggningsinformationen genom Samsung Cloud.