Logotypdetektering och skärmsläckare på Samsung OLED-skärmar

Vy över en Samsung OLED-skärm.

Din Samsung OLED-skärm kan använda två funktioner för att bevara bildretentionen på skärmen: Logotypdetektering och skärmsläckare. Vår guide kommer att gå igenom hur båda dessa funktioner fungerar på din bildskärm.

Obs! Om du har problem med din Samsung OLED-skärm ska du kontrollera om det finns tillgängliga programvaruuppdateringar. Enhetens skärmbilder och menyer kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.

Logotypdetektering upptäcker bilder som kontinuerligt är placerade på samma ställe på din Samsung OLED-skärm och minskar sedan automatiskt ljusstyrkan i det området för att förhindra bildretention. Dessa bilder kan innehålla sändningslogotyper, programnamn eller nyhetstexter som varar under en längre tid.

Vy över en skärm med en logotyp markerad i det övre högra hörnet.

Du kan använda följande steg för att aktivera eller inaktivera logotypdetektering:

1 Tryck på knappen Home (Hem) på fjärrkontrollen och navigera sedan till och välj Menu (Meny).
2 Välj Settings (Inställningar) och välj sedan All Settings (Alla inställningar).
3 Välj General & Privacy (Allmänt och sekretess) och välj sedan Panel Care (Panelvård).
4 Välj Auto Logo Brightness (Automatisk logotypljusstyrka).
5 Välj Off (Av), Low (Låg) eller High (Hög), beroende på dina önskemål.
Vy över alternativen för justering av logotypens ljusstyrka på en Samsung-skärm.

För att ytterligare förhindra bildretention använder din Samsung OLED-skärm en skärmsläckare som är aktiverad som standard. Om din bildskärm visar samma stillbild eller inte upptäcker en ingångssignal i 2 minuter startar skärmsläckaren automatiskt. Du kan avbryta skärmsläckaren genom att trycka på valfri knapp förutom strömbrytaren på Samsung TV-fjärrkontrollen.

Grafik som visar övergången från en Samsung-skärm till skärmsläckaren.

Obs! Det går inte att inaktivera skärmsläckaren. Skärmsläckaren kanske inte körs under live-tv, Samsung TV Plus, extern ingång, videouppspelning i helskärmsläge eller när du använder vissa appar.