Aktivera LTE-tjänsten för din Samsung Galaxy Watch

Samsung har smartklockor som är Bluetooth- och LTE-kompatibla! LTE-versionen kan ta emot samtal och meddelanden utan att vara ansluten till en telefon. Men först måste du aktivera tjänsten för klockan via samma operatör som du använder för telefonen.

Galaxy Watch

Obs: Du kan bara aktivera mobilnätet om du använder en telefon med operativsystemet Android 5.0 eller senare, och med 1,5 GB RAM-minne eller mer. Du måste vara ansluten till Wi-FI eller till ett mobilt nätverk. Abonnemang och anslutningar kan variera beroende på tjänsteleverantör. De här instruktionerna gäller LTE-versionerna av Samsung smartwatch.

När du ansluter klockan till telefonen första gången får du en uppmaning att aktivera din operatörs tjänster på klockan. Efter att du har gjort det, måste du slutföra aktiveringsprocessen.

Obs: Klockan måste vara parkopplad till en telefon för att tjänsten ska kunna aktiveras.

1. Öppna Galaxy Wearable-appen på telefonen, och tryck på Klockinställningar.

2. Tryck på Mobilavtal; appen kommer nu att börja leta efter ett lämpligt LTE-nätverk.

3. Följ instruktionerna för att slutföra aktiveringen. Din telefon måste ha ett SIM-kort installerat.

Mobilavtal visas i appen Galaxy Wearable

Om klockan konfigurerades utan telefon kan du fortfarande aktivera den här tjänsten för klockan, från själva klockan.

Om du inte kan hitta rätt tjänst för din klocka, eller om den har varit inne för reparation och inte längre ansluter till din operatörs nätverk måste du kontakta din operatör och ge dem klockans unika identifieringsnummer (EID, IMEI, eller ICCID) för att bekräfta att du har rätt abonnemang.

1. För att hitta klockans EID, IMEI, eller ICCID-nummer, gå till Inställningar på klockan.

2. Svep fram och tryck på Om klockan och tryck sedan på Statusinfo.

3. Du ser nu EID-, IMEI-, eller ICCID-numret.

Samsung Galaxy Watch Status

Du kan också hitta dessa nummer i Galaxy Wearable-appen. Öppna appen och tryck på Klockinställningar. Tryck nu på Om klockan och sedan på Statusinformation. Här hittar du EID, IMEI, eller ICCID.

Obs: Beroende på modell eller aktiveringsstatus, är det möjligt att klockan inte visar EID eller ICCID.