Hur kontrollerar jag om det finns uppdateringar av operativsystemet på min Samsung Galaxy?

Beroende på vilket operativsystem som finns installerat hittar du uppdateringsinställningar på ett av nedan beskrivna sätt:

• Inställningar > Om enheten > Programvaruuppdatering > Uppdatera nu.
  • Inställningar > Om enheten > Programvaruuppdatering > Hämta och installera.
  • Inställningar > Programvaruuppdatering > Hämta uppdateringar manuellt.

Observera: En del steg kan variera beroende på modell och operativsystem.

Vi släpper regelbundet uppdateringar av operativsystemet i din enhet. Om du har problem med din enhet ska du alltid kontrollera om det finns uppdateringar, eftersom det kan ha släppts en lösning på problemet.

Programvaruuppdateringar delas in två huvudsakliga kategorier:  uppdatering av operativsystem och säkerhetsuppdateringar. Vänligen observera att tillgänglig uppdateringstyp och uppdateringsversion beror på din modell.

Kodnamnen för Android har hämtats från godis och sötsaker, och större nya versioner släpps normalt varje år. Uppdateringar av operativsystemen hänvisas oftast till med sina namn, snarare än versionens nummer.

• Pie: Version 9.0
  • Oreo: Version 8.0
  • Nougat: Version 7.0
  • Marshmallow: Version 6.0
  • Lollipop: Version 5.0
  • Kit Kat: Version 4.4-4.4.4; 4.4W-4.4W.2
  • Jelly Bean: Version 4.1-4.3.1
  • Ice Cream Sandwich: Version 4.0-4.04

Du hittar din aktuella version genom att gå till ”Inställningar” och sedan ”Om enheten” eller ”Om telefonen”.

Operativsystemet Pie och senareKlicka för att Expandera

För att hitta uppdateringsinställningar:

1 Öppna ”Inställningar”.
2 Tryck på ”Programvaruuppdatering”.
Tryck på Programvaruuppdatering
3 Välj ”Hämta och installera”.
Välj Hämta och installera

Ändringar vid uppdatering till Android 9.0 (Pie) från Android 8.0 (Oreo) omfattar:

• Uppdaterad design.
  • Uppdaterade alternativ och positioner för Always on Display.
  • Enhetsunderhåll har blivit Enhetsvård.
  • Platsinställningar hittas numera under Biometri och Säkerhet.
  • Stör ej hittas under Aviseringar.
  • Ny inställning för Nattläge.
Operativsystemet Nougat och OreoKlicka för att Expandera

För att hitta uppdateringsinställningar:

1 Öppna ”Inställningar” och välj ”Programvaruuppdatering”.
Välj Programvaruuppdatering
2 Tryck på ”Hämta uppdateringar manuellt”.
Tryck på Hämta uppdateringar manuellt
Operativsystemen Marshmallow, Lollipop och KitKatKlicka för att Expandera

För att hitta uppdateringsinställningar:

1 Öppna ”Inställningar”.
2 Tryck på ”Om enheten” och sedan ”Programvaruuppdatering”.
Tryck på Programvaruuppdatering
3 Välj ”Uppdatera nu”.
Välj ”Uppdatera nu"
Operativsystemet Jellybean och tidigareKlicka för att Expandera

För att hitta uppdateringsinställningar:

1 Öppna ”Inställningar” och tryck på ”Mer”.
2 Tryck på ”Om enheten” och sedan ”Programvaruuppdatering”.
3 Välj ”Uppdatera”.

Observera: Det kan ta en stund att installera uppdateringarna som kan vara stora i fråga om datamängd. Vi rekommenderar att du hämtar uppdateringen via en Wi-Fi-anslutning så att du inte använder upp all din mobilsurf.

För att säkerställa att din enhet alltid är uppdaterad ska du slå på ”Automatisk uppdatering” (enheter med Lollipop/KitKat) eller ”Hämta uppdateringar automatiskt” (enheter med Marshmallow eller senare).

Om du upplever oväntade händelser på mobiler, surfplattor eller annan bärbar teknik från Samsung kan du skicka en felrapport till oss, eller ställa en fråga till oss i Samsung Members-appen. På så sätt kan vi titta närmare på vad det är som händer. Datan anonymiseras och sparas endast under tiden undersökningen pågår.

Tack för din feedback

Hittar du inte det du letar efter? Vi är här för att hjälpa till.

Online

Chatta Med Oss

Vi finns här dygnet runt för dig och dina Samsungprodukter.

Ring

0771-72 67 86Generell Support

Vi finns här dygnet runt för dig och dina Samsungprodukter.
För vitvaror hjälper våra experter dig
Måndag till Fredag | 08.00-18.00

Vänligen notera att i de fall du önskar boka en service behöver du kunna uppge Serienummer och modellkod. Utan detta kan vi inte lägga en serviceförfrågan.

0771-72 67 86B2B support

Besök supportsidorna för företag .
Måndag till fredag | 08:00 till 17:00
Lunchstängt | 12:00-13:00

0771-40 30 20Kampanjsupport

Vi finns här dygnet runt för dig och dina Samsungprodukter.

Har du frågor om pågående kampanjer, vänligen besök Kampanjsidan .

0771-40 10 44Samsung Shop

Måndag till Fredag | 07.00-21.00
Lördag | 08:00-17.00
Söndag | 08:00-17.00