Så här spelar du in, redigerar och delar videor i 8K med din Galaxy-enhet

8K-upplösning erbjuder otrolig videokvalitet och med galaxenheter kan du spela in, redigera och dela dina 8K-videor snabbt och enkelt.

Vy av en person som spelar in en video med 8k-upplösning på en Galaxy-enhet.

Observera! 8K-videoinspelning är inte tillgänglig på alla Galaxy-enheter.

Så här spelar du in i 8K-videoupplösning

Vy över kameraikon. Vy över kameraikon.

Steg 1. Öppna Kamera.

Vy över videoikon. Vy över videoikon.

Steg 2.Tryck på ”Video” eller ”Pro Video”.

Vy över video med upplösning markerat. Vy över video med upplösning markerat.

Steg 3. Tryck på upplösningsikonen för att välja önskad videoupplösning.

Vy över bildfrekvens för videoinspelning. Vy över bildfrekvens för videoinspelning.

Steg 4. Med den valda upplösningen trycker du för att välja Bildfrekvens.

Vy över videoinspelning med knappen för bildtagning markerad. Vy över videoinspelning med knappen för bildtagning markerad.

Steg 5. Medan du spelar in med den inställda upplösningen och bildfrekvensen kan du också trycka på knappen för bildtagning för att ta en bild från din video.

Vy över galleri med videoinspelning markerat. Vy över galleri med videoinspelning markerat.

Steg 6. När inspelningen är klar öppnar du appen Galleri och väljer videon.

Tryck för att spela upp den valda videon och medan videon spelas upp kan du trycka på inspelningsikonen för att ta ett högupplöst foto.

Du kan hitta användbar information om hur du redigerar dina videoklipp under "Så här använder du Samsung videoredigerare".

Så här ändrar du upplösning för en inspelad video

Vy över video som valts i galleriet. Vy över video som valts i galleriet.

Steg 1. Öppna Galleri och välj en video.

Vy över vald video med redigeringsikonen markerad. Vy över vald video med redigeringsikonen markerad.

Steg 2. Tryck på knappen Redigera.

Vy över ikonen för fler alternativ för video. Vy över ikonen för fler alternativ för video.

Steg 3. För att justera videoupplösningen trycker du på Fler alternativ.

Vy över fler alternativ för video, storlek och format markerat. Vy över fler alternativ för video, storlek och format markerat.

Steg 4. Tryck på ”Storlek och format”.

Vy över tillgängliga videoupplösningar. Vy över tillgängliga videoupplösningar.

Steg 5. Tryck på för att välja önskad videoupplösning.

Vy över knappen för att spara videoredigering. Vy över knappen för att spara videoredigering.

Steg 6. När du är klar med redigeringen trycker du på ”Spara” för att slutföra.

Vy över videoredigeringar som sparas med förloppsindikator.

Din video kommer nu att sparas och göras tillgänglig i Galleri.

Observera! Det kan ta några minuter att spara stora filer eller videor med hög upplösning.

Så här delar du en 8K-video

Vy över galleri med videor tillgängliga. Vy över galleri med videor tillgängliga.

Steg 1. Öppna Galleri och välj en video att dela.

Vy över video som valts och delningsikonen markerad. Vy över video som valts och delningsikonen markerad.

Steg 2. Tryck på delningsikonen.

Vy över tillgängliga delningsalternativ. Vy över tillgängliga delningsalternativ.

Steg 3. Välj ett alternativ att dela.