Säkerhetsråd för ditt batteripaket

Det är Samsungs ansvar att tillhandahålla en trygg upplevelse med trygga och säkra produkter. Samsungs batteripaket har inbyggda högpresterande litiumjonbatterier av hög kvalitet. Följ dessa steg för att skydda ditt batteripaket och få ut det mesta möjliga av det.

Bild av Galaxy-enhet med batteripaket.

Innan du använder ditt batteripaket

Eftersom batteripaket är förbrukningsprodukter är en av deras egenskaper att den kvarvarande livslängden minskar när laddningarnas antal eller varaktighet ökar. Långvarig användning kan leda till en ökning av antalet batteriladdningar eller en minskning av laddningskapaciteten.

Batteripaketets miljöer

• Samsung-batteripaket är designade att fungera väl i miljöer med varierande temperaturer, såsom tillfälligt höga eller låga temperaturer. Kontinuerlig användning eller laddning av batteriet i extrema temperaturer kan påverka batteriets livslängd.
  • Lämplig driftstemperatur för batteripaketet är 0–35 °C.
  • Långvarig användning eller förvaring i temperaturer över 35 °C eller lägre än 0 °C kan försvaga batteriets prestanda och förkorta dess livslängd.
  • Använd inte och lämna inte batteriet i en miljö med hög temperatur, t.ex. i en bastu eller en bil som är parkerad i direkt solljus under längre tid. Dessutom kan låga temperaturer i utomhusmiljö, såsom temperaturer under noll grader på vintern, påverka batteriet negativt.

Säker användning av batteripaketet

• När batteripaketet eller den anslutna enheten har laddats klart ska USB-kabeln kopplas bort från produkten och enheten.
  • Batteripaketet och laddaren kan bli varma medan batteripaketet laddas. Om temperaturen stiger för högt kan produkten avbryta laddningen av säkerhetsskäl.
  • Utsätt inte produkten för allvarliga stötar, t.ex. genom att tappa den. Detta kan förkorta produktens eller batteriets livslängd eller ge upphov till skada eller fel.
  • När batteriet inte används under en längre tid bör det alltid förvaras cirka 50–70 % laddat i en sval miljö utan fuktighet, för att skydda batteriet och dess prestanda.
  • Ladda batteriet med en ursprunglig Samsung-laddare för att undvika urladdning.
  • Placera inte produkten på uppvärmda golv eller elektriska filtar där det finns risk för överhettning. Värmen kan skada batteriet och ge upphov till överhettning eller personskador.
  • Placera inte produkten nära eller inuti uppvärmda enheter, t.ex. matlagningsapparater (spisar, mikrovågsugnar m.m.) eller högtrycksbehållare.

Vad du ska göra om batteripaketet inte fungerar

• Om LED-lampan blinkar snabbt medan batteripaketet laddas kan det vara en indikation på att värme genereras eller djup urladdning har inträffat inuti batteriet. Om detta inträffar ska du genast avbryta laddningen. Om det händer igen ska du kontrollera enheten i närmaste servicecenter.
  • Batteripaketet och laddaren kan bli varma medan batteripaketet laddas. Om det blir för varmt ska du koppla bort laddaren och låta produkten svalna innan du börjar ladda igen.
  • Om laddningsuttaget i batteripaketet blir extremt varmt är det möjligt att den kopplade laddningskabeln är skadad. Om det händer ska du byta ut den mot en ny ursprunglig kabel innan du använder laddaren.

Säker kassering av batteripaketet

• Följ lokala miljöriktlinjer för säker kassering eller återvinning av batterier.
  • Kassera inte batterier bland vanligt avfall.
  • Blanda inte batterityper medan du kasserar dem.
  • Kassera aldrig batterier i eld.

Obs: Det är viktigt att du följer de specifika anvisningarna för laddning och hantering av din enhet.