Netflix fungerar inte på min Smart TV

Om Netflix inte fungerar på din TV har vi några tips som kan hjälpa.

Om du har problem med ditt Netflix konto eller behöver hjälp med Netflixappen rekommenderar vi att besöka

Netflix hjälpcenter  för mer information.

Har din TV stöd för Netflix appen?

Modeller som har stöd för Netflix så hittar du appen på Smart Hub första skärmen eller bland apparna i menyn ”apps”

Om din TV inte har stöd för Netflixappen så kan man streama Netflix på internetanslutna enheter som erbjuder Netflix-appen. Du hittar mer information om vilka streamingpselare som fungerar med Netflix i Netflix hjälpcenter

Kontrollera ditt Netflix konto

Kontrollera att ditt konto hos Netflix fortfarande är aktivt, alternativt om du inte har ett Netflixkonto så måste du skaffa ett innan tjänsten är tillgänglig.

Om du inte har ett Netflixkonto skapar du ett här.

Är du inloggad på ditt Netflixkonto?

För att använda Netflix-appen måste du vara inloggad på ditt Netflixkonto.

Om du redan är inloggad och upplever problem, prova att logga ut från ditt Netflix konto och logga in igen.

Du kan hitta mer information om hur du loggar ut från Netflix här.

Installera om Netflix-appen

Tryck på Home -knappen på fjärrkontrollen.

Navigera sedan till fliken Apps och välj Inställningar

Hitta Netflix i listan över tillgängliga appar och välj Ta bort/installera om .

För att installera om appen,

1. Gå till apps, hitta Netflix appen och tryck sedan på knappen Välj. Skärmen med detaljerad information visas.
  2. Välj Installera. När installationen är klar visas menyn Öppna.
  3.  Välj Öppna för att köra programmet omedelbart.
Starta om din TV

Om din TV fryser när du försöker starta Netflix- appen kan du försöka starta om enheten. Gör TV’n strömlös genom att Koppla ur din tv från strömförsörjningen i minst två minuter.

obs. dra ur strömsladden. Det räcker inte att stänga av tv:n med fjärrkontrollen eller tv:ns på/av-knapp.

Se till att TV’n har internetanslutning

Om tv:n har problem med nätverksanslutningen kan du kontrollera anslutningsstatusen för Smart Hub.

Inställningar > Support > Skötsel av enhet > Självdiagnos > Smart Hub Anslutningstest

I denna artikel hittar du mer information om hur du felsöker internetanslutningen till din TV

Uppdatera tv:ns programvara

Kontrollera så att TV'n har senaste programvaran installerad.

Inställningar > Support > Programvaruuppdatering > Uppdatera nu

I denna artikel kan du läsa om hur du uppdaterar din TV via USB

Nollställa Smart Hub

Upplever du fortfarande problem rekommenderar vi att du som sista steg återställer Smart Hub. Detta återställer din TV tillfabriksinställningarna.

Inställningar > Support > Skötsel av enhet > Självdiagnos > Återställ Smart Hub

Pinkod 0000.

obs. Detta återställer din TV tillfabriksinställningarna.