Inget ljud från din Samsung-soundbar

Soundbar på ett stativ under en Samsung-TV

När det inte kommer något ljud från din soundbar ska du kontrollera att de anslutna enheterna är påslagna, att din soundbar är inställd på rätt källa och att kabeln är korrekt ansluten. Beroende på din konfigurationstyp kan stegen vara olika.

Kontrollera att dina enheter fungerar korrekt och är korrekt anslutna till TV:n eller soundbaren. För mer information om anslutningar på soundbaren, kolla in hur du Ställer in din Samsung-soundbar.

Obs! Uppdatera den fasta programvaran i din Samsung-soundbar ger dig alla fördelar med de senaste förbättringarna. Beroende på modell kan det hända att eARC-funktionen inte stöds. Menynamnet och menysökvägen kan variera beroende på modell.

Det behövs bara en HDMI-kabel för att ansluta TV:n till soundbaren med ARC. Denna typ av anslutning är bäst när du bara ansluter soundbaren och TV:n och inte använder externa enheter. Du bör kontrollera kabelanslutningarna, TV:ns ljudutmatningsinställning och soundbarens källa om du använder den här typen av anslutning.

Obs! För information om andra typer av anslutningar, kolla in hur du ansluter din soundbar.

1 Kontrollera först att HDMI-kabeln är ordentligt ansluten till HDMI (ARC/eARC)-porten på TV:n och HDMI TO TV (eARC/ARC)-porten på undersidan av soundbaren.
Kontrollera först att HDMI-kabeln är ordentligt ansluten till HDMI (ARC/eARC)-porten på TV:n och HDMI TO TV (eARC/ARC)-porten på undersidan av soundbaren.
2 Slå på TV:n och soundbaren.
3 Se till att HDMI-CEC är aktiverat på din TV.
Anynet+ (HDMI-CEC) markerat i inställningsmenyn External Device Manager (Extern enhetshanterare)

Obs! Om du har en Samsung-TV navigerar du till Settings (Inställningar), väljer All Settings (Alla inställningar) och därefter Connection (Anslutning). Välj External Device Manager (Extern enhetshanterare) och välj därefter (HDMI-CEC). Kolla in din användarmanual för din TV om dessa instruktioner inte stämmer överens, eller om di inte har en Samsung-TV.

4 Kontrollera om TV:ns Sound Output (Ljudutmatning) är inställd på den anslutna soundbaren. Se TV:ns användarhandbok.
Soundbar Q9B-serien (HDMI) markerad i menyn Sound Output (Ljudutmatning)

Obs! För Samsung-TV-apparater navigerar du till och väljer Settings (Inställningar), välj sedan All Settings (Alla inställningar) och därefter Sound (Ljud). Välj Sound Output (Ljudutmatning) och välj sedan den anslutna soundbaren.

5 Ställ in soundbarkällan på D.IN och bekräfta att den visar ”D.IN” och sedan ”TV ARC” i sekvensen.
D.IN och sedan TV ARC-lampa visas på en Samsung-soundbar

Obs! Om du vill ändra soundbarens källa trycker du på knappen Multi Function/Source (Multifunktion/Källa) högst upp på din soundbar eller på knappen Source (Källa) på fjärrkontrollen för att välja inställningen ”D.IN”.

6 Om inte ”D.IN” och ”TV ARC” visas i sekvensen kan du försöka att lossa kabeln. Om det inte fungerar kan du prova att ansluta till en annan TV med eARC-porten. Om det fungerar normalt på en annan TV har den ursprungliga TV:n ett problem och du kan behöva få den reparerad.
7 Om soundbaren inte matar ut ljud från en annan TV heller ska du kontakta Samsung Support för ytterligare hjälp.

Notera:

• Om en extern enhet är ansluten till TV:n kontrollerar du strömmen och volymen på den externa enheten. Kontrollera sedan om TV-högtalaren matar ut normalt. För att hitta det här navigerar du till Sound Output (Ljudutmatning) och väljer TV Speaker (TV-högtalare).
  • För att använda eARC måste du aktivera eARC-funktionen på din TV. Navigera till och välj Settings (Inställningar), därefter All Settings (Alla inställningar) och sedan Sound (Ljud). Välj Expert Settings (Expertinställningar), därefter HDMI-eARC Mode (HDMI-eARC-läge) och välj därefter Auto.
  • ARC/eARC kanske inte fungerar på grund av problem med externa enheter. För att åtgärda detta kopplar du bort den externa enheten från TV:n, stänger sedan av TV:n och soundbaren och slår sedan på båda enheterna igen. Kontrollera sedan om ljudet matas ut normalt.
  • Om HDMI-kabeln är defekt, byt ut kabeln och kontrollera sedan om ljudet matas ut normalt.

Notera:

• Vissa enheter, till exempel mikrovågsugnar och trådlösa routrar, kan orsaka radiostörningar om de är placerade för nära soundbaren. Se till att det inte finns några hinder mellan TV:n och soundbaren.
  • Om någon del av din kropp är i kontakt med Bluetooth-sändtagaren, eller om soundbaren är installerad på en metallyta, kan ljudet sjunka.
  • Om du blir ombedd att ange en PIN-kod när du ansluter till Bluetooth kan du använda standard-PIN-koden: 0000.
  • Endast en Samsung-TV kan anslutas åt gången.
1 Om det inte finns något ljud från soundbaren när den redan har anslutits till TV:n med Bluetooth kan du kontrollera om rätt källa har valts på TV:n. Navigera till och välj Settings (Inställningar), därefter All Settings (Alla inställningar) och sedan Sound (Ljud). Välj Sound Output (Ljudutmatning), därefter Bluetooth Speaker List (Bluetooth-högtalarlista) och välj sedan din soundbar på TV:ns Bluetooth-enhetslista.
Soundbar Q9B-serien markerad i menyn Bluetooth Speaker List (Bluetooth-högtalarlista)

Obs! Du kan eventuellt se ett meddelande om ”Need Pairing” (Behöver parkopplas) eller ”Paired” (Parkopplad) som uppmanar dig att ansluta till din soundbar. Välj meddelandet för att upprätta anslutningen.

2 Om detta inte fungerar kan du prova att ta bort parkopplingen och sedan parkoppla soundbaren och TV:n på nytt. Om du vill ta bort parkopplingen av soundbaren trycker du på knappen Source (Källa) på soundbarens fjärrkontroll och väljer sedan ett annat läge än BT.

Obs! Om du inte har soundbarens fjärrkontroll trycker du på knappen Multi Function (Multifunktion) eller Source (Källa) på soundbaren och väljer ett annat läge än BT.

3 Parkoppla sedan din soundbar på nytt genom att trycka på knappen PAIR (Parkoppla) på soundbarens fjärrkontroll. Displayen visar ”BT PAIRING” när dess källa är inställd på Bluetooth.
BT PAIRING-lampa visas på en Samsung-soundbar

Obs! Om du inte har soundbarens fjärrkontroll trycker du på knappen Multi Function (Multifunktion) eller Source (Källa) på soundbaren och väljer BT PAIRING.

4 När soundbaren är i parkopplingsläge måste du parkoppla soundbaren med din TV. För en Samsung-TV navigerar du till och väljer Settings (Inställningar), välj sedan All Settings (Alla inställningar) och därefter Sound (Ljud). Välj Sound Output (Ljudutmatning) och välj därefter Bluetooth Speaker List (Bluetooth-högtalarlista) eller Bluetooth Audio Device (Bluetooth-ljudenhet) beroende på din TV-modell.

Obs! För anvisningar om parkoppling med olika TV-märken, se TV:ns användarhandbok.

5 Om du inte kan ansluta soundbaren med Bluetooth, eller om Bluetooth-anslutningen eller ljudet fortsätter att sjunka, kontaktar du Samsung Support för ytterligare hjälp.

Obs! TV:n och din soundbar måste vara anslutna till samma Wi-Fi-nätverk.

1 Om det inte kommer något ljud från din soundbar när den är ansluten till Wi-Fi bör du först se till att din trådlösa router är påslagen och har en stark signal.
2 Prova sedan att stänga av routern och slå på den igen. Kontrollera sedan om din soundbar kommer att ansluta till ditt Wi-Fi-nätverk. Om inte, gå vidare till nästa steg.
3 Försök att flytta routern närmare soundbaren samtidigt som du tar bort eventuella hinder mellan routern och soundbaren, om det behövs.
Samsung soundbar bredvid Samsung-TV och router
4 Om du behöver återansluta din soundbar till ditt Wi-Fi-nätverk måste du använda SmartThings-appen på din telefon eller surfplatta. Navigera till och öppna SmartThings-appen.
5 Du kan se ett popup-meddelande som uppmanar dig att lägga till din soundbar i appen. Följ instruktionerna på skärmen i popup-fönstret.
6 Om popup-fönstret inte visas trycker du på fliken Devices (Enheter) och sedan på ikonen Add (Lägg till) (plustecknet) och klicka sedan på Add device (Lägg till enhet).
7 Tryck på Scan (Sök) under ”Sök efter enheter i närheten” för att hitta din soundbar.
SmartThings-appen öppnas på en mobil enhet, bredvid en Samsung-soundbar och TV, och visar inställningsmenyn Add device (Lägg till enhet)

Obs! Du kan också använda alternativen under Scan QR code eller Enter setup code.

8 Följ anvisningarna på skärmen för att lägga till din soundbar i appen. Du kommer då att kunna ansluta din soundbar till samma Wi-Fi-nätverk som din TV.
9 Navigera till och välj Settings (Inställningar) på din TV, välj därefter All Settings (Alla inställningar) och sedan Sound (Ljud). Välj Sound Output (Ljudutmatning) och välj sedan din soundbar.
10 Om du inte kan ansluta din soundbar till ditt Wi-Fi-nätverk, eller om du fortfarande inte hör ljud från din soundbar, vänligen kontakta Samsung Support för ytterligare hjälp.

Notera:

• Soundbarens HDMI IN har endast stöd för upp till 4K (4:4:4 8 bit).
  • Om det finns en sekundär ljudinställning i alternativen för ljudutmatning ska den ställas in på Av.
  • Kontrollera om innehållet som ska användas stöder Dolby Atmos®/DTS:X.
1 Se till att HDMI-kabeln är ordentligt ansluten till HDMI OUT-porten på den externa enheten och HDMI-porten på undersidan av soundbaren.
2 Kontrollera också att HDMI-kabeln är ordentligt ansluten till HDMI (eARC/ARC)-porten på TV:n och HDMI TO TV (eARC/ARC)-porten på undersidan av soundbaren.
Kablar anslutna till HDMI to TV- och HDMI 1-portarna på en Samsung-soundbar
3 Slå på soundbaren, TV:n och den externa enheten och kontrollera volymen på den externa enheten.
4 Se till att HDMI CEC är aktiverat på din TV.
Anynet+ (HDMI-CEC) markerat i inställningsmenyn External Device Manager (Extern enhetshanterare)

Obs! Om du har en Samsung-TV navigerar du till Settings (Inställningar), väljer All Settings (Alla inställningar) och därefter Connection (Anslutning). Välj External Device Manager (Extern enhetshanterare) och välj därefter Anynet+ (HDMI-CEC). Kolla in din användarmanual för din TV om dessa instruktioner inte stämmer överens, eller om di inte har en Samsung-TV.

5 Ställ in soundbarkällan på HDMI och bekräfta att den visar ”HDMI”.
HDMI-lampa visas på en Samsung-soundbar

Obs! För att ändra soundbarens källa trycker du på knappen Multi Function (Multifunktion) eller Source (Källa) högst upp på din soundbar eller på knappen Source (Källa) på fjärrkontrollen för att välja inställningen ”HDMI”.

6 Kontrollera om TV:ns Sound Output (Ljudutmatning) är inställd på den anslutna soundbaren. Se TV:ns användarhandbok.
Soundbar Q9B-serien (HDMI) är markerad i menyn Sound Output (Ljudutmatning)

Obs! För Samsung-TV-apparater navigerar du till och väljer Settings (Inställningar), välj sedan All Settings (Alla inställningar) och därefter Sound (Ljud). Välj Sound Output (Ljudutmatning) och välj sedan den anslutna soundbaren.

7 Stäng av TV, soundbar och alla anslutna enheter först och anslut sedan en annan enhet till samma port på soundbaren. Granska föregående steg. Lyssna sedan efter ljud från den enheten. Om du hör ljud från testenheten men inte från den ursprungliga enheten orsakar den problemet. Kontakta tillverkaren för ytterligare felsökning.
8 Om soundbaren inte matar ut ljud från testenheten heller ska du kontakta Samsung Support för ytterligare hjälp.