Lokalne novosti

Petnaest godina u samom vrhu - Samsung imenovan za vodećeg proizvođača televizijskih tehnologija

01/03/2021

Sarajevo, 26. februar 2021. godine – Prema rezultatima istraživanja globalnog tržišta koje je sprovela kompanija Omdia, Samsung Electronics zadržao je titulu vodećeg proizvođača televizijskih tehnologija već petnaestu godinu zaredom. Najnoviji podaci pokazuju da je kompanija Samsung ostvarila 31,8 posto udjela globalnog tržišta televizora u četvrtom kvartalu 2020. godine, što je približno godišnjem udjelu tržišta u prošloj godini od 31,9 posto.

 

Vodećoj poziciji na tržištu doprinijele su inovacije za vrhunsko vizuelno iskustvo, širenje QLED linije televizora, vodeća rješenja na području ultra-širokih tehnologija ekrana od 75 inča i naviše, predstavljanje i proširenje Lifestyle portfolija, kao i do sada neviđenih tehnologija na tržištu čiji je tvorac sama kompanija.

 

„Korisnicima je potreban svestrani televizor koji pruža sve mogućnosti za zabavu, povezivanje sa bližnjima, posao, trening i održavanje kondicije, ali i mnogo više od toga. Veoma smo ponosni na povjerenje koje korisnici polažu u nas i naše tehnologije, što je glavni pokretač misije stvaranja nevjerovatnih inovacija i rješenja koja odgovaraju svakoj potrebi korisnika modernog doba“, izjavio je Jong-hee Han, predsjednik Odjeljenja za vizuelno poslovanje u kompaniji Samsung Electronics.

 

U 2021. godini, Samsung očekuje zadržavanje titule vodećeg proizvođača televizora predstavljanjem novih inovacija u ovom segmentu, kao i inkorporacijom tehnologija specifičnih za određene modele kroz sve dostupne serije. Veliki fokus biće na proširenju mogućnosti najnovije Neo QLED serije televizora, kao i Micro LED i Lifestyle modela kroz dugoročne programe razvoja. U narednim godinama, Samsung će također nastaviti da investira i u R&D sektor i ostale ključne proizvode, kako bi ojačao jezgro tehnološke ponude kompanije.

 

Za više informacija o Samsung televizorima posjetite https://www.samsung.com/ba/.