Slik løser du problemer med bildet på Odyssey ARK-skjermen

Hvis du opplever problemer med bildet på Odyssey ARK-skjermen din, så start med å prøve Selvdiagnostikk. Hvis dette ikke løser problemet du opplever, så referer til symptomene som er listet opp nedenfor.

Start med å kjøre Selvdiagnostikk

Ved å bruke menyen Innstillinger og Støtte kan du kjøre en serie med selvdiagnostikktester for å identifisere og fikse problemer.

• Hjem > Meny > Innstillinger > Støtte > Enhetspleie > Selvdiagnostikk

1. Videotest
2. Bildetest
3. Lydtest
4. HDMI-feilsøking
5. Signalinformasjon
6. Smart Hub tilkoblingstest
7. Nullstill Smart Hub

Hvis skjermen din blinker eller mørkner sporadisk, må du kanskje deaktivere noen av strømsparingsfunksjonene.

Dette kan gjøres ved å deaktivere Lysstyrkeoptimalisering, Lysstyrkereduksjon, Bevegelsesbelysning eller Kontrastforsterker.

Prøv å deaktivere én eller flere:

• Lysstyrkeoptimalisering: Hjem > Meny > Innstillinger > Alle innstillinger > Generelt og personvern > Strøm og energisparing > Lysstyrkeoptimalisering
  • Lysstyrkereduksjon: Hjem > Meny > Innstillinger > Alle innstillinger > Generelt og personvern > Strøm og energisparing > Lysstyrkereduksjon
  • Bevegelsesbelysning: Hjem > Meny > Innstillinger > Alle innstillinger > Generelt og personvern > Strøm og energisparing > Bevegelsesbelysning
  • Kontrastforsterker; Hjem > Meny > Innstillinger > Alle innstillinger > Bilde > Ekspertinnstillinger > Kontrastforsterker

Hvis skjermen virker for mørk, så prøv å nullstille bildeinnstillingene i menyen Ekspertinnstillinger eller aktivere Lysstyrkeoptimalisering og deaktivere Lysstyrkereduksjon.

Gå først til:

• Hjem > Meny > Innstillinger > Alle innstillinger > Bilde > Ekspertinnstillinger > Tilbakestill bilde
  • Hjem > Meny > Innstillinger > Alle innstillinger > Generelt og personvern > Strøm og energisparing > Lysstyrkeoptimalisering
  • Hjem > Meny > Innstillinger > Alle innstillinger > Generelt og personvern > Strøm og energisparing > Lysstyrkereduksjon

Etter å ha fulgt ovenstående trinn, gå til Bilde og juster innstillingene for Bildemodus, Kontrast, Lysstyrke og Skarphet.

• Hjem > Meny > Innstillinger > Alle Innstillinger > Bilde > Bildemodus
  • Home > Menu > Settings > All Settings > Picture > Expert Settings > Kontrast
  • Home > Menu > Settings > All Setting > Picture > Expert Settings > Lysstyrke
  • Home > Menu > Settings > All Settings > Picture > Expert Settings > Skarphet
  • Home > Menu > Settings > All Settings > Picture > Expert Settings > Farge
  • Home > Menu > Settings > All Settings > Picture > Expert Settings > Nyanse (G/R)

Sjekk om Gråtone er satt til På.

• Hjem > Meny > Innstillinger > Alle innstillinger > Generelt og personvern > Tilgjengelighet > Gråtone

Hvis enheten din slår seg av på egen hånd, så prøv å deaktivere noen av strømsparingsfunksjonene.

Sjekk om Deaktiver.timer er på. Deaktiver.timer slår automatisk av enheten en angitt tidsperiode.

• Hjem > Meny > Innstillinger > Alle innstillinger > Generelt og personvern > Systembehandling > Tid > Deaktiver.timer

Hvis Deaktiver.timer er av, så sjekk og slå av Automatisk avslåing, Timer for standbymodus og Av-timer:

• Hjem > Meny > Innstillinger > Alle innstillinger > Generelt og personvern > Strøm og energisparing > Automatisk avslåing
  • Hjem > Meny > Innstillinger > Alle innstillinger > Generelt og personvern > Systembehandling > Tid > Timer for standbymodus
  • Hjem > Meny > Innstillinger > Alle innstillinger > Generelt og personvern > Systembehandling > Av-timer

Butikkskjermer er ofte innstilt på en digital UHD-kanal eller HD-kanal.

Du kan endre utgangsoppløsningen til enheten din, inklusiv digital signalmottaker, IPTV, og digitalboks, til UHD eller HD.

Bruk en HDMI-kabel for å nyte videoer av høy kvalitet.

• Hjem > Meny > Tilkoblede enheter > Tilkoblingsveiledning > Videoenhet > HDMI

For å koble enheten til PC-en, sørg for at PC-ens grafikkort støtter UHD-oppløsninger.

Bemerk: Sørg for at digitalboksen eller kabelboksen støtter UHD-innhold eller -kringkasting, og innstill oppløsningen. For mer informasjon, kontakt tjenesteleverandøren din.

Når du bruker en Samsung TV Plus-kanal, så sjekk nettverkstilkoblingen. Når nettverkshastigheten er lav, kan det hende at appen ikke fungerer så bra eller bildekvaliteten kan være dårlig.

Hvis du legger merke til uskarphet eller risting, så bruk funksjonen Innstillinger for bildeklarhet til å løse problemet.

• Hjem > Meny > Innstillinger > Alle innstillinger > Bilde > Ekspertinnstillinger > Innstillinger for bildeklarhet

Komprimering av videoinnhold kan forårsake bildeforvrengning, især på bilder med raske bevegelser, for eksempel sportsprogrammer eller actionfilmer.

Koble fra strømforsyningen og koble den til igjen, og sjekk dessuten fjernkontrollens batteri.

Hvis signalmottaket er svakt, kan det oppstå skjermforvrengning, men det er ikke en feil. Mobiltelefoner som brukes nær enheten (innenfor 1 meter) kan forårsake støy på analoge og digitale kanaler.

Endre bildestørrelse til 16:9 standard.

• Hjem > Meny > Innstillinger < Alle innstillinger > Bilde > Innstillinger for bildestørrelse > Bildestørrelse

Endre utgangsoppløsningen på din eksterne enhet.

HD-kanaler har svarte linjer på begge sider av skjermen når de viser oppskalert SD-innhold (4:3).

Svarte felter vises øverst og nederst på skjermen når du ser filmer med andre størrelsesforhold enn enheten din.

Juster alternativene for bildestørrelse på den eksterne enheten, eller innstill til fullskjerm.

• Hjem > Meny > Innstillinger < Alle innstillinger > Bilde > Innstillinger for bildestørrelse > Bildestørrelse

Hvis undertekster vises på skjermen, kan du slå dem av.

• Hjem > Meny > Innstillinger > Alle innstillinger > Generelt og personvern > Tilgjengelighet > Undertekstinnstillinger > Undertekst

Hvis Undertekst-funksjonen er deaktivert, så juster undertekstinnstillingen på den eksterne enheten, for når en ekstern enhet er koblet til en HDMI- eller komponentkabel, er undertekstfunksjonen ikke tilgjengelig.

For mer informasjon om hvordan du kobler til en ekstern enhet, kjør Tilkoblingsveiledning.

• Hjem > Meny > Tilkoblede enheter > Tilkoblingsveiledning

Sørg for at den eksterne enheten er koblet skikkelig inn og slått på. Gå til Kilder for å skifte til andre inndatakilder.

• Hjem > Meny > Tilkoblede enheter > Kilder

Ved å bruke HDMI-feilsøking kan du sjekke HDMI-kabelen og tilkobling av eksterne enheter. Dette tar omkring 2 minutter.

• Hjem > Meny > Tilkoblede enheter > Tilkoblingsveiledning > Videoenhet > HDMI-feilsøking

Når du bruker en digitalboks eller en kabelboks, så sjekk at kringkastingssignalet eller nettverket er koblet til den eksterne enheten.

Når PC-skjermen er tom eller PC-en ikke gjenkjennes, så sjekk PC-ens strømforsyning, og koble deretter HDMI-kabelen som forbinder PC-en og enheten, sammen på nytt. Hvis symptomet vedvarer, så sjekk om PC-en er i sovemodus, og sett deretter Innsignal pluss til På.

• Hjem > Meny > Innstillinger > Alle innstillinger > Tilkobling > Behandling av eksterne enheter > Innsignal pluss

Når den innstilte oppløsningen ikke passer, kan det gi en tom eller flimrende skjerm.

Rediger navnet på den eksterne enheten. Især når PC-en er tilkoblet, så sjekk om enhetsnavnet er redigert til PC.

• Hjem > Meny > Tilkoblede enheter > HDMI1 eller HDMI2 > retningsknappen ned > Rediger

Den optimale og anbefalte oppløsningen er 3840 x 2160 ved 165 Hz.

Hvis du ikke kan innstille 3840 x 2160 ved 165 Hz oppløsning, så slå på Spillmodus.

• Hjem > Meny > Innstillinger > Alle Innstillinger > Spill > Spillmodus

Odissey ARK 55' innstillinger og opprinnelig oppløsning
Innstillinger Opprinnelig oppløsning
Spillmodus: PÅ 3840 x 2160 ved 165 Hz
Spillmodus: AV, Innsignal pluss: PÅ 3840 x 2160 ved 120 Hz
Spillmodus: AV, Innsignal pluss: AV 3840 x 2160 ved 30 Hz

Bemerk: Sørg for at PC-ens grafikkort støtter 3840 x 2160 ved 165 Hz og bruker en sertifisert, kompatibel HDMI-kabel.