Slik løser du problemer med bildeforskyvning på Samsung OLED-skjermen din

Bilde av nederste venstre hjørne av en Samsung OLED-skjerm.

Hvis bildet på Samsung OLED-skjermen din forskyves, flytter seg eller blir avbrutt, kan du deaktivere Punktskift-funksjonen.

Merknad: Hvis du har problemer med Samsung OLED-skjermen din, så se etter tilgjengelige programvareoppdateringer. Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.

For å redusere risikoen for innbrenninger og midlertidige innbrenninger, har Samsung OLED-skjermer funksjonen Punktskift. Denne funksjonen oppdaterer og flytter piksler på skjermen din for å forebygge skjermproblemer.

Når Punktskift brukes, kan kantene på bildet flytte seg utenfor skjermgrensene og dermed ikke være synlige. Dette er ikke en produktfeil. Du kan slå av Punktskift for å bevare skjermen i startposisjonen.

For å forebygge innbrenning når du ser innhold med mange statiske bilder, anbefales det å slå på Punktskift.

Punktskift-funksjonen er som standard aktivert på Samsung OLED-skjermer. Hvis du vil slå den av, følg trinnene nedenfor.

1 Trykk på Hjem-knappen på fjernkontrollen din, og gå deretter til og velg Meny.
2 Velg Innstillinger, og velg deretter Alle innstillinger.
3 Velg Generelt og personvern, og velg deretter Panelvedlikehold.
4 Velg Punktskift for å slå det av.
Bilde av menyalternativene for Panelvedlikehold på en Samsung OLED-skjerm.
5 Du kan følge de samme trinnene for å slå på Punktskift igjen.