Hvitt belegg ses på oppvasken etter en syklus i Samsung-oppvaskmaskin

Hvitt belegg ses på oppvasken etter en syklus i Samsung-oppvaskmaskin

Hvis det er hvitt belegg på oppvasken din etter en syklus i oppvaskmaskinen, kan det skyldes hardt vann eller for mye oppvaskmiddel. Hardt vann inneholder mineraler som kan etterlate flekker på oppvasken. Du kan bruke et glansemiddel, justere oppvaskmaskinens bløtemiddelinnstillinger eller redusere mengden oppvaskmiddel for å forhindre belegg på oppvasken din.

Merknad: Sørg for at saltfyllingsindikatoren og bløtemiddelinnstillingene er korrekte i samsvar med vannhardheten i ditt område. Din lokale vannforsyning kan veilede deg om vannhardheten i ditt område.

Du må justere vannhardheten på oppvaskmaskinen manuelt, avhengig av vannet i området der du bor, og deretter fylle saltbeholderen (se neste avsnitt av denne artikkelen). Oppvaskmaskinen optimaliserer den nødvendige mengden oppvaskmaskinsalt ut fra vannhardheten der du bor. For å sikre at innstillingene er riktige, kontakt din lokale vannforsyning for informasjon om hardhetsnivået på vannet.

Merknad: Følgende instruksjoner kan variere avhengig av modellen på oppvaskmaskinen. For veiledning spesifikt gjeldende din modell, sjekk din brukerveiledning.

• Modellene DW60B* bortsett fra DW60BB89* modellene:

Trykk inn knappene Hygiene Pluss og Utsatt start samtidig i 3 sekunder. Trykk inn knappene Hygiene Pluss og Utsatt start samtidig i 3 sekunder.

TRINN 1
Trykk inn knappene Hygiene Pluss og Utsatt start samtidig i 3 sekunder.

Trykk på Hygiene Pluss. Trykk på Hygiene Pluss.

TRINN 2
Trykk på Hygiene Pluss inntil “L0”, “L1”, “L2”, “L3”, “L4” or “L5” vises.

Trykk deretter på Utsatt start for å bekrefte. Trykk deretter på Utsatt start for å bekrefte.

TRINN 3
Trykk deretter på Utsatt start for å gå til undermenyen.

Trykk på Hygiene Pluss for å velge en ny innstilling. Trykk på Hygiene Pluss for å velge en ny innstilling.

TRINN 4
Trykk på Hygiene Pluss for å velge en ny innstilling. Du kan velge fra L0 (for mykt vann) til L5 (for hardt vann).

Trykk på Utsatt start for å lagre den nye innstillingen for vannhardhet. Trykk på Utsatt start for å lagre den nye innstillingen for vannhardhet.

TRINN 5
Trykk på Utsatt start for å lagre den nye innstillingen for vannhardhet.

• Kun modellene DW60BB89*:

Trykk på Alternativ-knappen. Trykk på Alternativ-knappen.

TRINN 1
Slå på oppvaskmaskinen, og trykk deretter på Alternativ-knappen.

Gå til alternativet Vannhardhet ved å bruke venstre- eller høyreknappene. Gå til alternativet Vannhardhet ved å bruke venstre- eller høyreknappene.

TRINN 2
Gå til alternativet Vannhardhet ved å bruke venstre- eller høyreknappene.

Trykk på Start-knappen for å gå til undermenyen. Trykk på Start-knappen for å gå til undermenyen.

TRINN 3
Trykk på Start-knappen for å gå til undermenyen.

Ved hjelp av venstre- eller høyreknappene, velg en vannhardhet fra nivå 0 (for mykt vann) til nivå 5 (for hardt vann). Ved hjelp av venstre- eller høyreknappene, velg en vannhardhet fra nivå 0 (for mykt vann) til nivå 5 (for hardt vann).

TRINN 4
Ved hjelp av venstre- eller høyreknappene, velg en vannhardhet fra nivå 0 (for mykt vann) til nivå 5 (for hardt vann).

Trykk på Start-knappen for å lagre den nye innstillingen. Trykk på Start-knappen for å lagre den nye innstillingen.

TRINN 5
Trykk på Start-knappen for å lagre den nye innstillingen.

• Modellene DW60A80* og DW60R70*:

Trykk på AUTO-syklusknappen, og hold den inne i 5 sekunder. Trykk på AUTO-syklusknappen, og hold den inne i 5 sekunder.

TRINN 1
Slå på oppvaskmaskinen, trykk deretter på AUTO-syklusknappen og hold den inne i 5 sekunder. Skjermen viser “0:00” når du går til innstillingsmodus.

Trykk på knappen Utsatt start for å åpne innstillingsmenyen for vannhardhet. Trykk på knappen Utsatt start for å åpne innstillingsmenyen for vannhardhet.

TRINN 2
Trykk på knappen Utsatt start for å åpne innstillingsmenyen for vannhardhet.

Standardinnstillingen er H3 eller H4 Standardinnstillingen er H3 eller H4

TRINN 3
Skjermen viser den aktuelle innstillingen (standardinnstillingen er H3 eller H4).

Trykk på AUTO-syklusknappen for å endre innstillingen. Trykk på AUTO-syklusknappen for å endre innstillingen.

TRINN 4
Trykk på AUTO-syklusknappen for å endre innstillingen. Du kan velge fra H1 (for mykt vann) til H6 (for hardt vann). Vent deretter 5 sekunder på at innstillingen lagres.

• Modellene DW60A60*:

Trykk og hold inne AUTO eller programknappen i 5 sekunder. Trykk og hold inne AUTO eller programknappen i 5 sekunder.

TRINN 1
Slå på oppvaskmaskinen, deretter trykk og hold inne AUTO eller programknappen i 5 sekunder. Skjermen viser “0:00” når du går til innstillingsmodus.

Trykk på knappen Self Clean eller Rens for å åpne innstillingsmenyen for vannhardhet. Trykk på knappen Self Clean eller Rens for å åpne innstillingsmenyen for vannhardhet.

TRINN 2
Trykk på knappen Self Clean eller Rens for å åpne innstillingsmenyen for vannhardhet.

Skjermen viser den aktuelle innstillingen (standardinnstillingen er H3). Skjermen viser den aktuelle innstillingen (standardinnstillingen er H3).

TRINN 3
Skjermen viser den aktuelle innstillingen (standardinnstillingen er H3).

Trykk på AUTO eller programknappen for å endre innstillingen. Du kan velge fra H1 (for mykt vann) til H6 (for hardt vann). Trykk på AUTO eller programknappen for å endre innstillingen. Du kan velge fra H1 (for mykt vann) til H6 (for hardt vann).

TRINN 4
Trykk på AUTO eller programknappen for å endre innstillingen. Du kan velge fra H1 (for mykt vann) til H6 (for hardt vann). Vent deretter 5 sekunder på at innstillingen lagres.

• Modellene DW60M6043F* og DW5043F*:

Trykk på og hold inne programknappen i 5 sekunder. Trykk på og hold inne programknappen i 5 sekunder.

TRINN 1
Slå på oppvaskmaskinen, deretter trykk og hold inne programknappen i 5 sekunder. Skjermen viser “0:00” når du går til innstillingsmodus.

Trykk på Hygiene-knappen for å åpne innstillingsmenyen for vannhardhet. Trykk på Hygiene-knappen for å åpne innstillingsmenyen for vannhardhet.

TRINN 2
Trykk på Hygiene-knappen for å åpne innstillingsmenyen for vannhardhet.

Standardinnstillingen er H3 Standardinnstillingen er H3

TRINN 3
Skjermen viser den aktuelle innstillingen (standardinnstillingen er H3).

Trykk på programknappen for å endre innstillingen. Trykk på programknappen for å endre innstillingen.

TRINN 4
Trykk på programknappen for å endre innstillingen. Du kan velge fra H1 (for mykt vann) til H6 (for hardt vann). Vent deretter 5 sekunder på at innstillingen lagres.

• Kun modellene DW60M5042F*:

Trykk på og hold inne programknappen i 5 sekunder. Trykk på og hold inne programknappen i 5 sekunder.

TRINN 1
Slå på oppvaskmaskinen, og deretter trykk og hold inne programknappen i 5 sekunder for å åpne innstillingsmenyen for vannhardhet.

Standardinnstillingen er H3 Standardinnstillingen er H3

TRINN 2
Skjermen viser den aktuelle innstillingen (standardinnstillingen er H3).

Trykk på programknappen for å endre innstillingen. Trykk på programknappen for å endre innstillingen.

TRINN 3
Trykk på programknappen for å endre innstillingen. Du kan velge fra H1 (for mykt vann) til H6 (for hardt vann). Vent deretter 5 sekunder på at innstillingen lagres.

• Modellene DW50R40*:

Trykk på og hold inne syklusknappen AUTO eller Normal i 5 sekunder Trykk på og hold inne syklusknappen AUTO eller Normal i 5 sekunder

TRINN 1
Slå på oppvaskmaskinen, trykk deretter på syklusknappen AUTO eller Normal og hold den inne i 5 sekunder. Skjermen viser “0:00” når du går til innstillingsmodus.

Trykk på knappen Utsatt start for å åpne innstillingsmenyen for vannhardhet. Trykk på knappen Utsatt start for å åpne innstillingsmenyen for vannhardhet.

TRINN 2
Trykk på knappen Utsatt start for å åpne innstillingsmenyen for vannhardhet.

Skjermen viser den aktuelle innstillingen (standardinnstillingen er H4). Skjermen viser den aktuelle innstillingen (standardinnstillingen er H4).

TRINN 3
Skjermen viser den aktuelle innstillingen (standardinnstillingen er H4).

Trykk på syklusknappen AUTO eller Normal for å endre innstillingen. Du kan velge fra H1 (for mykt vann) til H6 (for hardt vann). Trykk på syklusknappen AUTO eller Normal for å endre innstillingen. Du kan velge fra H1 (for mykt vann) til H6 (for hardt vann).

TRINN 4
Trykk på syklusknappen AUTO eller Normal for å endre innstillingen. Du kan velge fra H1 (for mykt vann) til H6 (for hardt vann). Vent deretter 5 sekunder på at innstillingen lagres.

Se informasjon og instruksjoner nedenfor for å fylle saltbeholderen.

Merknader:

• Hvis hardhetsnivået til det leverte vannet er svingende, så innstill oppvaskmaskinen til den høyeste måleverdien. Hvis for eksempel avlesningen av vannhardheten svinger fra 6,7 mmol/l til 9,0 mmol/l, så innstill oppvaskmaskinen til 9,0 mmol/l.
  • Oppvaskmaskinens standardnivå for vannhardhet er 3 (2,1-3,0 mmol/l). Hvis denne innstillingen samsvarer med vavnnhardheten i området ditt, trenger du ikke å endre den.

Merknad: Følgende instruksjoner kan variere avhengig av modellen på oppvaskmaskinen. Sjekk oppvaskmaskinens brukerveiledning for spesifikk informasjon.

1 Åpne oppvaskmaskindøren.
2 Skru lokket på saltbeholderen mot klokka for å åpne den.
Skru lokket på saltbeholderen mot klokka for å åpne den.

Merknad: Når du åpner lokket, kan rent vann som har blitt oppbevart der, renne ut. Du kan tilsette salt for å hindre at vannet lekker ut.

3 Fyll deretter saltbeholderen med vann.

Merknad: Dette er kun nødvendig når du bruker oppvaskmaskinen for første gang.

4 Tilsett oppvaskmaskinsalt. Avhengig av størrelsen på saltkornene, kan det ta litt tid før saltet oppløses og indikatoren slås på.
Tilsett oppvaskmaskinsalt. Avhengig av størrelsen på saltkornene, kan det ta litt tid før saltet oppløses.
5 Skru lokket på saltbeholderen med klokka for å lukke den.
6 Hvis du trenger å fjerne salt eller saltvann fra oppvaskmaskinen, kan du kjøre et hurtigprogram.
7 Hvis det ikke er nok salt i saltbeholderen, slås saltindikatoren på. Gjenta de forrige trinnene for å tilsette mer salt til beholderen.

Forholdsregler og merknader til bruk av saltbeholder:

• Bruk kun salt beregnet til oppvaskmaskin. Ikke bruk andre typer salt eller løsemidler da dette kan skade saltbeholderen og bløtgjøringssystemet.
  • Den maksimale saltkapasiteten er på omkring 1 kg. Ikke overskrid denne mengden. Gjør du det, kan det påvirke oppvaskmaskinens yteevne.
  • For å forebygge korrosjon på grunn av for store mengder salt eller saltvann, fyll alltid saltbeholderen rett før du starter en syklus.
  • Sørg for at lokket til saltbeholderen er skrudd fast og strammet korrekt.

Bruk et glansemiddel

Glansemiddelet forbedrer tørkeevnen til oppvaskmaskinen. Du kan også prøve å bruke en mindre mengde oppvaskmiddel og øke mengden glansemiddel. Når du er klar til å tilsette glansemiddel, så følg disse instruksjonene:

1 Åpne døren til oppvaskmaskinen, og åpne deretter lokket til glansemiddelbeholderen.
Åpne døren til oppvaskmaskinen, og åpne deretter lokket til glansemiddelbeholderen.
2 Fyll glansemiddelbeholderen med ønsket glansemiddel.
3 Lukk lokket til glansemiddelbeholderen.

Forholdsregler og merknader til bruk av glansemiddel:

• Vi anbefaler at du kun bruker flytende glansemiddel. Glansemiddel i pulverform kan tilstoppe åpningen på beholderen og føre til at oppvaskmaskinen fungerer dårlig.
  • Ikke overfyll glansemiddelbeholderen da dette kan føre til at det flyter over med glansemiddel under en syklus.
  • Ikke ha oppvaskmiddel i glansemiddelbeholderen.