Slik lader og bruker du Samsung SolarCell-fjernkontroll

Introduserer den praktiske og miljøvennlige Samsung SolarCell-fjernkontrollen. Si farvel til å bruke tid og penger på å skifte ut batteriene i fjernkontrollen. Samsung SolarCell-fjernkontrollen kan brukes enkelt og økonomisk – når som helst og hvor som helst. Nå du kan bruke Smart-TV-en din på en enda smartere måte!

Hva er fordelene med en solcellefjernkontroll?

En solcelle på baksiden av fjernkontrollen absorberer sollyset eller lyset i hjemmet for å lade det interne batteriet. Et enkelt, fulladet batteri kan vare i opptil to år, og gjør det til et økonomisk alternativ til engangsbatterier. Det er beregnet at 99 millioner alkaliske batterier vil bli brukt de neste 7 årene. Solcellefjernkontrollen er godt tilpasset dagens miljøvennlige tidsepoke og kan bidra til å redusere en del av det enorme antallet.

Samsung fjernkontroll

Hvis det er lavt batteri, fungerer ikke fjernkontrollen ordentlig eller kan reagere tregt. Bruk en USB -port for raskere lading. Når fjernkontrollen ikke er i bruk, må du huske å eksponere den mot lys. Dette vil forlenge fjernkontrollens driftstid.

Alternativ 1. Rask lading med bruk av en USB-C-kontakt

Før første gangs bruk av fjernkontrollen må du koble den til en USB-port for rask lading.

Trinn 1. Koble USB-C-kabelen til porten på bunnen av fjernkontrollen.

Trinn 2. LED-lampen på forsiden av fjernkontroll tennes når ladingen starter og slukkes når ladingen er fullført.

Diagram over USB-lading

Merknad:

• For raskere lading og maksimal brukstid, må du unngå å bruke fjernkontrollen mens den lader.
  • USB-C-kabel og lader er ikke inkludert.

Alternativ 2. Miljøvennlig ladingsfunksjon med bruk av solceller

Plasser fjernkontrollen opp-ned i direkte lys for å eksponere solcellen på baksiden.

Diagram over solcellelading

Merknad: Pass på at fjernkontrollen ikke feilplasseres når den lades via solceller.

En full opplading kan vare i opptil to år, avhengig av bruk. Følg veiledningen nedenfor for å sjekke batterinivået.

Trinn 1. Når du slår på Smart-TV-en, skal den automatisk tilkoble TV-en og fjernkontrollen.
Hvis tilkoblingen ikke lykkes, kan du lese avsnittet “Slik nullstiller du parringsinnstillingene”.

Trinn. 2. Trykk på Hjem-knappen på fjernkontrollen og naviger til Innstillinger-menyen.

Trinn 3. Sjekk batterinivået på fjernkontrollen i Generelt -> Power and Energy Saving (Strøm og strømsparing) -> Available Remote Battery (Tilgjengelig batteri på fjernkontroll).

Strøm- og strømsparingsinnstilling valgt på TV

Merknad: Fjernkontroller kan variere avhengig av modell. Denne funksjonen støttes bare av miljøvennlige Smart-fjernkontrollmodeller.

Hvis det er lavt batteri, fungerer ikke fjernkontrollen ordentlig eller kan reagere tregt. Bruk en USB-port for raskere lading. Se følgende veiledning for enkel lading.

Trinn 1. Slå på TV-en og trykk på en knapp på fjernkontrollen for å automatisk koble den til TV-en.

Hvis den ikke automatisk kobler til eller frakobles under bruk, prøver du metoden under.

Trinn 2. Når TV-en er slått på, trykker og holder du inne Retur-knappen og Spill/Pause-knappen i mer enn 3 sekunder.

Trinn 3. Sammenkobling av TV-en og fjernkontrollen begynner. Følg instruksjonene på skjermen for å fortsette sammenkobling.

Diagram over sammenkobling av TV og solcellefjernkontroll

Merknad: Det anbefales å bruke Samsung Smart-TV og SolarCell-fjernkontroll innen 6 meter fra hverandre.

Når fjernkontrollen har lavt batteri, vil den ikke fungere selv om du trykker på av/på-knappen, og LED-indikatoren på fjernkontrollen vil blinke i rundt 3 sekunder.

Dette låsefenomenet skal beskytte batteriytelsen, og du må nullstille den og sammenkoble den med TV-en igjen.

Merknad: Denne låsefunksjonen er kun tilgjengelig på 2021 Solar Remote.

• Du nullstiller ved å trykke på Retur-knappen og Enter-knappen sammen i rundt 10 sekunder.
  • Se forklaringen over for en forklaring på hvordan du sammenkobler fjernkontrollen med TV-en.
Retur-knappen og Enter-knappen valgt på TV-fjernkontrollen

Merknad:

• Hvis du har problemer med Samsung Smart-TV bør du alltid se om det er noen tilgjengelige programvareoppdateringer, ettersom disse kan inneholde en løsning på problemet.
  • Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.